Ζωγραφική

MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Ζωγραφική
  Η Αίθουσα Τέχνης ArteVisione παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Αγγελάκη, με τίτλο «Μα εκείνη χαμογέλασε…», σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
  21.11.2022
  Τις αέναες μεταμορφώσεις του Κυκλαδίτικου φωτός όπως αντικατοπτρίζονται στον ουρανό και την θάλασσα αποτυπώνει ο Χρήστος Κεχαγιόγλου στην νέα του έκθεση ζωγραφικής, «Μες στο φως», στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.
  10.11.2022
  Η ανθρώπινη παρουσία και δη οι αυτοβιογραφικές αναφορές γίνονται εμφατικότερες στον εικαστικό και όχι μόνο προβληματισμό της Αμαλίας Ζογλοπίτου, όπως αποτυπώνεται μέσα από τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.
  08.11.2022
  Το απόλυτο σκηνικό μιας εκρηκτικής χίμαιρας αποτυπώνει ο εικαστικός Γιώργος Σταθόπουλος μέσα από την ατομική του έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Νήσος Ουτοπία», που παρουσιάζεται στη Sianti Gallery.
  02.11.2022
  Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της ζωγράφου Βασιλικής Μπινιώρη, με τίτλο «Υδατογραφίες σε χαρτί», παρουσιάζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
  01.11.2022
  Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης. Στην Άκρη», μια σειρά ζωγραφικών έργων του Έλληνα εικαστικού για την ομορφιά του ελληνικού τοπίου.
  11.10.2022
  Μέρος της πρωτοπόρου εικαστικής πορείας ενός εκ των βασικότερων εκπροσώπων της γενιάς του ΄60 παρουσιάζεται μέσα από μια νέα αναδρομική έκθεση στην Sianti Gallery, με τίτλο «Χρίστος Καράς, Ο μεγάλος ονειρικός».
  06.10.2022
  Στη νέα έκθεση ζωγραφικής, «Τα παιδιά της Ριτσώνας», μια συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με τους Έφη Μουρίκη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη, οι έφηβες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων δίνουν χρώμα στη ζωή τους και διέξοδο στις αγωνίες τους μέσω της τέχνης.
  03.10.2022
  Η έκθεση Phantoms της Νίνας Παπακωνσταντίνου που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στη Δημοτική Πινακοθήκη, περιλαμβάνει τη νέα δουλειά της καλλιτέχνιδας μαζί με μια επιλογή έργων της τελευταίας εικοσαετίας.
  19.09.2022
  Η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, συγκεντρώνει έργα τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά στο αθηναϊκό κοινό ή έχουν να εκτεθούν πολύ καιρό.
  16.09.2022
  Πέντε εικαστικοί συνομιλούν επάνω στα ζητήματα της φυσικής καταστροφής, της απώλειας και της θραυσματικής διάσωσης του ασφαλούς περιβαλλοντικού μας ιστού μέσω της τέχνης μέσα από την έκθεση «Five Elements», στην Αίθουσα Τέχνης Artevisione.
  15.09.2022
  Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και η Ακαδημία Albertina di Belle Arti του Τορίνο έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, μια συνεργασία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φιλοξενία εκθεσιακών δραστηριοτήτων, όπως η “Anime/Souls”.
  12.09.2022
  Η έκθεση του Γιώργου Κόρδη, «Ανέστιοι Προσφεύγοντες», ένας φόρος τιμής στους ξεριζωμένους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εστία τους, παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη».
  05.09.2022
  Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Φραγκίσκου Δουκάκη, με τίτλο «Η δική μου Ύδρα», μια αποτύπωση των διάφορων προσώπων του πανέμορφου νησιού μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη.
  01.08.2022
  Μια ισχυρή ανταφήγηση στις απεικονίσεις της γυναικείας μορφής παρουσιάζεται στην γκαλερί The Breeder μέσα από τη νέα ατομική έκθεση της Νιγηριανής καλλιτέχνιδος Deborah Segun, με τίτλο «You Keep Going Through It, I’m Just Coming Back From It».
  11.07.2022
  Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς – Ερευνητής του αινίγματος της ζωγραφικής», μια ανάδειξη της καλλιτεχνικής πορείας του σπουδαίου ζωγράφου μέσα από γνωστά και άγνωστα έργα του.
  11.07.2022
  Στη νέα ομαδική έκθεση με τίτλο «Summertime», η οποία παρουσιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά, τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί εκκινούνται από την καλοκαιρινή αύρα και αποτυπώνουν στον καμβά τα δικά τους οράματα .
  15.06.2022
  Το Φουγάρο ξεκινά τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του, εγκαινιάζοντας δύο σημαντικές εικαστικές εκθέσεις: το “3” του Λευτέρη Ολύμπιου στο Fougaro Gallery και το “Endangered Portraits” της Brigitte Hofherr στο Fougaro Blue 2.
  08.06.2022