MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

O Βασιλικός του Αντωνίου Μάτεσι, με τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη στο Θέατρο Σημείο

Το έργο του Αντωνίου Μάτεσι «Ο Βασιλικός» παρουσιάζεται, στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χειλά με τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Monopoli Team

Το έργο του Αντωνίου Μάτεσι «Ο Βασιλικός» παρουσιάζεται από την Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna από 27 Ιανουαρίου στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χειλά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το έργο

Ζάκυνθος 1712.

Μια πράξη βιασμού, μέσα στο μεθύσι του καρναβαλιού. Ένας «θύτης» μετανιωμένος, που επιδιώκει να «αποκαταστήσει» το θύμα του δια του γάμου. Ένα «θύμα» που δεν έχει άλλη επιλογή από το να ποθεί «εκείνο που έμαθε να μην αποστρέφεται η καρδιά της».

Ένας πατέρας-αφέντης, εκπρόσωπος μιας στυγνής φεουδαρχίας, που ορκίζεται στην «καθαρότητα του αίματος» και στο χρήμα, και που δεν διστάζει να βάλει τους μπράβους του να «καθαρίσουν» τους ενοχλητικούς.

Ένας γιος που προσπαθεί να αντιτάξει στον πατρικό δεσποτισμό την πίστη του στην αξία του ανθρώπου, την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Ένα αρχοντικό που ρίχνει τη βαριά σκιά του στον πολύχρωμο κόσμο των «ποπολάρων».

Και μια γλάστρα με βασιλικό, στο μεταίχμιο των δύο κόσμων, στο μεταίχμιο του τραγικού και του κωμικού, στέκεται στο περβάζι, σύμβολο ίσως του αιώνιου διακυβεύματος της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπορρίπτεται, του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω στο Θέατρο Σημείο12.09.2018

Γραμμένος το 1829-30, ο «Βασιλικός» του Αντωνίου Μάτεσι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο θεμέλιος λίθος του νέου ελληνικού θεάτρου. Ο Μάτεσις τοποθετεί τη δράση του έργου εκατό χρόνια πριν τη συγγραφή του, την περίοδο της ενετοκρατίας, προβάλλοντας όμως σ’ αυτήν προβληματικές και ζητήματα του καιρού του, που συνομιλούν με το σήμερα: ένα οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται σε μια ανοιχτή καταγγελία του αυταρχισμού, της αυθαιρεσίας και της αδικίας, όπως εκδηλώνεται σε οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, παράγοντας στο διηνεκές θύτες και θύματα· ένας κόσμος όπου κανείς δεν είναι ελεύθερος, αφού ακόμη και ο ισχυρός είναι εγκλωβισμένος στο αδιαπέραστο πλέγμα των ίδιων του των προκαταλήψεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμια: Ανδρομάχη Ζαχαριά
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Χορογραφία: Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη

Παίζουν: Μαρία Αποστολακέα, Δανάη Αναστασία Γεωργούλα, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Θανάσης Ρέστας, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Διάρκεια: 60’
Τιμές Εισιτηρίων: 20 € | 17 € μειωμένο (μαθητές, φοιτητές)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 24 Φεβρουαρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Βασιλική Κουλουμπή
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/o-basilikos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, Αθήνα. Τηλ: 210 9229579, Ε: [email protected] | www.thesemio.gr
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σταματάρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πόδι της Χήνας, από την Novus Theatre Ensemble στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
ΘΕΑΤΡΟ
Blunted – Δήμητρες και Περσεφόνες, της Σοφιάννας Θεοφάνους στο θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανατομία της Απόλαυσης: Ένας κωμικός μονόλογος για τη σεξουαλικότητα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι: Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Συναίνεση (Consent), της Νίνα Ρέιν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Φούρνος
Θεατρικά Νέα
Cleansed: Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά για 2η σεζόν στο Ίδρυμα Κακογιάννης – Έναρξη προπώλησης
ΘΕΑΤΡΟ
Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς, του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον