Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν: Η νέα παράσταση του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο νέο έργο του Ανέστη Αζά, «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν», με θέμα την κρίση της ανδρικής ταυτότητας, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Προσκήνιο.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤο νέο έργο του Ανέστη Αζά, «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν», ανεβαίνει στο θέατρο Προσκήνιο, από τις 24 Ιανουαρίου και καταπιάνεται με ένα θέμα όλο και πιο παρόν σήμερα: την λεγόμενη κρίση της ανδρικής ταυτότητας.
Λίγα λόγια για το έργο
Αφετηρία της παράστασης είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές. Με τους ηθοποιούς να συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία του κειμένου, η ομάδα του Ανέστη Αζά στήνει ένα σύγχρονο, πρωτότυπο έργο που προσεγγίζει μέσα από προσωπικές αφηγήσεις αλλά και στοιχεία μυθοπλασίας την κρίση της αρρενωπότητας.
Πέντε ηθοποιοί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ τα αγόρια να βρούνε τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και προσπαθεί να απαλλαγεί από τους παραδοσιακούς κανόνες της πατριαρχίας. Πώς η μνήμη μπορεί να λειτουργήσει ως σύμμαχος, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα λάθη του παρελθόντος και πώς τελικά ο σύγχρονος άντρας βιώνει την μοναξιά που μοιάζει να είναι μονόδρομος; Με όχημα προσωπικές ιστορίες, χιούμορ και τρυφερότητα η παράσταση διερευνά τον αντρικό ρόλο, σήμερα και στο πρόσφατο παρελθόν.
Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του θεάτρου Προσκηνίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με την καλλιτεχνική ανανέωση του θεάτρου στηρίζοντας και φιλοξενώντας σε σύγχρονες και τολμηρές δημιουργίες.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Καρα-Cartoon: Το οικογενειακό σκιομιούζικαλ του Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο
- Σκηνή Brecht-2510: Νέα σεζόν με θέατρο, μουσική και σύγχρονη δημιουργία
- Το Μαγεμένο Δάσος: Η επική ταινία έναρξης του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
- The Delivery Edition: Η ομάδα Ντουθ διασκευάζει το «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο 104
- “Χωρίς μπλε, δεν υπάρχει πράσινο”: Η Γη έχει κάτι να μάς πει και η Μαρία Φραγκουδάκη τής δίνει φωνή