MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης

Μ’ ένα νέο, σύγχρονο έργο η θεατρική ομάδα P.Area, έρχεται να δώσει ξανά το στίγμα της στη θεατρική Αθήνα.

Monopoli Team

Οι «Καλλιόπες» σε σκηνοθεσία Φραγκίσκου Παπαδάκη έρχονται στο Θέατρο Καλλιρόης, για λίγες παραστάσεις

Μ’ ένα νέο, σύγχρονο έργο η θεατρική ομάδα P.Area, έρχεται να δώσει ξανά το στίγμα της στη θεατρική Αθήνα. Πρόκειται για τις «Καλλιόπες», του Γιάννη Αδελιανάκη, μια μαύρη κωμωδία με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, η οποία επιχειρεί να είναι μια θεατρική εξερεύνηση της απώλειας, της μνήμης και της ψυχικής εύθραυστης ισορροπίας μπροστά στο πένθος.

Όπως κάθε παράσταση της ομάδας, έτσι και με τις «Καλλιόπες», συνεχίζει να διερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, με ιδιαίτερη εστίαση στην γυναικεία φύση και τις δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η θεατρική ομάδα P. Area ιδρύθηκε το 2022 από τους ηθοποιούς: Γιάννη Αδελιανάκη, Βέρα Ποτήρη, Ιωάννα Τσαιρίδου και Φωτεινή Σαββίδη. Η πρώτη τους δουλειά, «Έπαυλη του Σταθάτου» του Γιάννη Αδελιανάκη, παρουσιάστηκε στο θέατρο «Χώρα» ενώ ήταν ακόμα σπουδαστές στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Από την αρχή, η ομάδα θέλησε να επικεντρωθεί στην εξερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη γυναικεία φύση, αναδεικνύοντας τη δύναμη και τις πολύπλοκες πτυχές της γυναικείας ταυτότητας μέσα από πρωτότυπα έργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Secrets: Η μαύρη κωμωδία του Enrico Luttmann στο θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η θεατρική ομάδα P. Area έχει παρουσιάσει σε δική της παραγωγή τα πρωτότυπα έργα του Γιάννη Αδελιανάκη: «Η Έπαυλη του Σταθάτου» στο θέατρο Χώρα (2022), «Οκτώ» στον Χώρο 2510 (2023-2024), «Ύμνος στην Θάλασσα» στον χώρο του HGW (2024).

Το έργο

«Χαλί γίνομαι για σένα, αλλά μη με πατάς έτσι. Γλυκά πάτα με. Αγάπα με»

Σ’ ένα σπίτι όπου προετοιμάζεται η κηδεία μιας νεαρής κοπέλας, τρεις γυναίκες εισβάλλουν αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον θάνατό της. Στο σπίτι βρίσκεται ακόμη ο Λουκάς, ο πιστός υπηρέτης του σπιτιού, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει περισσότερα από όσα λέει, και η Στέλλα, μια μυστηριώδης φιγούρα που κινείται ανάμεσα στις αποκαλύψεις και τις προσωπικές της επιθυμίες. Καθώς το μυστήριο ξετυλίγεται, οι ρόλοι αντιστρέφονται, η αφήγηση θολώνει και τελικά έρχεται η ανατροπή! Μέσα από το μαύρο χιούμορ και την ανατρεπτική του πλοκή, το έργο σχολιάζει το πώς ο φόβος και η κοινωνική πραγματικότητα διαμορφώνουν την αντίληψή μας για τη βία, την τιμωρία και τη δικαιοσύνη. Οι χαρακτήρες του κινούνται μέσα σε ένα τοπίο όπου τίποτα δεν είναι στέρεο, ούτε οι ίδιοι ούτε οι σχέσεις τους ούτε η αντίληψη του χώρου και του χρόνου.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Το έργο “Καλλιόπες”, του Γιάννη Αδελιανάκη, είναι μία μαύρη κωμωδία, που ανεβαίνει στη σκηνή για πρώτη φορά.  Η Καλλιόπη, αναμετριέται με τον συνειδητό και ασυνείδητο κόσμο της, στη συμπλήρωση ενός έτους, από την απώλεια που βιώνει. Το πένθος την έχει καθηλώσει, εγκλωβίζοντάς την να ζει μέσα από τις μνήμες της. Πως θα αποκαλυφθεί το μυστικό της;»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Αδελιανάκης
Σκηνοθεσία: Φραγκίσκος Παπαδάκης

Σκηνικά: Φραγκίσκος Παπαδάκης
Κοστούμια: Κατερίνα Γρηγοράκη, Φύλια Κυριακίδου
Μουσική: Φωτεινή Σαββίδη
Φωτισμοί: Ομάδα P.area
Χορογραφία: Κατερίνα Γρηγοράκη

Παίζουν: Φύλια Κυριακίδου, Ανθή Χριστοθανοπούλου, Ιωάννα Τσαϊρίδου, Βέρα Ποτήρη, Γιάννης Αδελιανάκης, Κατερίνα Γρηγοράκη, Φωτεινή Σαββίδη

Διάρκεια: 80'
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό: 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτήριων στο more.com
Παραστάσεις: 16/11, 23/11, 24/11 στις 21:00 και 1, 7, 8/12 στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Γρηγοράκη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/kalliopes/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Καλλιρόης, Καλλιρόης 10, Αθήνα, 6942097395
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φόνισσα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος στο Baumstrasse με τη νέα τους παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη βρίσκουν νέα θεατρική στέγη
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγωνία Ιερή: Εύα Palmer Σικελιανού στο θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ζιζέλ» του Μαριύς Πετιπά σε νέα παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πιγκουίνος του Γιόχαν: Μια παιδική παράσταση για την κλιματική αλλαγή στο Θέατρο Παραμυθίας
ΘΕΑΤΡΟ
Το αμάρτημα της μητρός μου, του Γεώργιου Βιζυηνού για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο