MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Πριν Ανοίξουμε Φτερά, του Φλοριάν Ζελέρ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σκηνοθετεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το έργο του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, «Πριν Ανοίξουμε Φτερά», με τον Δημήτρη Καταλειφό στον κεντρικό ρόλο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί μία από τις πιο συγκινητικές και βαθιά ανθρώπινες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου. Το έργο «Πριν Ανοίξουμε Φτερά» του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, σε σκηνοθεσία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο θεατρικό κείμενο που ακουμπά ευαίσθητα θέματα όπως η φθορά της μνήμης, η οικογενειακή φροντίδα και η απώλεια. Ο Ζελέρ, με τη χαρακτηριστική του δεξιοτεχνία, που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ, φωτίζει τις λεπτές ισορροπίες στα αέναα δίπολα της ζωής: το παρόν και το παρελθόν, την ευθύνη και την ελευθερία, την απώλεια και την αγάπη.

Ο Αντρέ και η Μαντλέν ζουν μαζί μια ζωή. Όμως κάτι αρχίζει να αλλάζει: η μνήμη διαρρηγνύεται, ο χρόνος διπλώνεται και το διαμέρισμά τους γίνεται ένας λαβύρινθος. Οι κόρες τους προσπαθούν να τους στηρίξουν, αλλά τί κάνεις όταν αυτός που αγαπάς αρχίζει να χάνεται μπροστά στα μάτια σου; Ο Ζελέρ, με λεπτότητα και ευαισθησία, γράφει ένα βαθιά ανθρώπινο έργο για την αποσύνθεση – και την αντοχή – της αγάπης. Μπορεί να υπάρξει αγάπη χωρίς μνήμη; Τι σημαίνει να φεύγεις όταν ακόμη είσαι παρών; Ποια αλήθεια αξίζει περισσότερο, η υποκειμενική ή αντικειμενική; Το έργο είναι αποκαλυπτικό και όχι διδακτικό. Σε προκαλεί να θυμηθείς πριν μάθεις, να αισθανθείς πριν καταλάβεις.

Τον κεντρικό ρόλο του Αντρέ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καταλειφός, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Πλάι του, ένα εκλεκτό σύνολο ηθοποιών που δίνουν πνοή στους χαρακτήρες του Ζελέρ: η Ζωή Ρηγοπούλου, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σαράντος Γεωγλερής και η Ντίνα Αβαγιανού. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουν έναν ζωντανό μικρόκοσμο γεμάτο αγάπη, αγωνία και τρυφερότητα.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους υπογράφει μια σκηνοθετική προσέγγιση με στόχο την ανάδειξη της λεπτότητας και του υπόγειου συναισθηματικού παλμού του έργου, σε συνεργασία με μια ομάδα καταξιωμένων συνεργατών: τη Νατάσσα Παπαστεργίου στα σκηνικά, τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου στους φωτισμούς, τη Νινέτα Ζαχαροπούλου στα κοστούμια και τον Ηλία Παπαχαραλάμπους στη μουσική.

Με την παράσταση «Πριν Ανοίξουμε Φτερά», και στη συνέχεια με το «Cleansed» της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη εγκαινιάζουν μια νέα και δυναμική θεατρική συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενισχύοντας την παρουσία σημαντικών θεατρικών παραγωγών στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ορφέας Αυγουστίδης έπρεπε να επιστρέψει ως Άλαν Τούρινγκ12.09.2018

Παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

H παράσταση μετά την Αθήνα, θα «ταξιδέψει» στη Θεσσαλονίκη, από 19/12 έως 11/1/2026, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φλοριάν Ζελέρ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Σκηνικά: Νατάσσα Παπαστεργίου
Κοστούμια: Νινέτα Ζαχαροπούλου
Μουσική: Επιμέλεια: Ηλίας Παπαχαραλάμπους
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Ζωή Ρηγοπούλου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Φιόνα Γεωργιάδη, Σαράντος Γεωγλερής, Ντίνα Αβαγιανού

Τιμές Εισιτηρίων: από 18€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:30 & στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Βασίλης Ψυλλάς
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/prin-anoiksoume-ftera/
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Κυανοπώγωνας: Ένα παραμύθι για μεγάλους στον Χώρο Τεχνών Κ4
Θεατρικά Νέα
Η Στεφανία Γουλιώτη επιστρέφει ως «Ιζαμπέλα Μόλναρ» στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Καρένινα: Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα στον «Ελληνικό Κόσμο»
ΘΕΑΤΡΟ
Η Τζέιν Έυρ «ζωντανεύει» ξανά στη σκηνή του Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
O Φονιάς, του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Θέατρο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Μακμπέθ: Η νέα σκηνοθετική δουλειά της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Θέατρο Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η Κουζίνα: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Γιώργου Κουτλή για 2η σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός
ΘΕΑΤΡΟ
Τζένη Τζένη: Νέος κύκλος παραστάσεων το φθινόπωρο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Άμμος: Βραδιές ανάγνωσης του νέου έργου του Μάνου Θηραίου στο Θέατρο Άβατον
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Η παράσταση για όλη την οικογένεια επιστρέφει στο Θέατρο Αλάμπρα
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κωμωδία του Marc Camoletti για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο στο Θερινό Θέατρο Αλέα