MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
11
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Άρωμα Γυναίκας, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Βρετάνια

Το Θέατρο Βρετάνια παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη θεατρική μεταφορά του έργου «Άρωμα Γυναίκας».

Monopoli Team

Το Θέατρο Βρετάνια παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη θεατρική μεταφορά του έργου «Άρωμα Γυναίκας», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το σκοτάδι και το μέλι» (Il buio e il miele) του Τζιοβάνι Αρπίνο και τη θεατρική διασκευή του βιβλίου από τον Πίνο Τιέρνο.

Το έργο, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία μέσα από τον κινηματογράφο, μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, ο οποίος υπογράφει και τη δραματουργική επεξεργασία μαζί με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, με έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών να «ζωντανεύει» μια βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία.

Το έργο

Ο Άκης Σακελλαρίου στον ρόλο του Φάουστο, ενός εκκεντρικού, πνευματώδους αλλά και πληγωμένου πρώην αξιωματικού, που έχει χάσει την όρασή του, και ο συνοδός του Τσίτσο, ο νεαρός φαντάρος, που ερμηνεύει ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο συγκρούσεις, χιούμορ, εξομολογήσεις και ανατροπές – ένα ταξίδι που θα αλλάξει και τους δύο για πάντα. Ο στρατιώτης Τσίτσο, καλείται από την υπηρεσία του να συνοδεύσει τον απόστρατο τυφλό λοχαγό Φάουστο, από το Τορίνο στη Νάπολη.

H ιστορία αρχίζει στο Τορίνο με την γνωριμία του Τσίτσο με την «ιδιαίτερη» θεία του Φαούστο, που ερμηνεύει η σπουδαία Ξένια Καλογεροπούλου. Στη συνέχεια, στη διαδρομή με το τρένο, Φαούστο και Τσίτσο θα συναντηθούν σε ενδιάμεσους σταθμούς, με μια σειρά από ξεχωριστούς ήρωες (Δημήτρης Διακοσάββας, Γιώργος Τζαβάρας, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Σταύρια Νικολάου, Μαρία Καραγκιοζίδου, Ριχάρδος Αρώνης) που ο καθένας θα προσθέσει τη δική του σφραγίδα, με χιουμοριστικές και συγκινητικές στιγμές, σε αυτή την ιδιαίτερη πορεία προς την ενηλικίωση.

Στην κορύφωση του ταξιδιού, θα καταλήξουν στη Νάπολη. Εκεί, στην πιο κρίσιμη καμπή, ένα άρωμα γυναίκας, η Σάρα, που ερμηνεύει η Μαριάννα Πουρέγκα, θα έρθει και θα προσπαθήσει να τα αλλάξει όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Θάνατος του Εμποράκου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Ένας ύμνος στην ανδρική φιλία και στο υπέροχο σύμπαν της γυναίκας.

Μια ιστορία για το σκοτάδι που οδηγεί στο φως, για το άρωμα μιας γυναίκας που γίνεται μνήμη, αφορμή κι ελπίδα.

Μια ιστορία για όσα δεν βλέπουν τα μάτια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζιοβάνι Αρπίνο
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ελίνα Δράκου
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Δήμητρα Μερτζάνη

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Μαριάννα Πουρέγκα, Ξένια Καλογεροπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιώργος Τζαβάρας, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Σταύρια Νικολάου, Μαρία Καραγκιοζίδου, Ριχάρδος Αρώνης

Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα 15')
Τιμές Εισιτηρίων: Ειδική προσφορά: Γενική τιμή εισιτηρίων – 13€ (Η προσφορά ισχύει για τις ημερομηνίες παραστάσεων από 3 Οκτωβρίου έως 12 Οκτωβρίου, εκτός Βραδινής Σαββάτου 4 & 11 Οκτωβρίου) Τετάρτη & Κυριακή 19:00: 25 ευρώ (Α ζώνη: πλατεία) 22 ευρώ (Β ζώνη: Εξώστης, Θεωρεία) 20 ευρώ (Γ ζώνη: Εξώστης) Πέμπτη 20:00: 25 ευρώ (Α ζώνη: πλατεία) 22 ευρώ (Β ζώνη, Εξώστης, Θεωρεία) 20 ευρώ (Γ ζώνη: Εξώστης) Παρασκευή 21:00: Γενική είσοδος 18 ευρώ (λαϊκή απογευματινή) Σάββατο 18:00: Γενική είσοδος 18 ευρώ (λαϊκή απογευματινή) Σάββατο 21:00: 25 ευρώ (Α ζώνη: πλατεία) 22 ευρώ (Β ζώνη, Εξώστης, Θεωρεία) 20 ευρώ (Γ ζώνη: Εξώστης)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 3 Οκτωβρίου 2025 έως 5 Απριλίου 2026
Σενάριο: Αλεξάνδρα Αϊδίνη - Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτήριων στο ticketmaster.gr *Early bird 13 € για τις δύο πρώτες βδομάδες παραστάσεων
Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00 Πέμπτη στις 20:00 Παρασκευή στις 21:00 Σάββατο στις 18:00 (λαϊκή απογευματινή) & 21:00
Διασκευή: Πίνο Τιέρνο
Βοηθός Σκηνοθετη: Νατάσα Πετροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/arwma-gynaikas_sen_2007311.html
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7 (Μετρό Σύνταγμα), τηλ. 2103221579
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Βρετάνια
Απο 03/10/2025 εως 05/04/2026
Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου
Τετάρτη/Κυριακή: 19:00
Πέμπτη: 20:00
Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Σάββατο: 18:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Οι πρώτες φωτογραφίες από το θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης