MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία με προβολές εμβληματικών παραστάσεων και έκθεση που φωτίζουν την ανεκτίμητη καλλιτεχνική κληρονομιά του Λευτέρη Βογιατζή έρχεται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων με αφορμή τη συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από την γέννηση του ιδρυτή του.

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, τιμά τον ιδρυτή του και ένα από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, μέσα από ένα αφιέρωμα που φωτίζει την ανεκτίμητη καλλιτεχνική του κληρονομιά.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει έργα που καθόρισαν την αισθητική και την γλώσσα του ελληνικού θεάτρου σε δέκα ημέρες προβολών. Τέσσερις καθοριστικές παραστάσεις υπο την μοναδική σκηνοθετική ματιά του Λευτέρη Βογιατζή, «Καθαροί πια», «Αντιγόνη», «Θερμοκήπιο» και «Bella Venezia».

Στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, ειδικά διαμορφωμένες προβολές παρουσιάζουν σπάνιο αρχειακό υλικό: φωτογραφίες και αποσπάσματα από την πορεία του, ενώ μέσα στο θέατρο εκτίθενται κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα από εμβληματικες του παραστάσεις (Αντιγόνη 1992, Η σπασμένη στάμνα, Η νύχτα της κουκουβάγιας κ.α.). Μαρτυρίες συνεργατών και φίλων φωτίζουν την προσωπικότητα και το όραμα του. Ταυτόχρονα, απο τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά το προσωπικό καμαρίνι του Λευτέρη Βογιατζή, έναν χώρο, που παραμένει αναλλοίωτος, διατηρώντας τα προσωπικά του αντικείμενα και την ατμόσφαιρα της δουλειάς του.

«Ο Λευτέρης υπήρξε δάσκαλος συνοδοιπόρος και ακούραστος ερευνητής της θεατρικής τέχνης. Μ΄αυτό το αφιέρωμα, ανοίγουμε ξανά τον κόσμο του στο κοινό» σημειώνει ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως», που διαχειρίζεται το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σχετικά με το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Ιδρυμένο το 1981, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ανανέωση της θεατρικής πράξης στην Ελλάδα. Υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Βογιατζή, ανέδειξε νέες προσεγγίσεις σε κλασικά και σύγχρονα έργα, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σκηνή.

Με το αφιέρωμα αυτό, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής προσκαλεί το κοινό να ξανασυναντήσει το βλέμμα ενός σπουδαίου δημιουργού και να τιμήσει τη διαχρονική του προσφορά στο ελληνικό θέατρο.

Μια δράση του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου που υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ημέρες και ώρες προβολών:
  • Σάββατο 27/09 – Bella Venezia / Ώρα προβολής: 20:30
  • Κυριακή 28/09 – Αντιγόνη (2007) / Ώρα προβολής: 20:30
  • Δευτέρα 29/09 – Καθαροί, Πια / Ώρα προβολής: 20:30 (* κατάλληλο άνω των 18)
  • Τρίτη 30/09 – Θερμοκήπιο / Ώρα προβολής: 20:30
  • Πέμπτη 02/10 – Καθαροί, Πια / Ώρα προβολής: 20:30 (* κατάλληλο άνω των 18)
  • Παρασκευή 03/10 – Αντιγόνη (2007) / Ώρα προβολής: 20:30
  • Σάββατο 04/10 – Θερμοκήπιο / Ώρα προβολής: 20:30
  • Κυριακή 05/10 – Bella Venezia / Ώρα προβολής: 19:30

Πληροφορίες για την έκθεση

Η έκθεση στον χώρο του θεάτρου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 18:30.

Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη – απαραίτητη η έκδοση δελτίου εισόδου μέσω ticketservices.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Προβολή ντοκιμαντέρ και παρουσίαση επετειακού τόμου στην Πειραιώς 26012.09.2018

Επιμέλεια έκθεσης: Αλιδάκης Σπύρος, Καστανιά Νεφέλη, Σταυρουλάκης Κωστής
Εγκατάσταση Φωτισμών, Ήχου και Βίντεο: Μπούχρας Γιώργος, Χαδούλης Άγγελος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη
Τηλ.: 2108217877

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Εικαστικά
Μετά 20 έτη: Στο Καπνεργοστάσιο η 8η Μπιενάλε της Αθήνας
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Με συναυλία, ξεναγήσεις και εργαστήρια πλαισιώνεται η έκθεση «Αναδρομικά»
Εικαστικά
Comicdom Con Athens 2026: Για 20η χρόνια στην Τεχνόπολη με ένα γεμάτο πρόγραμμα
Art & Culture
Η Ελλάδα ως γρίφος στη Μπιενάλε Βενετίας
Εικαστικά
Το νερό επιστρέφει στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο MOMUS
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Μεγάλο open party για τα εγκαίνια των θερινών εκθέσεων στη Στοά Αρσακείου
Art & Culture
Η Φανή Τσατσάια στη Μπιενάλε Βενετίας - Οι πρώτες εικόνες από το ελληνικό περίπτερο
Art & Culture
Στο Μουσείο Βορρέ, η τέχνη βρίσκει χώρο να αναπνεύσει
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Δωρεάν διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Εικαστικά
Τα δέντρα της Ζιζής Μακρή στον Λόφο της Κυψέλης