MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

AI και απολύσεις: Οι εταιρείες κόβουν τις junior θέσεις – Κίνδυνοι για τη νέα γενιά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες δηλώνουν απροκάλυπτα απολύσεις λόγω τεχνητής νοημοσύνης το 2025, οι πρώτες θέσεις που φαίνεται να μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι θέσεις αρχικού και νεανικού επιπέδου.

| Photo: Headway/Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τα προγράμματα αποφοίτων και οι πρακτικές ασκήσεις κινδυνεύουν να αποτελέσουν παρελθόν, καθώς μεγάλες εταιρείες μειώνουν το προσωπικό τους σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόσφατα, η Amazon απέλυσε 14.000 εταιρικούς υπαλλήλους καθώς στοχεύει να επενδύσει στα «μεγαλύτερα στοιχήματά» της, τα οποία περιλαμβάνουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Άλλες εταιρείες που βασίζονται στο ΑΙ και μειώνουν προσωπικό είναι οι Accenture, Salesforce, Lufthansa και Duolingo.

Τώρα, αυξάνονται οι ανησυχίες για το αν το ΑΙ μπορεί να κάνει τη δουλειά των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων και των αποφοίτων, ανεβάζοντας έτσι τα εμπόδια εισόδου στην αγορά εργασίας.

Στην πραγματικότητα, το 62% των εργοδοτών στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένουν ότι οι θέσεις αρχικού επιπέδου, γραμματειακές, διοικητικές και διαχειριστικές είναι οι πιο πιθανές να χαθούν λόγω τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με νέα έρευνα 2.019 ανώτερων επαγγελματιών HR και υπεύθυνων λήψης αποφάσεων από το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

Και επιπλέον δεδομένα δείχνουν ότι ο αριθμός των θέσεων για αποφοίτους έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο. Στις ΗΠΑ, οι αγγελίες για θέσεις αρχικού επιπέδου έχουν μειωθεί περίπου κατά 35% από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας εργατικής έρευνας Revelio Labs.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του Gov.gr wallet
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Όταν το κράτος πατάει «Αποδοχή κλήσης» και «Απόρριψη ευθύνης»
Επίκαιρα
Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη
Επίκαιρα
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 150.000 voucher βιβλίων – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Δακτύλιος: Πότε σταματά η εφαρμογή του στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
Επίκαιρα
Τέλος στο χειρόγραφα μπλοκάκια της Τροχαίας – Τι έρχεται;
Επίκαιρα
Meteo: Το 38% των δασών της Αττικής έχει καεί τα τελευταία 9 χρόνια
Αγορές
Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέχουμε
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Καύσωνας, κρατικό ghosting και μια κανονικότητα που καταρρέει
Επίκαιρα
Ποια χώρα είναι «πρωταθλήτρια» στις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης;