Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΑυτό είναι το πλούσιο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΜετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, που διαχειρίζεται η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συνεχίζει δυναμικά με ένα πλούσιο φθινοπωρινό πρόγραμμα.
Από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου, ο εμβληματικός λόφος της Αθήνας φιλοξενεί αρχαίο δράμα, σύγχρονο θέατρο, κορυφαίες συναυλίες και διεθνείς παραγωγές, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως έναν από τους σημαντικότερους ανοιχτούς πολιτιστικούς προορισμούς της χώρας.
Το πρόγραμμα ανοίγει στις 30 Αυγούστου με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μια διεθνή συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, του Εθνικού Θεάτρου Βουλγαρίας «Ιβάν Βάζοφ» και του ΚΘΒΕ, με τη ζωντανή μουσική παρουσία των The Tiger Lillies, ενώ την επόμενη ημέρα παρουσιάζεται ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει το αρχαίο δράμα, με τους «Πέρσες» του Αισχύλου, τη «Λυσιστράτη» και την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ενώ το θεατρικό σκέλος συμπληρώνεται από τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι καθώς και την επιτυχημένη κωμωδία, «Μαύρη Σαμπούκα – Iconic».

«Μήδεια»
Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές του προγράμματος ξεχωρίζουν η επιστροφή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στο ρόλο της «Μήδειας», σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την ιστορική της ερμηνεία, η διασκευή της «Ειρήνης» από τον Φοίβο Δεληβοριά, καθώς και το «Ταξίδι στο Φως» του Σταύρου Ξαρχάκου με ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα.
Το μουσικό πρόγραμμα συγκεντρώνει σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές, με συναυλίες των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ιουλίας Καραπατάκη, Γιάννη Χαρούλη, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Αλκίνοου Ιωαννίδη, των Villagers of Ioannina City και Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχει το αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Θοδωρή Φέρρη, την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την Klavdia και τον Άγγελο Θεοδωράκη.
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι και η διεθνής παρουσία του φετινού προγράμματος. Ο Jack Savoretti ξεκινά από την Αθήνα την ευρωπαϊκή του περιοδεία, οι The Gathering, με την Anneke van Giersbergen, γιορτάζουν τα 30 χρόνια του εμβληματικού Mandylion, ο Sivert Hoyem επιστρέφει στην Αθήνα με τη χαρακτηριστική βαθιά φωνή του,ενώ ο Γάλλος ερμηνευτής Slimane επιστρέφει στην Αθήνα με την περιοδεία «Ένα πιάνο. Μια φωνή».
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου με την «Κασέτα του Μελωδία 99.2», σε ένα μουσικό αφιέρωμα στη δεκαετία του ’90.
Αναλυτικό Πρόγραμμα (Αύγουστος – Οκτώβριος):Κυριακή 30 Αυγούστου Βάκχες | Σκηνοθεσία: Javor Gardev
Δευτέρα 31 Αυγούστου Ο κατά φαντασίαν ασθενής | Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου Πέρσες | Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου Λυσιστράτη | Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου Ταξίδι στο φως | Σταύρος Ξαρχάκος
Ερμηνεύουν: Γιάννης Κότσιρας, Ηρώ Σαΐα
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου Μήδεια | Σκηνοθεσία: Nikita Milivojević
Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου Ειρήνη | Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος, Διασκευή – Πρωτότυπο Κείμενο – Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου Αντιγόνη | Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου Υπηρέτης δύο αφεντάδων | Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου Ιουλία Καραπατάκη
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου Γιάννης Χαρούλης
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου Sivert Høyem
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου Villagers of Ioannina City
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου Αλκίνοος Ιωαννίδης
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη – Τραγουδά ο Θοδωρής Φέρρης
Συμμετέχουν: Klavdia, Άγγελος Θεοδωράκης
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου Μίλτος Πασχαλίδης
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου Jack Savoretti
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου The Gathering
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου Μαύρη Σαμπούκα – Iconic | Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου Slimane
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 – Αφιέρωμα στη δεκαετία του ‘90
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google