MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γαλλία: Κλάπηκε ξανά η «μπανάνα» του Μαουρίτσιο Κατελάν αξίας 6,2 εκατομμυρίων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το αμφιλεγόμενο έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν, «Comedian», που αποτελείται από μία μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με μονωτική ταινία, εξαφανίστηκε για μία ακόμη φορά.

Η μπανάνα του Maurizio Cattelan πουλήθηκε για $6.2 εκατομμύρια στο Sotheby's New York. Photo Sotheby's.
Η μπανάνα του Maurizio Cattelan πουλήθηκε για $6.2 εκατομμύρια στο Sotheby's New York. Photo Sotheby's.
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Κέντρο Πομπιντού-Μετς, στην ανατολική Γαλλία, γνωστοποίησε σήμερα (Δευτέρα, 1/6) ότι το αμφιλεγόμενο εννοιολογικό έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν, «Comedian», που αποτελείται από μία μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με μονωτική ταινία, εξαφανίστηκε για μία ακόμη φορά.

Τον περασμένο Ιούλιο ένας επισκέπτης του Μουσείου είχε κατεβάσει τη μπανάνα του Κατελάν από τον τοίχο, όπου ήταν τοποθετημένη, και την είχε φάει. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωνε και στα κοινωνικά δίκτυα πως κατανάλωσε τη μπανάνα και το Μουσείο είχε επιλέξει να μην προβεί σε καμία νομική κίνηση εναντίον του.

Η νέα κλοπή διαπιστώθηκε από φύλακα το Σάββατο (30/5) και σύμφωνα με το Μουσείο, αυτή τη φορά, η δικαστική οδός δεν μπορεί να αποφευχθεί, αφού ο δράστης παραμένει άγνωστος και δεν υπάρχει καμία επαφή μαζί του, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Το Μουσείο καταδίκασε την κλοπή ως πράξη «προσβλητική για τα εκτιθέμενα έργα» και προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων.

Το έργο «Comedian», που δημιουργήθηκε το 2019 και διερευνά την έννοια της τέχνης και της αξίας της, εκτίθεται στο Κέντρο Πομπιντού-Μετς στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυριακή χωρίς τέλος», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο από τον Μάιο του 2025 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιανουάριο του 2027.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε στην Κυψέλη το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής και Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα
Αφιέρωμα
30 Xρόνια Monopoli: Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
The Ellinikon: Πράσινο, πολιτισμός και νέες εμπειρίες στην πόλη του μέλλοντος
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία