MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ζωγραφική

Στην πέμπτη ατομική του έκθεση, «Αλληγορίες καθημερινότητας», που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - δεξαμενή», ο Κώστας Λαμπρόπουλος δημιουργεί συνθέσεις κατά βάση ανθρωποκεντρικές, μεγάλων διαστάσεων που μοιάζουν με σύγχρονα σουρεαλιστικά παραμύθια αποδοσμένα μέσα από την εξπρεσσιονιστική γραφή του.

29.02.2024

Η Μυρτώ Ψυχάκη ξετυλίγει ένα παιχνίδι συνύπαρξης ανάμεσα στο κενό και το γεμάτο, στην ένταση της πράξης και στην ακινησία που την περιβάλει, μέσα από την ατομική της έκθεση, «Articulate», που παρουσιάζεται στη The Blender Gallery.

28.02.2024

Εικόνες που παλεύουν να δεσμεύσουν τον χρόνο, πανσέληνοι, ακτίδες φωτός, λυκαυγή και λυκόφωτα, στη νέα ατομική έκθεση που παρουσιάζει ο ζωγράφος στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

28.02.2024

Η Μαρία Αϊβαλιώτου, με την ατομική της έκθεση «Μνήμες Ενός Ταξιδιώτη», στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, προσφέρει ένα εντυπωσιακό ταξίδι στην ψυχή της που προέρχεται από την καθημερινή ζωή, αναδεικνύοντας εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν, μέσα από μια περιπλάνηση σε τόπους του κόσμου

27.02.2024

Tο κοινωνικό φαινόμενο της «τοξικής θετικότητας διερευνούν 22 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από την ομαδική έκθεση, «Πίσω από τις μάσκες της ουτοπικής χαράς», που παρουσιάζεται στην Chili Art Gallery.

26.02.2024

Η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς εικαστικού Γιώργου Τόλη, με τίτλο «Περιπλανήσεις της φαντασίας», παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

26.02.2024

Παραπέμποντας στις φυλακές της παιδικής μας ηλικίας, η Δήμητρα Μαρούδα δημιουργεί έναν φανταστικό κόσμο μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, στην έκθεση ζωγραφικής, «Be a Good Girl», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων.

12.02.2024

25 λάδια συνοδευμένα από αριθμό μελετών τους σε ακουαρέλα και μολύβι, όλα με θέμα τους το αστικό τοπίο της Αθήνας, του Πειραιά και των πέριξ προαστίων, παρουσιάζει ο Αντώνης Σκαμπαβίριας, στη νέα του ατομική έκθεση, Πέρα από το μπετόν, στην Γκαλερί Σκουφά.

12.02.2024

Ερωτικά γυμνά που τα χαρακτηρίζει η απλότητα, το άρτιο σχέδιο και η εξπρεσιονιστική γραφή, παρουσιάζει ο ζωγράφος στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο «Εν σώματι», που εγκαινιάζεται την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών Μετς, σε επιμέλεια Νιόβης Κρητικού.

06.02.2024

Έναν κόσμο ουτοπικό από μνήμες του παρελθόντος, προσαρμοσμένες σε εικόνες του σήμερα, δημιουργεί η Μαρία Διακοδημητρίου στη νέα της ατομική έκθεση, «Remake», που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.

31.01.2024

Μετά την παρουσίασή της στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, η έκθεση, που περιλαμβάνει 116 έργα του σημαντικού έλληνα υπαιθριστή ζωγράφου των αρχών του 20ού αιώνα, μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

31.01.2024

Στην τρίτη ατομική έκθεση που διοργανώνεται μετά τον θάνατό του ζωγράφου, με τον τίτλο «Closer», στη Roma Gallery, παρουσιάζονται πίνακές μεγάλων διαστάσεων που υμνούν τη σωματικότητα και αναδεικνύουν την έρευνά του πάνω στη ζωγραφική γλώσσα.

25.01.2024

O διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος, Εδουάρδο Σακαγιάν, προσκαλεί τους θεατές να περιηγηθούν στον δικό του μοναδικό ονειρικό κόσμο, μέσα από την έκθεση «Les Toits de Paris», που παρουσιάζεται στη Γκαλερί Kalfayan.

24.01.2024

Σε μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο των εικαστικών τεχνών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είναι αφιερωμένη η έκθεση «Ηρώ Κανακάκη: Η συνέπεια της ζωγραφικής διαδικασίας», που φιλοξενείται από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

22.01.2024

Περισσότερα από 30 έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, αποκαλύπτουν τις μυστηριακές τοπιογραφικές προσεγγίσεις της Κατερίνας Σεραφετινίδου, στην έκθεση ζωγραφικής, «Ένα φως που δεν ξεχνάς», που παρουσιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά.

16.01.2024

Η ρευστότητα του καθημερινού, μια συνθήκη που μπορεί να ορίζει οικουμενικά, όσο και προσωπικά, τις ζωές των ανθρώπων, αποτελεί τον κοινό θεματικό παρονομαστή στο σύνολο των έργων που παρουσιάζει ο Μιχάλης Κιούσης στη φετινή ατομική του έκθεση, «Day by Day», στην Γκαλερί Άλμα.

16.01.2024

Η Έλλη Κουτσουκέλλη, παρουσιάζει δεκαπέντε μεγάλα έργα της με παστέλ και κάρβουνο σε χαρτί, με θέμα το δέντρο, στη νέα της έκθεση, «Όνειρο στα δέντρα», που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου».

15.01.2024

Ένα εμβληματικό εικαστικό οδοιπορικό από τις απαρχές του πολιτισμού έως τον παρόντα χρόνο μάς επιφυλάσσουν οι καλλιτέχνες Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκος Κανόγλου, συντελεστές της ομάδας «Ξύλινος Ιππέας», μέσα από την in situ έκθεση τους, «Τα Χρειώδη», στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Ρέντη.

11.01.2024

Η πρώτη ατομική έκθεση του επιφανή Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και ζωγράφου Peter Katsihtis, «Ζωγραφική διαδρομή, Νέα Υόρκη-Αθήνα», μια αναδρομή στο έργο της σαραντάχρονης καλλιτεχνικής πορείας του, παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.

10.01.2024

Παλιά νομίσματα και γραμματόσημα, αποσυρμένα χαρτονομίσματα, επιστολές, παιχνίδια και χρηστικά αντικείμενα επανοηματοδοτούνται στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Πλαχούρη, «+Αλλαγή», που παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χρυσόθεμις.

10.01.2024

Ένα αντιπροσωπευτικό αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού, μέσα από 55 έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην πρόσληψη του μεσογειακού φωτός και τοπίου από ζωγράφους που συγκεντρώθηκαν στην Κυανή Ακτή γύρω από τον Πωλ Σινιάκ, εγκαινιάζεται στο αθηναϊκό μουσείο μοντέρνας τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

09.01.2024

Η ανερχόμενη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα, Ireland Wisdom, καταλαμβάνει τον 2ο όροφο της γκαλερί The Breeder και τον μετατρέπει σε στούντιο αναβιώνοντας την παράδοση της ζωγραφικής με ζωντανά μοντέλα και επίκεντρο το γυμνό.

09.01.2024

H Lyn Liu, διερευνά τα δίπολα μεταξύ ατομικού και συλλογικού, υποκειμένου και αντικειμένου, απομόνωσης και ενσωμάτωσης μέσα από εννέα ζεύγη ζωγραφικών έργων, στην έκθεση της «Mocking Game», την πρώτη της στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται στην γκαλερί The Breeder.

08.01.2024

Έργα Τέχνης συλλεκτικής αξίας παλαιότερων καλλιτεχνών συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονων σημαντικών δημιουργών ιδιαίτερου χαρακτήρα και αισθητικής, στην ομαδική έκθεση, «Greek Art over decades», που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή».

21.12.2023

Η τέχνη συνομιλεί με τον λόγο, τη λογοτεχνία και το θέατρο στην τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Ξυνού, «Το χρώμα των αφόρητων αισθημάτων», που παρουσιάζεται, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

08.12.2023

Εννέα εικαστικοί προσεγγίζουν την ατμόσφαιρα των ταινιών και την προσωπικότητα του κορυφαίου σκηνοθέτη, Αντρέι Ταρκόφσκι, μέσα από την ομαδική εικαστική έκθεση, «Καθρέφτης», στο Atelier Pilarinos.

13.11.2023
VIMA_WEB3b