MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικοθεατρική παράσταση

Σοφία Βέμπο – Η Μεγάλη Ελληνίδα, με τη Θεοφανία Παπαθωμά στο Θέατρο Coronet

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Σοφία Βέμπο – Η Μεγάλη Ελληνίδα» έρχεται στο Θέατρο Coronet, με τη Θεοφανία Παπαθωμά να ενσαρκώνει τη θρυλική τραγουδίστρια και τη Χρυσούλα Στεφανάκη να ερμηνεύει τα διαχρονικά της τραγούδια.

| Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης RedBox Studio

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η παράσταση “Σοφία Βέμπο – Η Μεγάλη Ελληνίδα” με τη Θεοφανία Παπαθωμά ανεβαίνει από 26 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Coronet.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αναβιώνει τη ζωή της Σοφίας Βέμπο και τα τραγούδια της με την Θεοφανία Παπαθωμά να υποδύεται αυτή τη μεγάλη Ελληνίδα, τη γυναίκα – σύμβολο, που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον κατακτητή και η φωνή της έγινε η κραυγή της Λευτεριάς! «Θα με θυμούνται;», αναρωτιέται…Όλοι! Έχουμε χρέος να θυμόμαστε τους Ήρωες.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Θεοφανία Παπαθωμά.

Η παράσταση διατρέχει τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της και τα ωραιότερα τραγούδια της, με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και αρχειακές εικόνες και βίντεο που μας θυμίζουν τις ιστορικές στιγμές που σημάδεψαν τη χώρα μας. Ζωντανεύει όχι μόνο τη μουσική κληρονομιά της μεγάλης Ελληνίδας, αλλά και το πάθος, την τόλμη και την αφοσίωσή της στην πατρίδα και την τέχνη. Είναι ένα ταξίδι στη ζωή και στο έργο της, μια θεατρική και μουσική εμπειρία που ξυπνά μνήμες και τιμά την αξεπέραστη μορφή της.

Ο Βασίλης Τραϊφόρος, υποδύεται τον θείο του  και σύζυγο της Βέμπο, Μίμη Τραϊφόρο, που της έγραψε τα ωραιότερα τραγούδια, φωτίζοντας πτυχές της προσωπικής τους διαδρομής.

Ο Τάσος Χρυσόπουλος δίνει ζωή στον αδελφό της, Τζώρτζη Μπέμπο, που την συντρόφεψε μια ζωή ολόκληρη, αδερφός και μάνατζερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAπόρρητο, του Ivan Vyrypaev σε σκηνοθεσία της Ταμίλλα Κουλίεβα ξανά στο Θέατρο Διάνα12.09.2018

Η καταξιωμένη αοιδός Χρυσούλα Στεφανάκη ερμηνεύει με τη μοναδική φωνή της τα αθάνατα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, που παραμένουν ζωντανά στις καρδιές όλων μας όπως: «Τσιγγάνα μαυρομάτα μου», «Πόσο λυπάμαι», «Στη Λάρισα βγαίνει ο Αυγερινός», τα τραγούδια του έπους του  ‘40, «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά», «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου»  αλλά και όλες τις μεγάλες επιτυχίες που ακολούθησαν, όπως: «Η Ταμπακιέρα», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Να με παίρνανε τα σύννεφα»

Την παράσταση συνοδεύει επί σκηνής σύνολο εγχόρδων, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια και ατμόσφαιρα στις μελωδίες που αγάπησε και τραγούδησε ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπορρίπτεται, του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη στο Θέατρο 10412.09.2018

Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η διεθνώς βραβευμένη διευθύντρια φωτογραφίας,  Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Με την τέχνη της δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει στην εποχή του ’40 – ’50.

Τα σκηνικά του καταξιωμένου σκηνογράφου David Negrin, προσφέρουν σημαντικά στην ατμόσφαιρα του έργου.

Η Θεοφανία Παπαθωμά είπε:

«Αγαπώ και σέβομαι τη Σοφία Βέμπο βαθιά! Ήθελα λοιπόν να κάνω μια παράσταση για να την τιμήσω, να τιμήσω τη μεγάλη Ελληνίδα, τη μεγάλη Γυναίκα, για τη γενναιοδωρία της και την προσφορά της στην Ελλάδα και στους Έλληνες, για όλη της την αγάπη. Για να τη θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Γιατί τα Σύμβολα πρέπει να ζουν αιώνια και να μας καθοδηγούν. Ήθελα να κάνω μια παράσταση που να της αξίζει, να είναι ισάξια της προσφοράς της. Να ζήσουμε κάποιες στιγμές από τη ζωή της και το μεγαλείο της. Να κλάψουμε, να γελάσουμε και να θυμηθούμε τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας. Να κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία μας, στον πολιτισμό και στην τέχνη μέσα από τα μάτια της μεγάλης αυτής καλλιτέχνιδος.»

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεοφανία Παπαθωμά
Σκηνοθεσία: Θεοφανία Παπαθωμά

Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Θεοφανία Παπαθωμά
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν: Θεοφανία Παπαθωμά, Βασίλης Τραϊφόρος, Τάσος Χρυσόπουλος, Χρυσούλα Στεφανάκη

Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα 10')
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη A': 25€, Ζώνη Β': 15€ - 20€, Ζώνη Γ': 15€ - 17€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 26 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτήριων στο more.com και στο ταμείο του θεάτρου στο 210 7012123
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή και Τετάρτη στις 20:00, και την Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αχιλλέας Παπατσαρούχας
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/sofia-bempo-mia-megali-ellinida
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 Παγκράτι, 210 7012123
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης RedBox Studio
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Σκηνή Brecht-2510: Νέα σεζόν με θέατρο, μουσική και σύγχρονη δημιουργία
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
Εκδηλώσεις
ΚΘΒΕ: Πολυφωνία, καλλιτεχνική ανανέωση και συμπερίληψη στο πρόγραμμα της νέας σεζόν
Εικαστικά
Θέατρο, πολυμεσικό performance, ξεναγήσεις: Όσα δεν θες να χάσεις σήμερα
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Παράταση για την πολυβραβευμένη παράσταση στο Θέατρο Σταθμός
Εικαστικά
Τρεις θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν & ακόμη 2 στάσεις που αξίζουν σήμερα
Εικαστικά
Οι απόλυτοι Deep Purple στην Αθήνα - και 3 ακόμη λόγοι να βγούμε σήμερα στην πόλη
Art & Culture
Στην πρόβα: “Γκλόρια” στο Θέατρο Χορν - Εργασιακός κανιβαλισμός με φόντο ένα glam περιοδικό (video)
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
Θεατρικά Νέα
Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
Θεατρικά Νέα
«Μακμπέθ» της Κατερίνας Ευαγγελάτου: Πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της πολυαναμενόμενης παράστασης