MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

HELP (2): Σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους για τον αντιπολεμικό δίσκο της War Child

Κυκλοφόρησε η συλλογή της War Child Records με συμμετοχές σπουδαίων καλλιτεχνών, από τους Arctic Monkeys μέχρι τους Pulp.

Monopoli Team

Η συλλογή “HELP(2)” κυκλοφόρησε σήμερα από την War Child Records.

Το “HELP(2)” είναι ένα ολοκαίνουργιο συνεργατικό άλμπουμ, εμπνευσμένο από την εμβληματική κυκλοφορία του 1995 “HELP”. Στόχος αυτής της κυκλοφορίας είναι να κινητοποιήσει τους φίλους της μουσικής σε όλο τον κόσμο ώστε να στηρίξουν το έργο της War Child που είναι ζωτικής σημασίας καθώς παρέχει άμεση βοήθεια, εκπαίδευση, εξειδικευμένη υποστήριξη ψυχικής υγείας και προστασία σε παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νέο άλμπουμ, όπως και το πρωτότυπο, αποτυπώνει την κρισιμότητα της παγκόσμιας ανθρωπιστικής κατάστασης σήμερα.

HELP(2)’ Artwork – Credit: Jonathan Glazer

Το “HELP(2)” ακολουθεί το πνεύμα του αρχικού άλμπουμ “HELP” και πραγματοποιήθηκε μέσα από μια στενή συνεργασία με τα Abbey Road Studios. Ηχογραφήθηκε κυρίως μέσα σε μία εβδομάδα τον Νοέμβριο του 2025, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου παραγωγού James Ford. Η συνεργατική διαδικασία ηχογράφησης των τραγουδιών ακολούθησε πιστά το πνεύμα του αρχικού άλμπουμ, καθώς γεννήθηκαν πολλές αυθόρμητες στιγμές μεταξύ των καλλιτεχνών μέσα στο στούντιο. Στη συλλογή συμμετέχουν: Anna Calvi, Arctic Monkeys, Arlo Parks, Arooj Aftab, Bat For Lashes, Beabadoobee, Beck, Beth Gibbons, Big Thief, Black Country, New Road, Cameron Winter, Damon Albarn, Depeche Mode, Dove Ellis, Ellie Rowsell, English Teacher, Ezra Collective, Foals, Fontaines D.C., Graham Coxon, Greentea Peng, Grian Chatten, Kae Tempest, King Krule, Nilüfer Yanya, Olivia Rodrigo, Pulp, Sampha, The Last Dinner Party, Wet Leg και Young Fathers.

Επιπλέον, οι Oasis προσέφεραν γενναιόδωρα μια αποκλειστική live εκδοχή του αγαπημένου κομματιού «Acquiesce (Live from Wembley Stadium, 28 September ’25)» και θα είναι διαθέσιμο ως αυτόνομο 7” single που θα περιλαμβάνεται μέσα στο gatefold της έκδοσης βινυλίου, ως hidden track στη διπλή έκδοση CD αλλά και ψηφιακά. Το τραγούδι θεωρείται ευρέως ένα από τα σπουδαιότερα B-sides που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ενώ η τεράστια περιοδεία Oasis Live ’25 οδήγησε τη στούντιο εκδοχή του να μπει για πρώτη φορά στα charts. Πρόκειται για την πρώτη φυσική κυκλοφορία ζωντανής ηχογράφησης από την περιοδεία-ρεκόρ των Oasis το 2025, με την ηχογράφηση να προέρχεται από την τελευταία βραδιά της σειράς των επτά συναυλιών τους στο Wembley Stadium.

Επίσης, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Jonathan Glazer ανέλαβε τον ρόλο του Creative Director για το “HELP(2)”, συνεργαζόμενος στενά με την Academy Films για να συγκροτήσει μια ξεχωριστή ομάδα δημιουργών και να επιβλέψει το σύνολο της οπτικής και καλλιτεχνικής ταυτότητας του project. Η ιδέα των Glazer και Mica Levi ήταν απλή: «Από Παιδιά, Για Παιδιά» – με την ομάδα τους να παραδίδει τις κάμερες στα ίδια τα παιδιά, ώστε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια και να υπενθυμίζεται διαρκώς στο κοινό και σε όλους τους συμμετέχοντες ο λόγος ύπαρξης αυτής της προσπάθειας.

Σε κάθε παιδί που συμμετείχε δόθηκε η δική του μικρή κάμερα καθώς και η δυνατότητα να καταγράψει τους καλλιτέχνες στις ηχογραφήσεις, χωρίς κανέναν περιορισμό. Παράλληλα, η ομάδα του Glazer συνεργάστηκε με τοπικούς συνεργάτες και κινηματογραφιστές στην Ουκρανία, τη Γάζα, την Υεμένη και το Σουδάν, για τη συλλογή υλικού που κινηματογραφήθηκε από παιδιά στις ίδιες αυτές εμπόλεμες ζώνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό έργο που, τελικά, συνδέει το άλμπουμ άμεσα με τα παιδιά που η μουσική φιλοδοξεί να βοηθήσει.

Δείτε το τρέιλερ του “HELP(2)”:

https://warchildrecs.ffm.to/help2/youtube

H πρώτη συλλογή “HELP” ηχογραφήθηκε μέσα σε μία μόνο ημέρα το 1995 και συγκέντρωσε πάνω από 1,2 εκατομμύρια λίρες, επιτρέποντας στη War Child να προσφέρει κρίσιμη υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά που είχαν παγιδευτεί στη σύγκρουση της Βοσνίας.

Ωστόσο, όταν το “HELP” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, περίπου το 10% των παιδιών παγκοσμίως επηρεαζόταν από πολέμους. Σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν το 1 στα 5 παιδιά, δηλαδή 520 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως – περισσότερα από κάθε άλλη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τις συγκρούσεις να κλιμακώνονται και τις περικοπές χρηματοδότησης να φέρνουν σοβαρά προβλήματα, το έργο της War Child είναι πιο επείγον από ποτέ, όπως και η ανάγκη να συνεχίσουν οι καλλιτέχνες το πνεύμα συλλογικής δράσης του αρχικού άλμπουμ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Τάμτα στο SMUT με special guests Lou και Teo.x3
Μουσικά Νέα
Μεγάλο αφιέρωμα στον Άρβο Περτ στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
25 χρόνια Athens Jazz: Στην επετειακή του έκδοση, το φεστιβάλ μεταμορφώνει την Τεχνόπολη – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Μίλτος Πασχαλίδης: Επιπλέον ημερομηνία στο Θέατρο Βράχων μετά το πρώτο sold out
Μουσικά Νέα
Εύα Πολιτάκη: Για πρώτη φορά live με το «NTISNEY» στον Σταυρό του Νότου Club
Εκδηλώσεις
Αλέκος Παναγούλης: Μεγάλο αφιέρωμα στη Δίβρη Ηλείας με τον Βασίλη Λέκκα
Μουσικά Νέα
Steve Gunn: 5+5 αγαπημένα του τραγούδια και άλμπουμ, λίγο πριν το live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
H Νατάσσα Μποφίλιου θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Λονδίνο
Μουσικά Νέα
ΚΟΑ: Διπλό συναυλιακό ραντεβού στο Μέγαρο για την ολοκλήρωση των φετινών εργαστηρίων
Μουσικά Νέα
Το νέο λαϊκό τραγούδι στα καλύτερά του: Τα “Χέρια στον Θεό” και Ορέστης Ντάντος στο τέρμα
Μουσικά Νέα
Η ILIA στήνει ένα immersive listening party στην Αθήνα – Ένα βράδυ στο σύμπαν του “LP2”
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει: 300+ δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την Αθήνα ρυθμό