MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Galtuk-H Χώρα των Ονείρων με τους Fiesta Escénica στο Θέατρο Παλλάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια φαντασμαγορική παράσταση για μικρούς και μεγάλους έρχεται το Σάββατο στο θέατρο Παλλάς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η μαγεία, το φως και το χρώμα συναντιούνται στο Galtuk – Η Χώρα των Ονείρων, το φαντασμαγορικό υπερθέαμα της Fiesta Escénica που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ονειρικό ταξίδι όπου όλα μπορούν να συμβούν, εμπνευσμένο από την παράδοση του τσίρκου και σχεδιασμένο για να συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ένα μικρό αγόρι μας οδηγεί σε μια μαγική χώρα, το Galtuk, γεμάτη φανταστικά πλάσματα: ακροβάτες-ιπποπόταμοι, φλαμίνγκο που χορεύουν, παιχνιδιάρικες ζέβρες, άλογα και τεράστια ψάρια ζωντανεύουν μέσα από μια μοναδική μίξη θεάτρου, χορού, ακροβατικών, φωτισμών και μουσικής.

Τα εντυπωσιακά κοστούμια, οι μαγικές εικόνες και η σκηνοθεσία υψηλής αισθητικής παραπέμπουν σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές όπως αυτές της Walt Disney και του Cirque du Soleil.

Galtuk-Η Χώρα των Ονείρων

Η Fiesta Escénica έφερε μια αληθινή επανάσταση στην τέχνη του τσίρκου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά γιγάντιες φιγούρες ζώων σε μορφή animatronic. Δημιουργίες που δεν εντυπωσιάζουν μόνο με το μέγεθος τους, αλλά κυρίως με τη μαγική αληθοφάνεια της όψης τους και τη χάρη των κινήσεών τους, που τις κάνουν να μοιάζουν ζωντανές. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική παρουσιάστηκε με θριαμβευτικό τρόπο στη Γερμανία, όπου μάγεψε το κοινό και άνοιξε τον δρόμο για την παγκόσμια αναγνώριση της Fiesta Escénica, η οποία κορυφώθηκε με την απονομή του περίφημου Βραβείου Roncalli το 2011.

Η ιστορία της ομάδας συνδέεται άρρηκτα με τον Αργεντινό Abel Martín, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της.

Σε ηλικία μόλις οκτώ ετών, ο Abel Martín γνωρίζει στην πατρίδα του, το Τσιπολέτι στην καρδιά της Παταγονίας, το «Gran Circo Tihany»… και από εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνει πως η ζωή και τα όνειρά του θα είναι πάντα δεμένα με το θέαμα.

Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακομίζει στην πόλη Λα Πλάτα για να ξεκινήσει τη θεατρική του εκπαίδευση. Σπουδάζει θέατρο εικόνας, χορό, σωματική έκφραση, παντομίμα, τραγούδι, μουσικοθεραπεία και Ψυχολογία του Σώματος.

Το 1995, έπειτα από αρκετά χρόνια δουλειάς ως καλλιτεχνικός διευθυντής μιούζικαλ, ιδρύει την ομάδα La Fiesta Escénica, αποφασισμένος να ξαναζωντανέψει το παιδικό του όνειρο για το τσίρκο. Από τον μικρό χώρο «Teatro El Andén», δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, η ομάδα –που συνεχώς αναπτύσσεται, τροφοδοτούμενη από το ταλέντο κάθε μέλους της– φτάνει έως το Πανεπιστήμιο της Φλόρες, όπου εκπαιδεύει καλλιτέχνες σε συνεργασία με το «Circo Criollo de Buenos Aires».

Το 2001, διακοπές φέρνουν για πρώτη φορά τον θίασο στη Γαλικία (Ισπανία)… κι εκείνη η γη, οι άνθρωποί της και η θερμή υποδοχή του κοινού «υποχρεώνουν» την ομάδα να διασχίσει οριστικά τον Ατλαντικό και να κάνει σπίτι της την Baiona (Pontevedra). Σταδιακά, το σχήμα ενισχύεται με μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Ισπανίας και του εξωτερικού, κι έτσι γεννιούνται η Σχολή Θεάτρου και Μαριονέτας της Μπαϊόνα και η πρώτη παραγωγή τσίρκου, Provoke, σε συνεργασία με το «Circo Deros», ένα θέαμα που αποτύπωνε ξεκάθαρα το ιδιαίτερο πνεύμα της νεαρής ομάδας.

Από το Circo de Venecia και το Circ dels Nens μέχρι το Circo Acuático, το Circo de Cuba και φυσικά το Galtuk, κάθε παραγωγή της Fiesta Escénica ξεχωρίζει για τον πλούτο των εικόνων, την αστείρευτη φαντασία και την αμεσότητα με το κοινό. Όπου κι αν παρουσιάζονται, οι παραστάσεις τους γίνονται sold-out, κερδίζοντας ενθουσιώδεις κριτικές.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Abel Martín

Κοστούμια: Marta Moro


Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Από 16€ έως 70€
Διάρκεια Παραστάσεων: 11 και 12 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: Nova, Public, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία
Παραστάσεις: Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 12:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/children/galtuk-i-xora-ton-oneiron-athina/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 3-5, Αθήνα Τηλέφωνο: 21 0321 3100
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Θερινή Ακαδημία Θεάτρου Τέχνης: Θεατρική εκπαίδευση και δημιουργική άσκηση στο Πάρκο Τρίτση
Θεατρικά Νέα
Μήδεια: Νέες ημερομηνίες στην Αθήνα για την παράσταση με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Θεατρικά Νέα
Η “AI-MILIA” ταξιδεύει στη Λαμία: Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης με την Αιμιλία Υψηλάντη
Θεατρικά Νέα
Οθέλλος: Ματαίωση καλοκαιρινής περιοδείας για την παράσταση του Γιάννη Μπέζου
Art & Culture
Όσα έρχονται τον χειμώνα 2026-2027 στο Εθνικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Dogville: Ο Άρης Μπινιάρης μεταφέρει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το σκοτεινό σύμπαν του Lars von Trier
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Χορν - Μερκούρη με αιχμές προς ΥΠΠΟ: «Η στήριξη να γίνει ουσιαστική»
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, παραστάσεις, αφιέρωμα στον Μίνω Βολανάκη: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2026
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μια καινούργια ομορφιά»
Εταιρικές Δράσεις
Λυρική Σκηνή: Τρεις μεγάλες πρεμιέρες με ελεύθερη είσοδο
Art & Culture
Co_OPERAtive στην ΕΛΣ: Μια παράσταση πάνω από το τραύμα της προσφυγιάς
Θεατρικά Νέα
Yann Marussich: Ο ριζοσπαστικός καλλιτέχνης που φέρνει στην Αθήνα τo τελετουργικό «AGOKWA»