MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το αγαπημένο μου γλυκό: Κάλεσμα στήριξης των δημιουργών της ταινίας που διώκονται από το ιρανικό καθεστώς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η απαγόρευση της προβολής της βραβευμένης ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» από το Ιρανικό καθεστώς και η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στους δύο σκηνοθέτες, Maryam Moghaddam και Behtash Sanaeeha, έχει ξεσηκώσει κύμα διεθνών αντιδράσεων ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών με στόχο την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους.

Οι δημιουργοί της ταινίας
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μαρτύριο χωρίς τέλος για τους δημιουργούς της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό». Το φιλμ ενόχλησε τόσο το ιρανικό καθεστώς που εδώ και δύο χρόνια επέβαλε στους δύο σκηνοθέτες Maryam Moghaddam και Behtash Sanaeeha απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μην επιτρέποντας την προβολή της ταινίας τους στο Ιράν. Παρά τις προσπάθειές του για το αντίθετό, ωστόσο, η ταινία συμμετείχε με τεράστια επιτυχία στο περσυνό Φεστιβάλ Βερολίνου όπου και βραβεύτηκε.

Πριν από ενάμιση χρόνο, το θεοκρατικό καθεστώς ξεκίνησε μια δίκη εναντίον των δύο δημιουργών με τις κατηγορίες της αντικαθεστωτικής προπαγάνδας, της προαγωγής της πορνείας και των ελευθερίων ηθών, και της παραβίασης του ισλαμικού νόμου με τη δημιουργία μιας «χυδαίας» ταινίας. Επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης διανομής της.

Μετά από μήνες ανακρίσεων, την 1η Μαρτίου, η Μαριάμ και ο Μπεχτάς έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον του Επαναστατικου Δικαστηρίου του Ιράν. Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, και όπως ενημέρωσαν τη Weirdwave (διανομέα της ταινίας στην Ελλάδα), οι sales agents του «My favourite cake» (http://www.totem-films.com), γίνεται μια διεθνής προσπάθεια υποστήριξης των δύο δημιουργών μέσω της συλλογής υπογραφών με στόχο την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους και υπέρ του δικαιώματός τους να εργάζονται και να δημιουργούν ελεύθερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑREAL: Όταν ο ψηφιακός κόσμος είναι πιο ελκυστικός από τον πραγματικό12.09.2018

Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με την International Coalition for Filmmakers at Risk (ICFR) και το λινκ είναι αυτό: https://www.change.org/p/iran-clear-maryam-behtash-of-all-charges-now

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι