MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

«Άπειρη Γη»: Διεθνή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά την ελληνική πρεμιέρα της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την επερχόμενη αθηναϊκή πρεμιέρα της στο 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, η «Άπειρη Γη» του Βασίλη Μαζωμένου ετοιμάζεται και για διεθνή πρεμιέρα.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μετά την ελληνική πρεμιέρα της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στον Αλέξανδρο Νταβρή, την επερχόμενη αθηναϊκή πρεμιέρα της στο 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, η «Άπειρη Γη» του Βασίλη Μαζωμένου θα πραγματοποιήσει τη διεθνή της πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fajr, που θα διεξαχθεί στην πόλη Shiraz του Ιράν από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ66o ΦΚΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στον Γιώργο Τσεμπερόπουλο  12.09.2018

Το Φεστιβάλ Fajr, ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου, έχει συμβάλει αποφασιστικά στη διεθνή αναγνώριση του ιρανικού κινηματογράφου — και όχι μόνο — αναδεικνύοντας στο παρελθόν σπουδαίους δημιουργούς και έργα με παγκόσμια απήχηση. Σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο σημαντικά έργα και προσωπικότητες από όλη την υφήλιο.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, η Άπειρη Γη θα παρουσιαστεί στο διεθνές κοινό, σε έναν τόπο βαθιά συνδεδεμένο με την παράδοση και την ποίηση, αναδεικνύοντας το ποιητικό της στοιχείο.

Την ταινία θα εκπροσωπήσει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βασίλης Μαζωμένος, ως επίτιμος καλεσμένος του φεστιβάλ, ο οποίος θα παραδώσει και masterclass με θέμα το Ποιητικό Σινεμά. Μαζί του θα παρευρεθούν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Βασίλης Σιάφης, Γιολάντα Καπέρδα και Ελένη Κόρδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε την «Κάρλα» της Κριστίνα Τουρνατζή στο 66ο ΦΚΘ – Μια αληθινή ιστορία παιδικής κακοποίησης12.09.2018

Η συμμετοχή της ταινίας του Μαζωμένου στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Fajr αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς με πλούσια ποιητική παράδοση, όπως τονίζεται στη σχετική πρόσκληση.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Τι βλέπουμε στην TV: Η Carrie του Στίβεν Κινγκ επιστρέφει δια χειρός Mike Flanagan
Cine News
Αυτό το ΣΚ βλέπουμε Scrubs: Η αγαπημένη ιατρική κωμωδία έχει πάλι εφημερία
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO Athens: Ανακοινώνει τις ημερομηνίες της διοργάνωσης του 2027
Cine News
Συμφωνία MagentaTV και Amazon MGM Studio: Κορυφαίες ταινίες απ’ τον Νοέμβριο στην πλατφόρμα
Cine News
48 ώρες στη Σύρο για το Animasyros – Όσα μάθαμε σε ένα γεμάτο ΣΚ
Cine News
«Νταντά της γειτονιάς»: Φρέσκο backstage υλικό από τη νέα κωμική σειρά του MEGA
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας & «είμαστε ακόμα ζωντανοί» – Και χθες το βράδυ είχαμε έναν καλό λόγο να το πιστέψουμε
Cine News
MagentaTV: Οκτώβριος με νέες σεζόν Tulsa King και Dexter Resurrection, πολυαναμενόμενες σειρές και ταινίες
Cine News
67ο ΦΚΘ: Η Σοφία Ροζάκη υπογράφει την οπτική ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης
Cine News
Ταινιοθήκη: Ιστορική πρεμιέρα για την αποκατεστημένη «Εύα» της Μαρίας Πλυτά
Cine News
«NAZA»: Από τη Βενετία στις ελληνικές αίθουσες, το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε αντιδράσεις στο Ισραήλ
Cine News
Αυλαία για τους 4ους «Μεσογειακούς Διαλόγους»: Η Σάμος έγινε ξανά κινηματογραφικό σταυροδρόμι