Η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε: «Δεν θέλω να σταματήσω τη δίκη, εσείς με σταματάτε», αφού οι διαδικασίες διακόπηκαν τέσσερις φορές από τις 9 το πρωί ως το μεσημέρι (της Δευτέρας 23/3), λόγω αιτημάτων των δικηγόρων για αναστολή της διαδικασίας μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη χωρητικότητα της αίθουσας του κτηρίου «Γαιόπολις» στη Λάρισα.
Η κατάσταση στην αίθουσα ήταν εκρηκτική, με μόλις 120 διαθέσιμα καθίσματα για 283 τ.μ., ενώ αρκετοί συγγενείς των 57 θυμάτων, οι 250 δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν όρθιοι. Τα κύρια συνθήματα των συγγενών ήταν «Ντροπή», ενώ κάποιοι εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία για τις συνθήκες, φωνάζοντας προς την έδρα ότι έχουν ήδη προσβληθεί από την κατάσταση.
Η διαδικασία, η οποία αφορά 36 κατηγορουμένους, επρόκειτο να διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο του συγκροτήματος Γαιόπολις. Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται σταθμάρχες, στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, του υπουργείου Μεταφορών και της Hellenic Train.
Στο εδώλιο των κατηγορουμένων βρέθηκαν συγγενείς και συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας, καθώς η αίθουσα ήταν υπερπλήρης, με την πρόεδρο να τονίζει την ανάγκη συνέχισης της διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πότε ακριβώς θα εκκινήσει η δίκη.
Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr.