Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με μια σόλο παράσταση την «Εκδίκηση του Φώτη», ο Γιάννης Πάριος έρχεται στο Παλλάς με τραγούδια που αγαπήσαμε – και όσα άλλα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.
Μετά το «Σε φιλώ, Πέτρος», ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη», μια σόλο παράσταση όπου, με ευαισθησία, ειρωνεία και προσωπικό χιούμορ, αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που έζησε τη ζωή του μέσα από μια οθόνη, ενός εφήβου που διαμορφώθηκε από τον κόσμο της τηλεόρασης. Που αποστήθισε σκηνές, ρεπορτάζ και στιγμές που τον καθόρισαν. Που ένιωσε, σκέφτηκε και αγάπησε μόνο μέσα στα λίγα τετραγωνικά του παιδικού δωματίου του. *Κάθε παράσταση φιλοξενεί guest καλεσμένο σε ρόλο-έκπληξη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
12-14€
bijoux de kant HOOD art space
Το συναρπαστικό θεατρικό έργο του βραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα David Ireland, «To 5ο βήμα», παρουσιάζεται στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χρυσανθόπουλου. Το έργο πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα σε δύο άντρες, έναν αλκοολικό και έναν πρώην αλκοολικό, που αναλαμβάνει το ρόλο του καθοδηγητή βοηθώντας τον πρώτο να ολοκληρώσει τα «12 Βήματα», δηλαδή τα 12 στάδια απεξάρτησης, όπως τα ορίζουν οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι (ΑΑ). Στις συναντήσεις τους μιλούν για φιλίες, οικογένεια, σεξ, αλκοόλ, πνευματικές αφυπνίσεις, Θεό, εθισμούς και πάθη ώσπου φτάνουν στο 5ο Βήμα: «Αφού αναγνωρίσαμε τα σφάλματα μας, τα δεχτήκαμε και τα ομολογήσαμε σε μία Ανώτερη Δύναμη και σ΄ έναν άλλο άνθρωπο.» Πόσο έτοιμοι είναι να κάνουν αυτό το Βήμα; Πόσο έτοιμοι είναι να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον και να ομολογήσουν τις βαθύτερες αλήθειες τους; * Πρωταγωνιστούν ο Θάνος Τοκάκης και ο Παντελής Δεντάκης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00, Κυριακή στις 20:30
14-25€
Θέατρο Μικρό Χορν
«Αιαυτός», ένα έργο για δύο πρόσωπα του Δημήτρη Δημητριάδη, παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη. Ο μύθος του Αίαντα τοποθετείται στο φως του διαφωτισμού του 1789, διερευνώντας το δίλημμα μεταξύ φωτός του Εωσφόρου και αγίου φωτός. Ο άνθρωπος, μόνος, αντιδρά στο κενό που άφησαν οι θεοί, σε έναν έρημο τόπο που μετατρέπεται σε τόπο θυσίας του ανθρώπινου σώματος. Το έργο παρουσιάζει έναν λόγο που γίνεται μουσική και προσευχή για τον πόθο.
Δευτέρα έως Τετάρτη στις 21:00
14-18€
Θέατρο Σφενδόνη
Ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος ερμηνευτής του έρωτα, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς, για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. δύο βραδιές γεμάτες τραγούδια από «όλη τη ζωή του». Με αποσκευές τα τραγούδια πενήντα έξι χρόνων και συνοδεία μιας εξαιρετικής ορχήστρας, θα ερωτευτούμε, θα ονειρευτούμε, θα νοσταλγήσουμε αλλά και θα γλεντήσουμε με τα διαχρονικά νησιώτικα που όλοι αγαπήσαμε.
Δευτέρα 24 και Τρίτη 25/11 στις 21:00
25-80€
Θέατρο Παλλάς
Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, Cosmic Anthology, οι Cosmonuts επιστρέφουν στη σκηνή παρουσιάζοντας ένα κολάζ εμπειριών και συναισθημάτων με επιρροές από μια εποχή που δεν έζησαν. Το Cosmic Anthology, που κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου 2024, σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στη δισκογραφία τους με γνώριμους ροκ ήχους και ψυχεδελικό ύφος.
Δευτέρα 24/11 στις 21:00
12€
Σταυρός του Νότου Plus
Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα, η εκρηκτική ζωή και το έργο του Ανδρέα Βουτσινά ξεδιπλώνεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με μια έκθεση-αναδρομή αφιερωμένη στον σπουδαίο σκηνοθέτη, ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου. Η έκθεση έχει τίτλο «Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς» και είναι σε επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού της τέχνης Ίριδας Κρητικού, του ηθοποιού και επιμελητή εκδόσεων Σταμάτη Γκίκα και του εικαστικού καλλιτέχνη Μάριου – Άγγελου Βουτσινά. Η έκθεση – που τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη της Βουλής των Ελλήνων- εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025, στις 19:00, στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2026.
Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00–20:00, Σάββατο 10:00–14:00
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνοαμερικανική Ένωση