MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Studio new star art cinema

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη», όπως αποδίδεται μέσα από το μοναδικό στην ιστορία του πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα, «Απολογία Σωκράτη», θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση, ξανά στο ιστορικό Studio new star art cinema.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Μετά τη θετική ανταπόκριση της παράστασης τον Οκτώβριο 2023, τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο 2024, με το κοινό να κατακλύζει το Studio new star art cinema, «Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη», όπως αποδίδεται μέσα από το μοναδικό στην ιστορία του πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα, «Απολογία Σωκράτη», θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο ιστορικό Studio new star art cinema, με ώρα προσέλευσης 19:30 και ώρα έναρξης 20:00.

Η παράσταση, που γίνεται εμπειρία ζωής για τους θεατές της, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και την υποστήριξη της Ένωσης Γάλλων Ελλάδας. Ο Δήμος Αβδελιώδης, δημιουργός της δυνατότητας να μιλιέται σήμερα η αρχαία ελληνική γλώσσα του Πλάτωνα ως ζωντανή γλώσσα, διδάσκοντας στους ηθοποιούς την φωνητική ερμηνεία της με την καινοτόμο «Λογική-Μουσική» μέθοδό του, μεταφράζει και αποδίδει το Πλατωνικό κείμενο, έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές όλες οι σημασίες και η επικαιρότητα του νοήματός του για το κοινό κάθε ηλικίας και παιδείας.

Η πρώτη παράσταση με τον Gilles Decorvet δόθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στη Γενεύη, με καθηλωτική αποδοχή από το ελβετικό κοινό και συνεχίζει να παρουσιάζεται μέχρι σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε με ενθουσιώδη αποδοχή στο φεστιβάλ Φιλοσοφίας 2025 στο Fribourg Ελβετίας και από τις 28 Οκτωβρίου θα επαναληφθούν παραστάσεις για σχολεία της Γενεύης. Ο ελληνιστής Ελβετός Gilles Decorvet, διατελεί Καθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Έχει μελετήσει ενδελεχώς την αρχαία και την σύγχρονη ελληνική γλώσσα κι έχει μεταφράσει στα γαλλικά κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς. Αφηγείται επίσης, σημαντικά κείμενα σε σχολεία, θέατρα και φεστιβάλ, στην Ελβετία και στη Γαλλία.

Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη, πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2015 ως συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την ΑΜΚΕ «Anagnorisis», καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορύφωση την παρουσίασή της στην ιστορική Όπερα του Ανόι στο Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών 27 Πρεσβειών, από τα γνωστότερα κράτη του κόσμου, προκαλώντας πηγαίες εκδηλώσεις ενθουσιασμού, θεωρούμενη σπουδαίο σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός για την συμβολή της επικαιροποίησης των ιδεών του Σωκράτη ως ορόσημου για την ειρηνική ανέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθηναϊκά Θέατρα: Οι παραστάσεις που θα δούμε σε επανάληψη τη σεζόν 2025-2612.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης, Αμαλία Κοντογιάννη και Emily Brown
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Σκηνικά: Δήμος Αβδελιώδης
Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου

Παίζουν: Gilles Decorvet, Μάρκος Παλαιός, Δήμος Αβδελιώδης

Διάρκεια: 90΄
Τιμές Εισιτηρίων: Α ζώνη 20€, B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€),Γ ζώνη  15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων online: www.ticketservices.gr, τηλεφωνικά: 2107234567, εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Παραστάσεις: Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025 στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/i-anaparastasi-tis-dikis-tou-sokrati-studio-new-star/
Πληροφορίες Χώρου: Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα. Τηλ: 2108220008, 2108640054
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου για 2η χρονιά στο θέατρο Άλφα
Θεατρικά Νέα
DEADLIFT. Άρση θανάτου: Το νέο έργο της Βαλέριας Δημητριάδου “ανεβαίνει” στο Θέατρο Εμπορικόν
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια -Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά-, της Μαριλένας Κατρανίδου στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Το Καταραμένο Παιδί, του Honoré de Balzac για 2η χρονιά στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Νεφέλωμα Ωμέγα, από την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Θεατρικά Νέα
Άλεξ/ Αλέξανδρος: Ο Πάνος Βλάχος σε μια μικρή ιστορία για τη βία
ΘΕΑΤΡΟ
Love Me: Μια παράσταση χορού για όσα συμβαίνουν μετά την πρώτη ματιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου: Το μουσικοθεατρικό έργο των Θοδωρή Γκόνη – Φώτη Σιώτα στη Μικρή Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Κόκκαλο: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη σε παγκόσμια περιοδεία με τελευταίο σταθμό την Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα: Ο μονόλογος με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού»
ΘΕΑΤΡΟ
16 & 17: Το πρωτοποριακό TAO Dance Theater στην Πειραιώς 260 με ένα χορευτικό δίπτυχο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260