MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη Νουβέλα

Ντάμα Πίκα, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο, ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί τη σκηνική μεταφορά της διάσημης νουβέλας του κορυφαίου Ρώσου ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν, με τη Μπέττυ Αρβανίτη στο ρόλο της Ντάμα Πίκα.

Monopoli Team

Οι παραστάσεις συνεχίζονται από 15 Απριλίου

Η Ντάμα Πίκα, του Πούσκιν, γνωστή και από την ομώνυμη όπερα του Τσαϊκόφσκι, αποτελεί το αρχέτυπο των έργων του Ντοστογιέφσκι Έγκλημα και τιμωρία & Ο παίκτης.

Είναι ένα έργο που κινείται με λεπτή ειρωνεία μεταξύ υπερφυσικού ρομαντισμού και ενός ιδιάζοντος ρεαλισμού.

Άξονα του διηγήματος αποτελεί η μεταστροφή του νεαρού Χέρμαν από πρότυπο συγκρατημένου ανθρώπου σε εμμονικό παίκτη. Όταν μαθαίνει πως η η γριά κόμισσα  Άννα Φεντότοβνα γνωρίζει ένα μεγάλο μυστικό που θα του εξασφαλίσει σίγουρο κέρδος στα χαρτιά, ο περιορισμένης οικονομικής επιφάνειας νεαρός,  που ποτέ ως τότε δεν έχει ρισκάρει, όχι απλώς υποκύπτει στον πειρασμό,  αλλά βάζει ως στόχο ζωής  να υποτάξει την ίδια τη μοίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣιρόκος, του Σταύρου Γιαννουλάδη στο θέατρο Μπέλλος12.09.2018

Στην προσπάθειά του να ελέγξει τα καπρίτσια της τύχης, κυνηγώντας μιαν εύκολη και σίγουρη νίκη στην πράσινη τσόχα, ο Χέρμαν θα αποκαλύψει έναν εαυτό που έλκεται από το σκοτάδι.  Δεν υπολογίζει τίποτε και εμφανίζει ελάχιστη αντίσταση στα κελεύσματα της παντοδύναμης μοχθηρίας.

Προκειμένου να αποσπάσει το μυστικό της κόμισσας, χρησιμοποιεί με απίστευτο κυνισμό τους ανθρώπους  και αφήνει πίσω του νεκρούς.

Κι όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, ο ακραίος ατομικισμός και η μανική επιθυμία του να «πιάσει την καλή» θα υφάνουν τη μοιραία του κατάληξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου, Έμιλυ Κουκουτσάκη
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας, Νέστορας Κοψιδάς
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Aννα Μάγκου

Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Νίκος Αλεξίου, Παναγιώτης Καμμένος, Εύα Σιμάτου, Γιάννης Σύριος, Δήμητρα Χατούπη

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη 23 ευρώ, Α Ζώνη 20 ευρώ, Μειωμένο 17 ευρώ (Το μειωμένο εισιτήριο αφορά σε φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr *Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος στο θέατρο δεν επιτρέπεται. To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρακαλεί το κοινό για την έγκαιρη προσέλευσή του.
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη 19.00, Πέμπτη & Παρασκευή 20.30, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00
Διασκευή: Έλσα Ανδριανού
Βοηθός Σκηνοθετη: Ηλέκτρα Μαγγίνα
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108838727
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κυψέλη
Οδού Κεφαλληνίας
Απο 15/04/2026 εως 26/04/2026
Κεφαλληνίας 16
Τετάρτη/Κυριακή: 19:00
Πέμπτη/Παρασκευή: 20:30
Σάββατο: 21:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «1984»
Art & Culture
Ένας φεστιβαλικός μήνας ακόμα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Art & Culture
Εδώ Εθνικό Θέατρο: Το ραδιόφωνο της πρώτης κρατικής σκηνής ξεκίνησε να εκπέμπει
Θεατρικά Νέα
«Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»: Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί Αρκά για καλό σκοπό
Θεατρικά Νέα
Σιρόκος: Η νέα παράσταση των 4Frontal ρίχνει το βλέμμα στο προσφυγικό
Θεατρικά Νέα
Κάρμεν: Η ιστορική σκηνοθεσία του 1875 αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Θεατρικά Νέα
Εχθρός του λαού: Η παράσταση του Τόμας Όστερμάιερ συνεχίζει μετά το Πάσχα
Θεατρικά Νέα
1984: Ο Γιώργος Παπαγεωργίου φέρνει ξανά την οργουελική δυστοπία τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω: Η κωμωδία του Ντε Φιλίππο σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Αστόρια: Παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Τέλος του Παιχνιδιού: Νέος κύκλος παραστάσεων τον Μάιο στο Θέατρο Ιλίσια
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται»