MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ιππόκαμπος, των Θύμιου Διαμάντη και Κώστα Κουτρούλη στον Μικρό Κεραμεικό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο «Ιππόκαμπος», η παράσταση σε κείμενο-σκηνοθεσία των Θύμιου Διαμάντη και Κώστα Κουτρούλη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός.

| Φωτογραφίες: Άκης Χρήστου

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Μετά από 2 χρόνια συνεχόμενων sold out στην Αθήνα και μια επιτυχημένη περιοδεία στην Πάτρα, ο «Ιππόκαμπος» αλλάζει στέκι κι έρχεται ανανεωμένος τόσο σε πρόσωπα όσο και… αναμνήσεις. Η παράσταση παρουσιάζεται από τις 27 Μαρτίου 2026 στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου ονομάστηκε έτσι επειδή το σχήμα του μοιάζει αόριστα με τον αντίστοιχο θαλάσσιο οργανισμό. Είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου. Ο ιππόκαμπος είναι αυτός που βοηθά τον άνθρωπο να «πλοηγείται» στο χώρο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φυλογενετικά τμήματα του εγκεφάλου και αποτελεί μέρος του μεταιχμιακού συστήματος. Ελέγχει το κέντρο της μνήμης. Μεταφέρει πληροφορίες όσο μακρινές κι αν είναι. Αλλά και κοντινές. Άνθρωποι με εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο δεν συγκρατούν μνήμες.

Ο Δημήτρης και η Βερόνικα χώρισαν. Και από κοινού αποφάσισαν να διαγράψουν κάθε κοινή τους μνήμη. Ένας αστροναύτης που… βρίσκεται στον δρόμο τους βοηθά να ανακαλύψουν κάτι πολύ βαθύ και κρυμμένο από καιρό.  Η παράσταση αφηγείται μια ιστορία για τον Δημήτρη, την Βερόνικα, τις αναμνήσεις τους και τον Ιππόκαμπο. Μια ιστορία τόσο παλιά, όσο ο και ο κόσμος.

Η παράσταση βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον αυτοσχεδιασμό.

Σημείωμα των σκηνοθετών

«Συνεχίζοντας στη λογική που χτίσαμε και την παράσταση το «Σπίτι με τα Κόκκινα Γιασεμιά», μέσω δηλαδή του αυτοσχεδιασμού πάνω σε ελεύθερα θέματα, καταλήξαμε να ασχολούμαστε αυτή τη φορά με τον έρωτα.

Τί θα γινόταν αν από τον πολύ πόνο αποφάσιζες να διαγράψεις τον άλλο για πάντα από την μνήμη σου ώστε να μην πονάς πια; Με αυτό ασχοληθήκαμε και μαζεύοντας κομμάτια από ταινίες, βιβλία και τη φαντασία μας, δημιουργήσαμε έναν κόσμο |μέσα στο κεφάλι των χαρακτήρων» όπου οι δυο τους θα βιώσουν τη λήθη από επιλογή, συνειδητοποιώντας όμως στην πορεία πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις επιλογές και τη ζωή του. Οι επιλογές μας αυτές θα εμφανιστούν ξανά μπροστά μας, ίσως με άλλη μορφή, ίσως καλύτερη, ίσως χειρότερη και μένει σε εμάς να την διαχειριστούμε και να ζήσουμε μ’ αυτήν μαθαίνοντας από τα λάθη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ πιο δυνατή: Η performance της Νατάσας Ζαγκλή ξανά στο Μπάγκειον12.09.2018

Ο κόσμος της παράστασης θα μπορούσε να είναι ένας σουρεαλιστικός, διαστημικός κόσμος, όπως και η σχέση μας με το σύμπαν, είμαστε όπως λέει και ο Moby «όλοι φτιαγμένοι από αστέρια» και μέσα στο μυαλό μας είναι σίγουρο πως υπάρχουν μαύρες τρύπες αλλά και φωτεινοί γαλαξίες».
Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης
Σκηνοθεσία: Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης

Μουσική: Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Ράλλης, Χρήστος Βέργος
Χορογραφία: Επιμέλεια Κίνησης: Εύη Τσακλάνου

Παίζουν: Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας | Μουσικός επί σκηνής/Αστροναύτης: Χρήστος Βέργος

Τιμές Εισιτηρίων: Early Bird 10€ μέχρι 28/2 | Τιμές εισιτηρίων: 15€ προπώληση στη more.com | 16€ γενική είσοδος | 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65) | 10€ μέλη ΣΕΗ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση). Θες να την ξαναδείς; Πήγαινε με το προηγούμενο εισιτήριο σου και την ταυτότητά σου και η 2η παράσταση θα είναι δωρεάν. (Η προσφορά ισχύει για μία extra παράσταση και δεν ισχύει για τους κατόχους εισιτηρίων Early Birds).
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 27 Μαρτίου 2026
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, στις 21.00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/ippokampos-na-thymasai-pos-me-lene/
Πληροφορίες Χώρου: Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54 .τηλ. 210 3454831. E-mail: [email protected]
Φωτογραφίες: Άκης Χρήστου
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Stand-upάντεχα με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, στο Θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Lee Miller in Hitler’s Bathtub: Η μουσική παράσταση των Γιαν Λάουερς και Μάαρτεν Σέχερς στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
The Shadows, της Afsaneh Mahian στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πέρσες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ειρήνη, των Νίκου Καραθάνου και Φοίβου Δεληβοριά σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ίων, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το Φεστιβάλ Δελφών σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία