MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μη σκαλίζεις την άμμο, των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζει, στη Σκηνή Ω, το βραβευμένο έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, «Μη σκαλίζεις την άμμο», σε σκηνοθεσία Θεοδόση Σκαρβέλη.

Monopoli Team

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζει το βραβευμένο έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, «Μη σκαλίζεις την άμμο» σε σκηνοθεσία του νέου και πολλά υποσχόμενου Θεοδόση Σκαρβέλη, με ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών (με αλφαβητική σειρά): Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Δημήτρης Μανδρινός, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Κορίννα Ντουλλάαρτ.

Το έργο «Μη σκαλίζεις την άμμο» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο και κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 24 Απριλίου στη σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η υπόθεση:

Τέσσερις ήρωες (όχι και τόσο μικροί αλλά ούτε και τόσο μεγάλοι)συναντιούνται στο σπίτι του ενός από αυτούς. Εκεί θα εκτυλιχθεί ένα παιχνίδι εξαπάτησης και εκδίκησης το οποίο θα φέρει τον καθένα αντιμέτωπο με τον ηθικό του κώδικα, με όσα ήθελε να κάνει και δεν έκανε και με τα λόγια που είπε ενώ δεν τα πίστευε.

Ένας γάτος και ένα καναρίνι που δεν υπάρχουν (πια), σα να είναι επίσης στο σπίτι.

Ο Σώζος, η Θάλεια, ο Φάνης και η Άντα.

Τέσσερις νέοι «ασήμαντοι» ουσιαστικά άνθρωποι, με χλωμή και ξέθωρη μοίρα αναζητούν την ταυτότητά τους χωρίς να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο.

Τι τους έφερε μέσα σ’ αυτό το σπίτι; Τί τους συνδέει και τι τους καθιστά αντιμέτωπους;  Ένας άνθρωπος, ένα έγκλημα, η απελπισία ίσως ή μήπως κάποιο τραύμα που δε λέει να κλείσει;

Ταλκ, άμυλο, σόδα για γαργάρες. Υπνοστεντόν, ντεπόν, αμφεταμίνες. Πονστάν  και παρακεταμόλες. Πολύχρωμα χαπάκια, κάψουλες και δραμαμίνες. Νεκροκεφαλές και ημισέλινοι, αντίο κόσμε ή γειά χαρά; Όλα παίζουν σ’ αυτό το νυχτερινό  παιχνίδι της αλήθειας και των ψευδαισθήσεων.

Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης και μίσους  σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, με ηρωικά φαντάσματα ανθρώπων που ψάχνουν την αλήθεια για να ξεφύγουν από το σκοτάδι τους.

Σημείωμα συγγραφέων:

«Το “Μη Σκαλίζεις Την Άμμο* είναι ένα έργο “δωματίου” για τέσσερα όργανα.

Ένα έργο πολυφωνικό χωρίς ορχήστρα με οδηγό τέσσερις ήρωες που διευθύνουν εναλλάξ τις φωνές των υπολοίπων στο απόλυτο χάος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Όσα παίρνει ο Άνεμος»: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Τα τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα στις στοές μιας πραγματικότητας που τα ίδια έσκαψαν, αναζητούν τη διέξοδο, διεκδικώντας τη θέση τους στον θεοσκότεινο κόσμο που τους περιέχει και που αντανακλά με ρεαλιστική ακρίβεια τη φευγαλέα ψευδαίσθηση της αλήθειας». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Σκηνοθεσία: Θεοδόσης Σκαρβέλης

Σκηνικά: Αλέγια Παπαγεωργίου, Μιχαήλα Πλιαπλιά
Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου, Μιχαήλα Πλιαπλιά
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης

Παίζουν: Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Δημήτρης Μανδρινός, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Κορίννα Ντουλλάαρτ

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18 ευρώ, Φοιτητικό, μαθητικό και άνω των 65+: 10 ευρώ, Άνεργοι: 8 ευρώ, Ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ : 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Πέμπτη 24 Απριλίου έως Κυριακή 1η Ιουνίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com. Στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, Τηλ. 2104143310 (Εντός του Δημοτικού Θεάτρου - Κεντρική Είσοδος), στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365και στο Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 20:30. Κυριακή: 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Άλκης Καζαμίας
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/mi-skalizeis-tin-ammo/
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310. Ε: [email protected] | Dithepi.gr
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Βάσσα – Μια μητέρα, του Μαξίμ Γκόρκι στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Το Νόημα της Ζωής Νο 1 και 2: Οι μαύρες κωμωδίες του Διονύση Μπουγά στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φώκια: Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα στο Άβατον
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κος Ζυλ: Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της «Δεσποινίδος Τζούλιας» από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκμηδένιση, από την ομάδα Εlephas Tiliensis στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου