MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το Δάσος, του David Mamet σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Το αριστουργηματικό και σπάνια παρουσιαζόμενο έργο του David Mamet, «Το Δάσος», έρχεται στη σκηνή του θεάτρου Ελένη Ερήμου (ΕΛΕΡ), σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.

| Φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου
Monopoli Team

Το αριστουργηματικό και σπάνια παρουσιαζόμενο έργο του David Mamet, «Το Δάσος» («The Woods»), σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή έρχεται στη σκηνή του θεάτρου Ελένη Ερήμου (ΕΛΕΡ).

Με τη σκηνοθετική ματιά να εστιάζει στη λεπτομερή αποτύπωση της υπαρξιακής αναζήτησης και του αδιεξόδου της επικοινωνίας, η παράσταση εξερευνά το πολυδαίδαλο «δάσος» των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Mamet, απομακρυνόμενος από τον κλασικό ρεαλισμό, δημιουργεί ένα ποιητικό και σχεδόν υπερβατικό σύμπαν, όπου οι λέξεις αποκτούν ρυθμική και επαναληπτική δύναμη, εναλλάσσοντας το πραγματικό με το φαντασιακό, το είδωλο με την αντανάκλασή του.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένα ζευγάρι – η Ρουθ (Δήμητρα Χατούπη) και ο Νικ (Δημήτρης Γκοτσόπουλος) – που περνά μία νύχτα γεμάτη εντάσεις στο οικογενειακό εξοχικό του άντρα, βαθιά μέσα στο δάσος. Από το δειλινό έως το επόμενο πρωί, το έργο διατρέχει τρεις σκηνές, όπου οι χαρακτήρες συγκρούονται, αποκαλύπτοντας φόβους, επιθυμίες και βαθιά ριζωμένες ανασφάλειες. Καθώς το πρωινό φως διαλύει τα «μάγια» της νύχτας, η σχέση τους επαναδιαπραγματεύεται, φέρνοντας στο φως τη λεπτή γραμμή μεταξύ συμφιλίωσης και απόλυτης ρήξης.

Η μουσική – άλλοτε ζωντανή και άλλοτε ηχογραφημένη – λειτουργεί ως οργανικό κομμάτι της αφήγησης, συνομιλώντας με τη σκηνική δράση και ενισχύοντας τη δραματικότητα των στιγμών. Η παράσταση προσεγγίζει το ζεύγος με μια μετα-στριντμπεργκική ματιά, εξερευνώντας τι σημαίνει η σύγκρουση όταν είναι πλέον πολύ αργά.

Το «Δάσος» του Mamet δεν είναι απλώς ένα δράμα σχέσεων, αλλά ένα στοχαστικό εγχείρημα πάνω στην έννοια της ανθρώπινης μοναξιάς και της αδυναμίας σύνδεσης, πέρα από τη ρεαλιστική απεικόνιση μιας ερωτικής κρίσης. Είναι μια υπαρξιακή κατάδυση στο όνειρο και την υποσυνείδητη επιθυμία, που αναδεικνύει το «δάσος» ως μεταφορά για τον πυρήνα της ανθρώπινης αναζήτησης: την προσπάθεια κατανόησης και αποδοχής του Άλλου.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών.

Υπό την αιγίδα και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔάφνη, της Ραφαέλλα Μάρκους στο Θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: David Mamet
Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά: Νίκη Ψυχογιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βάσια Παπά

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 20€, Μειωμένο 15€, Ατέλεια 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Τετάρτη 19 Μαρτίου έως Κυριακή 13 Απριλίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: www.ticketservices.gr και τηλεφωνικά στο 210 7234567
Παραστάσεις: Από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00
Διασκευή: Έλσα Ανδριανού
Βοηθός Σκηνοθετη: Θάνος Ψαρράς, Γωγώ Μπόμπολα
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-eler-to-dasos-tou-david-mamet/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Αθήνα. Τηλ: 21 1735 3928
Φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους: Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν ΜακΝτόνα για 2ο χρόνο στο Σύγχρονο Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ζιζέλ, από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο
Δραστηριότητες
«Σταχτοπούτα, 50 χρόνια μετά», από την ομάδα Glaza στο Θέατρο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Το “Υπόγειο” του Φ. Ντοστογιέφσκι για 2η χρονιά στο Θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής
ΘΕΑΤΡΟ
Ενοχές: Μια παράσταση για τις σιωπές που φωνάζουν, από τον Οκτώβριο στο θέατρο Δρόμος
Θεατρικά Νέα
Annie: Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ στο Θέατρο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Το φιλί της γυναίκας αράχνης, του Μανουέλ Πούιγκ για 4η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Αρτώ/Βαν Γκόγκ: Ο Gene Gillette στο Θέατρο Σημείο με τον μονόλογο των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη
ΘΕΑΤΡΟ
#Cancel, του David Ireland σε σκηνοθεσία του Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Αθηνών
ΘΕΑΤΡΟ
Εντολή: Το συνταρακτικό έργο της Διδώς Σωτηρίου ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Nous-Creative Space
Θεατρικά Νέα
Το «Άρωμα Γυναίκας» για πρώτη φορά στο θέατρο στην Ελλάδα