MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Λεωφορείο ο Πόθος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο

«Λεωφορείο ο Πόθος», η μεγάλη επιτυχία του Δημήτρη Καραντζά συνεχίζεται, στο Θέατρο Προσκήνιο, σε νέες ημέρες και ώρες, με την Αλεξία Καλτσίκη στο ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά.

Monopoli Team

Το θρυλικό έργο του Τενεσί Ούλιαμς, «Λεωφορείο ο Πόθος», ξαναζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Προσκήνιο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με την Αλεξία Καλτσίκη στο ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά.

Τον κόσμο της Μπλανς, συνθέτει μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών με τους Άρη Μπαλή, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γιώργο Ζυγούρη, Γιάννη Κόραβο και Ιωάννα Ραμπαούνη.

«Τι είναι καρδιά μου; Έχασες τον δρόμο σου»;

Η Μπλανς Ντιμπουά, μια έκπτωτη μεγαλοαστή από τον Αμερικανικό νότο, φτάνει αιφνίδια στη Νέα Ορλεάνη, στο σπίτι της αδερφής της Στέλλας, όπου ζει με τον Πολωνό σύζυγό της Στάνλεϊ Κοβάλσκι, για να μείνει μαζί τους. Η συγκατοίκηση αυτών των τριών θα είναι οριακή. Η σύγκρουση της κοινωνίας των ψευδαισθήσεων και της προσκόλλησης στο παρελθόν (Μπλανς) με την κοινωνία της επιβίωσης, της ορμής και του πραγματισμού (Στάνλεϋ) θα είναι συντριπτική.

[Η Μπλανς έρχεται για να πεθάνει.
Η Μπλανς ψάχνει καταφύγιο.
Η Μπλανς ψάχνει μέρος να κρυφτεί από το φως.
Η Μπλανς είναι η συμπύκνωση μιας τάξης που έχει τελειώσει και δεν μπορεί να δεχθεί το τέλος της.
Η Μπλανς είναι η τελευταία ποιήτρια της εποχής της.]

Για το έργο και την παράσταση:

Ο Τενεσί Ουίλιαμς με το αριστουργηματικό του έργο «Λεωφορείο ο Πόθος» μας παραδίδει μια σκληρή πραγματεία για το πώς ο ρομαντισμός καταπνίγεται και σαρώνεται από την πραγματικότητα, από το σκληρό πόδι της ανάπτυξης που δεν αφήνει χώρο στην ποίηση. Το όνειρο της ανάπτυξης πνίγει στο πέρασμά του την παρέκκλιση, την ασθένεια, οτιδήποτε δεν χωράει σ’ αυτήν και εμποδίζει τον καλπασμό της.

Η Μπλανς σ’ αυτόν τον τερματικό σταθμό που την αφήνει το λεωφορείο με το παράδοξο όνομα “Πόθος”, θα έρθει αντιμέτωπη με το τραύμα της και όλες τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

Η αναμέτρηση της Μπλανς και του Στάνλεϋ είναι οριακή. Η μάχη για επικράτηση θα φτάσει στο πιο φρικιαστικό τέλος.

Ο Στάνλεϋ Κοβάλσκι, Πολωνός μετανάστης – τραυματισμένος από τον ρατσισμό – σε μια Αμερική που καλπάζει και προσπαθεί να ορθοποδήσει, και υπόσχεται οικονομική ανέλιξη στην εργατική τάξη και από την άλλη η Μπλανς Ντυμπουά: μια έκπτωτη γαιοκτήμονας που έχει χρεοκοπήσει αλλά ακόμα ζει στο παρελθόν, στη φαντασίωση της ευημερίας αλλά και μέσα στα αδιαχείριστα τραύματα της νιότης της (μια εποχή και μια τάξη που έχει τελειώσει και δεν μπορεί να δεχτεί το τέλος της).

Σ’ αυτό το πολύβουο και ιδιότυπο “γκέτο”, το σπίτι της Στέλλας και του Στάνλεϋ, οπού θα μείνει η Μπλανς, μη έχοντας πουθενά αλλού να πάει, θα ξυπνήσουν οι πιο υπόγειες και σκοτεινές επιθυμίες της. Ένας τόπος γεμάτος ζωή και ένστικτο που θα φέρει την Μπλανς – ένα πρόσωπο πνευματικό, διαλυμένο, κρυμμένο στο νεανικό της τραύμα – αντιμέτωπη με τα ελλείμματα της και την πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Λεωφορείο, ο πόθος» στο Προσκήνιο12.09.2018

Η παράσταση είναι μια επίσκεψη στο μυαλό της Μπλανς – στις διογκώσεις και τις φαντασιώσεις της τραυματισμένης της ύπαρξης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τενεσί Ούλιαμς
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Γιώργος Ραμαντάνης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Χορογραφία: Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος

Παίζουν: Μπλανς Ντιμπουά: Αλεξία Καλτσίκη. Στάνλεϊ Κοβάλσκι: Άρης Μπαλής. Στέλλα Κοβάλσκι: Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Μιτς: Γιώργος Ζυγούρης . Στιβ: Γιάννης Κόραβος. Ευνίκη: Ιωάννα Ραμπαούνη

Τιμές Εισιτηρίων: Από 12€
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: ‘Εως τέλος Ιανουαρίου: Σάββατο 25/1 στις 18:00 & στις 21:15, Κυριακή 26/1 στις 19:00. Από 2/2: Κυριακή στις 17:00 και στις 20:30, Δευτέρα στις 20:30, Τρίτη στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Παναγιώτης Γκιζώτης
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/leoforeio-o-pothos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα. Τηλ: 210.8256838. Ε: [email protected] | https://www.theatroproskinio.gr/
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ο άντρας μου: Η σκηνική εκδοχή των διηγημάτων της Rumena Bužarovska από τη Μαρία Μαγκανάρη στο WOW Athens 2026
Θεατρικά Νέα
Sidi Larbi Cherkaoui: Ο διάσημος χορογράφος που φέρνει στην Αθήνα το “Ihsane”
Βιβλία
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 4 κορυφαία θεατρικά έργα της φετινής σεζόν από τη σκηνή στη βιβλιοθήκη μας
Θεατρικά Νέα
Αγγέλων Βήμα: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα τριήμερο θεάτρου και εικαστικών
Θεατρικά Νέα
210 καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους κατά του σχεδίου νόμου περί Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’: Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Εθνικό συζητά για τις όψεις της συμβολικής βίας
Δραστηριότητες
Από Μάρτη… Άνοιξη στη Βαμβακού: Ένας μήνας με δράσεις για όλους στην καρδιά του Πάρνωνα
Θεατρικά Νέα
Stages of Resistance: Ίδρυμα Θεοχαράκη και Θέατρο Μαβίλη φέρνουν στην Αθήνα τρεις διεθνείς παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή
Θεατρικά Νέα
5 χρόνια GNO TV: Η ψηφιακή πλατφόρμα της Λυρικής γιορτάζει και προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο
Θεατρικά Νέα
Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ: Η μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Γλυπτοθήκη
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS