MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα, «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», επιστρέφει τον Οκτώβριο, στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός, για έναν τρίτο συνεχόμενο κύκλο παραστάσεων.

| Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Βλαχοδήμος

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Μετά από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες θεατρικές χρονιές και μια θερμή υποδοχή σε επιλεγμέvες πόλεις στηv Ελλάδα, η παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για έναν τρίτο συνεχόμενο κύκλο παραστάσεων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο

Η sold – out παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα που ξεκίνησε από την Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείο μυστικό κώδικα της περιοχής της Θεσσαλίας. Στη σκιά της ανδροκρατικής εξουσίας, οι γυναίκες παρέμειναν στο περιθώριο χωρίς να μπορούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις που ήταν αποκλειστικά δικαίωμα των ανδρών.

Πέρα από τις υπόλοιπες εργασίες, με τις οποίες συνέβαλλαν στην οικονομική παραγωγή της οικογένειας και της κοινότητας ως εργάτριες, είχαν και την ευθύνη της τροφοδοσίας των μελών της οικογένειάς τους, πάντα όμως εντός του οίκου. Έτσι, ανέπτυξαν έναν μυστικό κώδικα, μια λανθάνουσα εξουσία, που στηριζόταν στη χρήση της μαγείας, των «πρακτικών», του ξεματιάσματος και άλλων δεξιοτήτων, μέσα από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούσαν και στη μαγειρική, τα βότανα και τα χόρτα της περιοχής, το λάδι, το νερό και το αλεύρι. Στη Θεσσαλία, η παράδοση θέλει τις μάγισσες της περιοχής να έχουν παραλάβει τις μυστικές δεξιότητές τους από τη Μήδεια και να ειδικεύονται στο «κατέβασμα» του φεγγαριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη12.09.2018

Τρεις νεαροί ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνικά το γυναικείο σώμα, όπως έχει καταγραφεί στο δικό τους σώμα, μέσα από τις αναφορές στις δικές τους γιαγιάδες. Με εκφραστικά εργαλεία τις πρώτες ύλες της τελετουργικής διαδικασίας, δηλαδή τη μάσκα και τον συντονισμό του λόγου και του σώματος, και έχοντας ως αφετηρία τα στάδια της παρασκευής της πίτας, αφηγούνται ιστορίες από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και τα Φαρσάλια του Λουκανού, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και έρευνας, από παραδοσιακά τραγούδια και συνεντεύξεις γυναικών έως ιατροσοφικούς κώδικες του 19ου αιώνα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη |Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Παίζουν: Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, Μιχάλης Αναγνώστου

Διάρκεια: 70΄
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 60), 10 ευρώ (ομαδικό), 5 ευρώ(ατέλεια)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου έως 28 Απριλίου 2026
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαντώ Κατσούγκρη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/oi-gries-pou-mazeuoun-tin-tsouknida-3os
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο) τηλ. 210 52 30 267
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θέατρα
Καρα-Cartoon: Το οικογενειακό σκιομιούζικαλ του Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
The Delivery Edition: Η ομάδα Ντουθ διασκευάζει το «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
VaginaHood: Επιστρέφει στο Shamone Club με το Vol. 2 και μοναδικές γυναικείες ιστορίες
ΘΕΑΤΡΟ
Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Το θέατρο ή τη ζωή σου: Ο Σταμάτης Φασουλής στον πιο προσωπικό του μονόλογο στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
Εθνικό: Έρχεται η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Έμπορος της Βενετίας: Ο Γιάννης Μπέζος αναμετράται με τον Σαίξπηρ στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Φάρσα» της Έρσης Σωτηροπούλου γίνεται για πρώτη φορά θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Βασίλης Μπισμπίκης – Λένα Κιτσοπούλου ξανά μαζί: Ο «Σωσμένος» επιστρέφει για 2η σεζόν στο Cartel