MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Μια ανατρεπτική «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», από την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές

Η ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται» παρουσιάζουν, στο Θέατρο Ροές, μια ανατρεπτική σκηνική παρουσίαση της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» με τίτλο «Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος – Μετά σταμάτα».

Monopoli Team

Η πιο ανατρεπτική «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» επιστρέφει στο Θεατρο Ροες. Η ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών ‘Κι όμΩς κινείται’, παρουσιάζει την εντυπωσιακή παράσταση «Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος – Μετά σταμάτα» με αφορμή το κλασικο μυθιστορημα του Λιουις Καρολ. Για 4 μονο παραστασεις 5, 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου 2026.

Η ομάδα επιχειρεί μια σκηνική παρουσίαση της περιπέτειας της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων.

«Τόσο λίγα απ’ αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν συμβαίνουν…»

Λίγα λόγια για το έργο

Το 1865 κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση ένα βιβλίο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ. Περιέγραφε με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο.

Το έργο αναδύθηκε σε εποχή κομβική κι έχει αφήσει έως και σήμερα το αποτύπωμά του στη συλλογική μνήμη, ως μύθος, που φέρει πολύπλευρες σημασίες.

«Το σύμπαν και το ανθρώπινο μυαλό, το καθένα ξεχωριστά, δεν δημιουργούν το Παράλογο, αλλά μάλλον, το Παράλογο προκύπτει από την αντιφατική φύση του γεγονότος ότι και τα δύο υπάρχουν ταυτόχρονα». 

Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στο χώρο του nonsense, του λογικού παράδοξου, ξετυλίγεται σε πολλαπλές στρώσεις και είναι γεμάτο συμβολισμούς και μεταφορές.

Πρόκειται για την αφήγηση ενός ονείρου, που συχνά θα πάρει διαστάσεις εφιαλτικές. Μια αλληλουχία παράλογων συμβάντων, παρουσιάζονται με ρυθμό ασθματικό και γλώσσα οριακά παραληρηματική.

«Δεν με νοιάζει πολύ πού… αρκεί να φτάσω κάπου»

Υ.Γ. Όλοι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα γίνουμε μέτοχοι ή μάρτυρες τουλάχιστον ενός «θαύματος» κάθε μήνα ή για την ακρίβεια κάθε τριάντα πέντε μέρες.

Αυτό ισχυρίστηκε και τεκμηρίωσε με λογικο-μαθηματικά επιχειρήματα ο Τζων Λίτλγουντ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, πριν από αρκετά χρόνια, προσπαθώντας να απομυθοποιήσει -μεταξύ άλλων- τα υποτιθέμενα υπερφυσικά φαινόμενα.

Στην επιχειρηματολογία του Λίτλγουντ, ως «θαύμα» ορίζεται ένα εξαιρετικό «γεγονός», ξεχωριστής σημασίας γι’ αυτόν που το βιώνει ή το παρατηρεί, το οποίο μπορεί να συμβεί με συχνότητα μία στο ένα εκατομμύριο. «Θαύμα», δηλαδή, μπορεί να θεωρηθεί κάθε στατιστικά απίθανο γεγονός. Αν υποθέσουμε πως κάθε άνθρωπος παραμένει ξύπνιος τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε μέρα, τότε κάθε δευτερόλεπτο βιώνει ένα “γεγονός”, το οποίο μπορεί να είναι είτε σημαντικό είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν: Η νέα παράσταση του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο12.09.2018

Ο Λίτλγουντ υποθέτει πως ο άνθρωπος είναι ξύπνιος για περίπου 8 ώρες κάθε μέρα. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις υποθέσεις και ύστερα από απλούς υπολογισμούς, ένας άνθρωπος μέσα σε 35 μέρες θα έχει βιώσει περίπου ένα εκατομμύριο γεγονότα. Σύμφωνα με αυτόν το ορισμό του θαύματος, κάθε άτομο αναμένεται να έχει παρατηρήσει τουλάχιστον ένα θαύμα με το πέρασμα 35 συνεχόμενων ημερών – και κατά συνέπεια, σύμφωνα με αυτή τη λογική, γεγονότα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως θαύματα εμφανίζονται εν τέλει αρκετά συχνά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: κι όμΩς κινείται

Σκηνικά: κι όμΩς κινείται
Κοστούμια: Μουζάκη Φανή
Μουσική: Αντωνίου Κλέων (ηλεκτρική κιθάρα)
Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία
Χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Παίζουν: Αναστάσης Καραχανίδης, Αντιγόνη Λινάρδου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση Κανονικό 13€, Προπώληση Μειωμένο 10€, Ταμείο Κανονικό 15€, Ταμείο Μειωμένο 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: 5-8 Φεβρουαρίου 2026
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Πέμπτη 5/2, Παρασκευή 6/2 και Σάββατο 7/2 στις 21:00, Κυριακή 8/1 στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/roes-ksekina-apo-tin-arxi-kai-synexise-mexri-to-telos-meta-stamata/?lang=el.
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312
Φωτογραφίες: Γεωργιάδου Χριστίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Γκάζι
Ροές
Απο 05/02/2026 εως 08/02/2026
Ιάκχου 16
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες: Ένας μονόλογος από τον Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Θεατρικά Νέα
Η Αστερόσκονη, της Χριστίνας Ματθαίου επιστρέφει στο θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Push Up, του Roland Schimmelpfennig Θέατρο ΕΛΕΡ
Θεατρικά Νέα
O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό «1984»
ΘΕΑΤΡΟ
Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν: Η νέα παράσταση του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο
ΘΕΑΤΡΟ
Εξάρες, από την Ομάδα ΝΕΟΝ στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί τον Γιώργο Παπαπαύλου σε μια νέα σουρεαλιστική κωμωδία
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μίμης Καπέρδος ανεβάζει στο Ελιάρτ μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες της ζωής μας
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Στο Θέατρο Ιλίσια, η παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό
ΘΕΑΤΡΟ
Αναπαραγωγή, του Barry McStay στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Misslightenment: Μια performance της Ελένης Πλουμή στον Μικρό Κεραμεικό