Έκλεισε το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΠριν από δώδεκα χρόνια, το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» άνοιξε στον αριθμό 32 της οδού Ακαδημίας. Αφού κατάφερε να μείνει όρθιο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, κατέβασε οριστικά ρολά στις 7 Οκτωβρίου του 2025.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ απόφαση για το κλείσιμο είχε ληφθεί κάποιους μήνες νωρίτερα και είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο, αφού – σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του – ο υπερδιπλασιασμός του ενοικίου δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την επιβίωση του βιβλιοπωλείου.
Πρόθεση της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παπαγεωργίου, η οποία δουλεύει στον χώρο του βιβλίου για πάνω από σαράντα χρόνια, δεν ήταν -όπως έχει πει η ίδια- να κλείσει το «Επί λέξει» εν μία νυκτί. Αντιθέτως, σκόπευε να δρομολογήσει τη μεταβίβασή του σε κάποιον άλλον, ο οποίος θα μπορούσε να εγγυηθεί τη συνέχεια του χώρου, και η ίδια, μετά από μία μεταβατική περίοδο, να αποσυρόταν.
Ωστόσο, η υπέρογκη αύξηση του ενοικίου που – σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία – ήρθε ως φυσική συνέπεια της αναβάθμισης της περιοχής και της ενίσχυσης του εμπορικού της ενδιαφέροντος, σε σχέση με το 2013 οπότε και άνοιξε το «Επί λέξει», ανέτρεψε τα σχέδια.
Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Με το Dopamine Chamber οι Fontaines D.C. δείχνουν τι σημαίνει να είσαι η “μεγάλη μπάντα” μιας γενιάς
- 100 χρόνια Cahiers d’Art: Νέα επετειακή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη για το ιστορικό περιοδικό
- Ο μαραθώνιος μιας τελειομανούς: Το νέο βιβλίο της Ισμήνης Λιναρδάκη από τις εκδόσεις «Γραφή»
- Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
- «Άνισα ενωμένοι»: Ο Steffen Mau παρουσιάζει το βιβλίο του στην Ελλάδα