MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To Κοινωνικό πρόσωπο της Vodafone

H εταιρία δημοσίευσε για τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για την περίοδο Απριλίου ’08 -Μαρτίου ’09

To Κοινωνικό πρόσωπο της Vodafone - Monopoli.gr
Monopoli Team

Για τη Vodafone η ανάπτυξη συμβαδίζει με τις αρχές της βιωσιμότητας και λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις (θετικές ή αρνητικές) που μπορεί να επιφέρει στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει συστηματικά στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας το οποίο περιγράφεται εκτενώς στον 7ο κατά σειρά Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, που αφορά στην περίοδο Απριλίου 2008-Μαρτίου 2009. Το περιεχόμενο του Απολογισμού ακολουθεί τις διεθνείς οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI)*, με στόχο τη διασφάλιση αντικειμενικότητας και διαφάνειας στην παρουσίασή του.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο φετινός απολογισμός πληροί σε επίπεδο Α τους δείκτες GRI, μετά το σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τρίτο ανεξάρτητο φορέα», δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone, κα Αγγελική Παπαντωνίου.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone αφορά στο σύνολο της λειτουργίας της εταιρείας και έχει στόχο τη μείωση των επιπτώσεων από τη λειτουργία της και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της στο περιβάλλον και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Την περίοδο που καλύπτει ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας, ξεχωρίζουν:

  • Η συνεχής επένδυση στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην ανακύκλωση.
  • Η αξιοποίηση της τεχνολογίας με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον (για παράδειγμα, κατάργηση έντυπης ανάλυσης κλήσεων για τους λογαριασμούς των εργαζομένων της εταιρείας με στόχο τη μείωση της χρήσης χαρτιού).
  • Η αξιοποίηση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας στους τομείς της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από το Πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής και το Πρόγραμμα για την προστασία της καφέ αρκούδας, αντίστοιχα.
  • Η παροχή πρακτικών συμβουλών, μέσα από τον «Οδηγό Κινητής Τηλεφωνίας για Γονείς», για το πώς οι γονείς μπορούν να καθοδηγήσουν το παιδί τους στην υπεύθυνη χρήση κινητού τηλεφώνου, εφόσον βέβαια έχουν αποφασίσει να επιτρέψουν στο παιδί τους να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο.

Στον Απολογισμό περιλαμβάνονται σαφείς, μετρήσιμοι στόχοι και δεσμεύσεις σε σχέση με τη συνέχεια, την αποτελεσματικότητα και την εξέλιξη των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει η Vodafone, στο πλαίσιο της διασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τόσο ο τελευταίος (7ος) όσο και οι προηγούμενοι Απολογισμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα www.vodafone.gr.

*Οι διεθνείς οδηγίες GRI αποτελούν εργαλείο με το οποίο οι οργανισμοί διαχειρίζονται, μετρούν και επικοινωνούν την επίδοσή τους σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς τομείς. Οι δείκτες GRI έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να καθοριστεί συγκεκριμένα το περιεχόμενο των απολογισμών, ώστε να υπάρξει συγκρισιμότητα μεταξύ απολογισμών διαφορετικών εταιρειών, αλλά και ετών.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b