MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Teen Talk Bullying: Μία παράσταση για τον σχολικό εκφοβισμό στο θέατρο Nous

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Μικρός Βορράς παρουσιάζει το “Teen Talk Bullying”, μία παράσταση για τον κύκλο του εκφοβισμού, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κρίθαρη, στο θέατρο Nous.

| Φωτογραφίες: Ζαφείρης Σαλμανλής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο Μικρός Βορράς από την Θεσσαλονίκη, έχοντας στο ενεργητικό του 14 χρόνια συνεχής παρουσίας και αφοσίωσης στο θέατρο για παιδιά και για νέους, παρουσιάζει από 11 Οκτωβρίου 2025 την νεανική παράσταση «Teen Talk Bullying» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κρίθαρη.

Το Teen Talk Bullying είναι μια παράσταση Θέατρου Forum που διαπραγματεύεται το θέμα του bullying στην σχολική κοινότητα. Μέσα από τη γλώσσα του συμμετοχικού θεάτρου, ο θεατής γίνεται ταυτόχρονα και πρωταγωνιστής, που δρα, αλληλεπιδρά, σε μια προσομοίωση της πραγματικής ζωής, και με την ασφάλεια που προσφέρει η τεχνική του θεάτρου Forum, δοκιμάζει να ανατρέψει την αρνητική συνθήκη που του παρουσιάζεται, με στόχο να αναζητηθεί μια συλλογική “λύση”.

Το bullying παραμένει ένα διαρκές πρόβλημα που συναντάμε σε κάθε σχολική κοινότητα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Απομονώνει μαθητές, δημιουργεί φόβο, και συχνά οδηγεί σε αδιέξοδα, τόσο για τα θύματα όσο και για εκείνους που ασκούν βία. Σε αυτήν την παράσταση, μέσα από τα εργαλεία που μας προσφέρει το θέατρο Forum, επιχειρούμε να ανοίξουμε έναν δημόσιο διάλογο και να αναζητήσουμε λύσεις από τους ίδιους τους θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρμπάιτ: Η νέα παράσταση των Παλούμπη & Τσιοτσιόπουλου στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

Η ιστορία

Η ιστορία μας αφηγείται τη ζωή του Πάρη, ενός δεκατριάχρονου αγοριού που έρχεται σε ένα καινούριο σχολείο. Η Όλια, συμμαθήτριά του, είναι ένα παιδί που προσπαθεί να κρατηθεί από την ασφάλεια που της παρείχε ο κόσμος της παιδικής της ηλικίας. Και ο Μάρκος, ένα χρόνο μεγαλύτερος, στο ίδιο σχολείο είναι ένα παιδί που δέχεται πολύ βία στο σπίτι του. Η αλληλεπίδραση τους θα ξετυλίξει ένα κουβάρι εκφοβισμού, όπου θα εμπλακούν ένας καλοπροαίρετος αλλά υπερπροστατευτικός καθηγητής και ένας αυστηρός και τιμωρητικός διευθυντής. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουν άθελα τους μια δίνη εκφοβισμού όπου πια είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης.

Οι θεατές καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης μπορούν να παρέμβουν, να προτείνουν λύσεις, να παίξουν ρόλους, να σκεφτούν και να προτείνουν τρόπους ώστε να σταματήσει ο κύκλος της βίας. Γιατί το θέατρο Forum πάνω απ’ όλα είναι μια πρόβα ζωής για όλους τους συμμετέχοντες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου, όπου όλοι, μαθητές και ενήλικες, θα συμβάλουν στη δημιουργία προτάσεων και πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση του bullying στο σχολείο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κρίθαρη

Σκηνικά: Ιωάννα Παγιατάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης
Χορογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Μαρία Κατσιά, Χριστίνα Κρίθαρη, Θάνος Τριανταφύλλου, Γιάννης Τυροβολάς

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12€
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 17:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/children/teen-talk-about-bullying-apo-ton-mikro-borra
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Nous, Τροίας 34, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0823 7333
Φωτογραφίες: Ζαφείρης Σαλμανλής
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κωμωδία του Marc Camoletti για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Manolis – καρδιά σε τέσσερις χορδές: Για λίγες τελευταίες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
Θεατρικά Νέα
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ: Οι σταθμοί της περιοδείας στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μωβ Ομπρέλα, της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πολύ καλύτερα τώρα: Η stand up comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Ρεματιάς
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη