MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Νυν και αεί: Μια σειρά επεισοδίων στο YouTube με άγνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στη σειρά online επεισοδίων, «Νυν και αεί», που παρουσιάζεται στο youtube, γνωρίζουμε σε βάθος τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον καλλιτέχνη, αλλά και τον άνθρωπο πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά εξακολουθεί «Νυν και αεί» να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Νυν και αεί: Μια σειρά επεισοδίων με άγνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Νυν και αεί»: Μια σειρά επεισοδίων με άγνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου.

Μέσα από συνολικά 20 επεισόδια γνωρίζουμε σε βάθος τον καλλιτέχνη, αλλά και τον άνθρωπο πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά εξακολουθεί «Νυν και αεί» να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Σε ένα γρήγορο μοντάζ εικόνες και αφήγηση εισχωρούν στις σημαντικές στιγμές της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας που συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και του μαέστρου και θα εστιάσουμε  στις επιρροές του και στους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παράξει το σπουδαίο του έργο. Μια αφηγηματική «μηχανή» που μας μυεί στο σύμπαν του Σταύρου Ξαρχάκου.

Επεισόδιο 3ο: «Ο πρώτος έρωτας και η μεγάλη απώλεια»

Το τρίτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον πρώτο έρωτα του Σταύρου Ξαρχάκου και σε μια μεγάλη απώλεια που στιγμάτισε τη ζωή του. Στα 19 του ο Σταύρος Ξαρχάκος σταματάει τα μαθήματα βιολοντσέλο και ξεκινάει μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών. Την ίδια περίοδο, ενώ πάει να πάρει τον φίλο του Ευγνώμωνα Διαλετή από το εργαστήρι του Σαραφιανού, βλέπει μια καστανόξανθη κοπέλα με ιδιαίτερο βάδισμα που τον γοητεύει. Είναι η Μαργαρίτα Μπακοπούλου, σπουδάστρια ζωγραφικής, η οποία μένει πολύ κοντά στο σπίτι του. Η Μαργαρίτα διοργανώνει φιλολογικά και ποιητικά απογεύματα και σε ένα από αυτά προσκαλεί τον Ευγνώμωνα και τον Σταύρο. Κι εκεί γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας! Σε αυτά τα ποιητικά απογεύματα στο σπίτι της Μαργαρίτας οι φίλοι μαζεύονται, ακούν μουσική στο πικάπ και συζητούν και λογομαχούν ακόμα για ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, για βιβλία, θεατρικά έργα, μουσική. Εκεί ο Σταύρος γνωρίζει τον Κώστα Μπάκα, τον Βασίλη Βασιλικό, τον Μένη Κουμανταρέα, τον Αλέξη Ακριθάκη, τον Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Την ίδια περίοδο,  ο Σταύρος Ξαρχάκος βιώνει μια μεγάλη απώλεια. Ένα βράδυ, η Τούλα Κανακάρη, η αγαπημένη και φωτισμένη γιαγιά του, παίρνει φωτιά από τη φλόγα του καντιλιού και παρόλο που ο Σταύρος την σώζει σβήνοντας τη φωτιά με μια κουβέρτα, λίγες μέρες μετά εκείνη φεύγει από τη ζωή.

*Οι πληροφορίες και το αρχείο παρέχονται από τον ίδιον τον καλλιτέχνη μέσα από μια αφήγηση πολλών ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Tα πήρες όλα κι έφυγες» – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου στο Παλλάς12.09.2018

Ιδέα – Κείμενο: Ηρώ Σαΐα
Πληροφορίες: Σταύρος Ξαρχάκος
Παραγωγή: Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του ελληνικού τραγουδιού Σταύρος Ξαρχάκος
Creative Director / Art Director: Κάτια Παπανικόλα
Motion Graphics: Robert Brorens
Video Production: Filmosophy
Εκφώνηση: Ξενοφών Ραράκος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Διασκευή -επεξεργασία μουσικής για κάθε επεισόδιο : Ηρώ Σαΐα
Ηχοληψία: Θάνος Καλέας / Studio Kyriazis

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να δείτε τα πρώτα τρία επεισόδια της σειράς εδώ.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για κλειστές κατοικίες – Εντός των ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας
Επίκαιρα
Στο 1,14% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάιο 2026
Επίκαιρα
Γαλλία: Κλάπηκε ξανά η «μπανάνα» του Μαουρίτσιο Κατελάν αξίας 6,2 εκατομμυρίων
Επίκαιρα
Stop scrolling: Από Ρέθυμνο μέχρι Καλλιθέα – το μυαλό μας και μια Λύρα
Επίκαιρα
Πότε θα δούμε το «Μπλε Φεγγάρι»;
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω 2026»: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95% για κατοικίες – Ποιους αφορά και τι προβλέπει
Επίκαιρα
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί κατά της χρήσης του AI: «Ένας σύγχρονος Πύργος της Βαβέλ»
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» τα καύσιμα πριν το τριήμερο – Τι θα γίνει με την επιδότηση
Επίκαιρα
Ανακαινίζω 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιες κατοικίες αφορά
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Δεμένοι πισθάγκωνα, θεσμικά ακάλυπτοι και με νέο κόμμα στην αναμονή