MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προορισμοί για… Επικίνδυνες Αποστολές

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στο κόσμο

Προορισμοί για… Επικίνδυνες Αποστολές - Monopoli.gr
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συνέλεξε από οργανισμούς που ασχολούνται με τον τομέα της ασφάλειας, της εκτίμησης και του ελέγχου του κινδύνου, το περιοδικό Forbes κατάρτισε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους επισκέπτες, όπως αυτή διαμορφώθηκε για το τρέχον έτος. Αυτό σημαίνει ότι, ή πρέπει να αποφεύγετε τα ταξίδια σ’ αυτές τις χώρες, ή να συνοδεύεστε από επαγγελματία σωματοφύλακα.

Οι παράγοντες που συνεκτιμήθηκαν στην αξιολόγηση του κινδύνου κάθε χώρας είναι οι δείκτες εγκληματικότητας, η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας, η ύπαρξη εμφυλίων διαμαχών, η συχνότητα απαγωγών και η γεωπολιτική σταθερότητα της χώρας.Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης, το επίπεδο απειλής σε κάθε χώρα χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά υψηλό», «υψηλό», «μέτριο», «χαμηλό» ή «αμελητέο».

Με αυτά τα κριτήρια, οι δέκα πιο επικίνδυνες χώρες είναι οι ακόλουθες:

1. Σομαλία. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος για τον επισκέπτη. Ύπαρξη ένοπλων συρράξεων, απαγωγών, πειρατικών επιθέσεων και ναρκοπεδίων.

2. Ιράκ. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος και πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων. Το πιο επικίνδυνο μέρος της χώρας είναι η Βαγδάτη και η έκταση από το Τικρίτ στα βόρεια μέχρι τη Χίλα στα νότια, και από το Ραμάντι στα δυτικά ως το Μαντάλι στα ανατολικά.

3. Αφγανιστάν. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος και πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στη Καμπούλ και σε άλλες πόλεις της χώρας.

4. Αϊτή. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος στη πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς και υψηλός κίνδυνος στην υπόλοιπη χώρα, ευρεία χρήση όπλων, διεφθαρμένη αστυνομία και αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα.

5. Πακιστάν. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος στο Καράτσι και στο Μπαλουχιστάν.

6. Σουδάν. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος στις νότιες περιοχές του Σουδάν, στα σύνορα με την Αιθιοπία και την Ερυθραία.

7. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος στην περιοχή Ιτούρι και υψηλός κίνδυνος στην υπόλοιπη χώρα.

8. Λίβανος. Μέτριος προς υψηλός κίνδυνος για την ασφάλεια του επισκέπτη και μέτριος κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών.

9. Ζιμπάμπουε. Μέτριος προς υψηλός κίνδυνος για την ασφάλεια του επισκέπτη και αμελητέος κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών

10. Παλαιστίνη. Υψηλός κίνδυνος για την ασφάλεια του επισκέπτη.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b