MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το φετινό Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τα Βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν σε κοινή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025, στις 19:00, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει  κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή. Είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης Φασουλής  και το χρηματοδοτεί  οΓιάννης Χορν.

Οι  έξι  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2023-2024, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Μπάμπης Αλεφάντης

Για τον ρόλο του Εϊτάν στην παράσταση Όλοι εμείς πουλιά του ΟυαζντίΜουαουάντ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

Νίκος Μήλιας

Για τον ρόλο του Άγη στην παράσταση Σε εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου-Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Βασίλης Ντάρμας

Για τον ρόλο του Πινόκιο στην παράσταση Πινόκιο, μια διασκευή του έργου του Κάρλο Κολόντι από τον Κρις Κούπερ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, στο Μικρό Εθνικό Θέατρο.

Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος

Για τον ρόλο του στην παράσταση Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ντέλλα, Θέατρο Σταθμός-Θεσσαλικό Θέατρο.

Γιάννης Τσουμαράκης

Για τον ρόλο του Γιωργάκη στην παράσταση Κασέτα της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, στο θέατρο Σταθμός.

Γιλμάζ Χουσμέν

Για τον ρόλο του Ανθρώπου από το Μιτίς στην παράσταση Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, στο θέατρο Κιβωτός, από το Εθνικό Θέατρο.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» Σταμάτης Φασουλής. Μέλη της Επιτροπής είναι η σκηνοθέτις και ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκηκαι οι δημοσιογράφοι Μυρτώ Λοβέρδου και Αντιγόνη Καράλη.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Δημήτρης Καπουράνης θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν, που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Στο πλαίσιο της φετινής απονομής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Δημήτρη Ήμελλο, τον πρώτο ηθοποιό που τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο (2001). Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο ελληνικό θέατρο.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.
Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Νέα εποχή στο Θέατρο Αποθήκη: Ένα πολύμορφο τοπίο παράλληλων δράσεων με αφετηρία τους «Δίκαιους»
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Νέες ημερομηνίες παραστάσεων για την εκρηκτική σύμπραξη Μπισμπίκη – Κιτσοπούλου
Εκδηλώσεις
Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
Θεατρικά Νέα
Αίας, η τρέλα: Η παράσταση-σταθμός του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο Άττις
Θεατρικά Νέα
Πάμε θέατρο; Οι πρεμιέρες που δεν χάνονται αυτή την εβδομάδα
Θεατρικά Νέα
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον “Ορφέα” στη Λυρική Σκηνή
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Θεατρικά Νέα
Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Θεατρικά Νέα
Δημήτρης Τσατσούλης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Νέα εβδομάδα, νέες θεατρικές πρεμιέρες – Ποιες δεν θέλεις να χάσεις
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο