MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
10
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Φιάκας: Συνεχίζεται στο «Από Μηχανής» Θέατρο με νέα διανομή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή «Ο Φιάκας» συνεχίζεται στο «Από Μηχανής» Θέατρο, σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, με τον Οδυσσέα Σταμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τα συνεχόμενα sold out, η κωμωδία της χρονιάς «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου που μέχρι στιγμής την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 10.000 θεατές, συνεχίζεται στο «Από Μηχανής» Θέατρο με τον  Οδυσσέα Σταμούλη στο ρόλο του αξιαγάπητου απατεώνα Φιάκα και τον Δημήτρη Μυλωνά στο ρόλο του παμπόνηρου υπηρέτη του, Γιάννη.

Μια ξεκαρδιστική, διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια με μειωμένο εισιτήριο για τα παιδιά. Mε παραδοσιακά τραγούδια της εποχής και τη συμμετοχή ζωντανής μουσικής επί σκηνής καθώς και του καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλου, γιού και άξιου συνεχιστή του «εθνικού καραγκιοζοπαίχτη» Θανάση Σπυρόπουλου.

«Ο Φιάκας» είναι σύγχρονος, αστείος, ξεκαρδιστικός και γεμάτος απρόβλεπτες στιγμές στις οποίες οι θεατές κατά τη διάρκεια της παράστασης συνομιλούν με τους ήρωες του έργου, ανεβαίνουν επί σκηνής και βρίσκονται μπλεγμένοι στην πλοκή της ιστορίας.

Σας περιμένουμε στο ξέφρενο γλέντι του Φιάκα για να γελάσουμε με την καρδιά μας.

Η υπόθεση

Στην Κωνσταντινούπολη του 1870 ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας, ένας απατεώνας καταχρεωμένος και κυνηγημένος από δανειστές κι εμπόρους, υποδύεται τον γόνο πλούσιας οικογένειας για να κερδίσει την Ευανθία και να καρπωθεί την προίκα της. Η Ευανθία συνεπαρμένη από τα μυθιστορήματα της εποχής και γοητευμένη από τους φανταστικούς τίτλους ευγενείας του αγαπημένου της, πέφτει εύκολα στην παγίδα του. Οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις κορυφώνονται όταν με τον κίνδυνο ότι η ταυτότητα του θα αποκαλυφθεί, ο Φιάκας υποδύεται έναν Γερμανό Βαρόνο που βρίσκεται «incognito» στην Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε δύναμη από την Κηφισιά, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά στο Θέατρο Βρετάνια12.09.2018

Το έργο

«Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή είναι μια σπαρταριστή κωμωδία ηθών γραμμένη σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γλώσσα όπου το τοπικό ιδίωμα της Κωνσταντινούπολης μπλέκεται με τη «λόγια γλώσσα» του 19ου αιώνα.

Ο συγγραφέας μάς μεταφέρει στα ήθη και τις μόδες της Πολίτικης κοινωνίας του 1870 και θίγει με σατυρική διάθεση και καυστικό τρόπο την υπερβολή και την ξενομανία της εποχής.

«Ο Φιάκας» πρωτοανέβηκε το 1870 στην Κωνσταντινούπολη κι έκτοτε είναι από τις πιο σημαντικές κι αγαπητές κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πάνος Σκουρολιάκος
Σκηνοθεσία: Πάνος Σκουρολιάκος

Σκηνικά: Γιώργος Λιντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Φωτισμοί: Βλάσσης Θεοδωρίδης
Χορογραφία: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Παίζουν: Οδυσσέας Σταμούλης, Δημήτρης Μυλωνάς, Μαρία Μαυροματάκη, Νάγια Μητσάκου, Πάνος Βανιώτης, Φώτης Τσορανίδης | Στην παράσταση συμμετέχει ζωντανά ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος. Βοηθοί στο μπερντέ, οι μαθητές της Ακαδημίας Θεάτρου Σκιών «Θανάσης Σπυρόπουλος». Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ilirjan Mehilli (βιολί), Παναγιώτης Στεφανουδάκης (λαούτο) - Φώτης Τσορανίδης (κιθάρα)

Τιμές Εισιτηρίων: 20 ευρώ: Κανονικό, 17 ευρώ: ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65, πολύτεκνοι, 10 ευρώ: Παιδικό
Πληροφορίες: Τηλέφωνο κρατήσεων: 210. 5232097. Προπώληση: more.com. Ειδικές τιμές για σχολεία - Οργάνωση σχολικών επισκέψεων/group Χριστίνα Λεονάρδου. Τηλέφωνα: 210. 5232097, 6906721698 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00). Email: [email protected]
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ουρανία Στυλιανού
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/o-fiakas-tou-dimostheni-misitzi/
Πληροφορίες Χώρου: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο. Τηλ. 210 5223097
Φωτογραφίες: Γεωργία Αϊντίνη
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τέλειος Φόνος: To αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ για 2η σεζόν στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πατέρας μου, του Φλοριάν Ζελλέρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Στοά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καραφλομπέκατσος, της Λένας Κιτσοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Ομόνοια — μια μυθοπλασία: Η νέα παραγωγή του Εθνικού σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά – Πρόδρομου Τσινικόρη στο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Η ομάδα Contratiempo φέρνει ξανά τον «Έμπορο της Βενετίας» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Βαβέλ: Νέο έργο από την ομάδα blindspot και τη Γιώτα Αργυροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Όλα… Λάθος!: Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνά
ΘΕΑΤΡΟ
Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα, του Ανδρέα Ζαφείρη στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Prison… Κέικ, της Μαρίας Ν. Κίτρα για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρομπέν, η Καρδιά του Δάσους: Η νέα οικολογική περιπέτεια του Μικρού Εθνικού στο Θέατρο REX
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γυναίκα της Ζάκυθος, από την Ομάδα «Σημείο Φυγής» στο Θέατρο Φούρνος