MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Μάς βλέπετε ή είμαστε ακόμα στη σκιά;”: Mία εκδήλωση για τις προσφύγισσες μητέρες και τα παιδιά τους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Ακαδημία “Stepping Stone” τιμά τις προσφύγισσες μητέρες και τα παιδιά που έχουν επιβιώσει από βία και εκμετάλλευση, με μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των προσφύγισσων μητέρων και παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις ιστορίες τους. Μέσα από τις προσωπικές τους αφηγήσεις και τα πορτρέτα, η έκθεση επιδιώκει να αναδείξει τη δύναμη και την αντοχή αυτών των γυναικών και των παιδιών τους, καθώς και τα σκοτεινά αλλά και τα φωτεινά σημεία του ταξιδιού τους.

Οι γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους, ζουν ανάμεσά μας, στην κοινωνία, αλλά συχνά παραμένουν αόρατες, με τις ιστορίες τους να παραμένουν ανεξερεύνητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά να παραβλέπονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMoxy Art Affair: Η ομαδική έκθεση “Εξωστρέφεια | Extroversion” στο Moxy Athens City12.09.2018

Η εκδήλωση αναδεικνύει την έννοια της ενδυνάμωσης και της αποδοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία παράλληλα να γιορτάσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Stepping Stone Academy και τα βήματα που έχουν κάνει προς την αυτονομία τους. Στις γυναίκες αυτές θα απονεμηθεί βραβείο για την αφοσίωση και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η Ακαδημία “Stepping Stone” αποτελεί μία μετασχηματιστική πρωτοβουλία που προάγει την προσωπική ανάπτυξη και τη σταθερότητα τόσο των μητέρων όσο και των παιδιών τους, με σκοπό την ενδυνάμωση τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν πορτρέτα, τραβηγμένα από την ίδια την ομάδα της Ακαδημίας, με στόχο να αναδείξουν τα πρόσωπα αυτών των γυναικών και παιδιών που συχνά παραμένουν αόρατα και παρουσιάζονται μόνο ως αριθμοί και στατιστικά δεδομένα. Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, η έκθεση επιδιώκει να αναδείξει τη μοναδικότητα αυτών των ιστοριών, αποδίδοντας τη δέουσα σημασία στην ανθρώπινη διάσταση και αξία αυτών των ατόμων.

Επιπλέον, η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα διαδραστικό μέρος, στο οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυσκολίες και τα κατορθώματα αυτού του πληθυσμού. Παράλληλα, θα προβληθεί ένα μίνι ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις γυναίκες αυτές, το οποίο αναδεικνύει τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει και τη δύναμη που έχουν αναπτύξει μέσα από την πορεία τους.

Το Stelios Foundation Conference Hall (Συνεδριακό Κέντρο Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου), στην καρδιά της Πλάκας, είναι ο ιδανικός χώρος για αυτήν την έκθεση, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη και κατανόηση προς τα άτομα που βρίσκονται στην κατώτερη θέση της κοινωνικής πυραμίδας, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στην ανθρώπινη δύναμη και τη θέληση για ζωή.

Επιπλέον, το Stelios Philanthropic Foundation (Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου) στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση παραχωρώντας τον χώρο δωρεάν και καλύπτοντας όλα τα έξοδα παραγωγής της εκδήλωσης.

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι η υποστήριξη μιας σειράς από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: την Ελλάδα, την Κύπρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και το Μονακό. Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2013, προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα -χωρίς καμία διάκριση- σνακ σε ανθρώπους που εγγράφονται στο πρόγραμμα και προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής. Κατά μέσο όρο, κάθε μήνα διανέμονται 300.000 σνακ σε 150.000 επισκέπτες.

Προωθεί την ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει πολλά δικοινοτικά βραβεία σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικητήρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο ύψους € 20.000. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε € 4 εκ.

Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλα αίτια – με έμφαση σε ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το Ίδρυμα προσέφερε € 505.000 στους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής, καθώς το 2023 € 560.000 στους συγγενείς των θανόντων στα Τέμπη.

Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, (Γυμνάσιο Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Bayes Business School, City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από εκλεκτά εδέσματα, ποτά και μουσικές που ενώνουν πολιτισμούς.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: 2 Δεκεμβρίου, 18.30 – 22.00
Που: 
Stelios Foundation Conference Hall – Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Είσοδος ελεύθερη

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο
Εκδηλώσεις
Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει στην πλατεία Βαρνάβα
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Από τον βιομηχανικό ήχο των Einstürzende Neubauten έως το φλεγόμενο Μπρούκλιν του Spike Lee – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Από την Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι έως τη φιλανθρωπική συναυλία του Μανώλη Μητσιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από τις θεατρικές γαστρονομίες του Τζάχα Κου έως τα παλμικά ηχοτοπία του Ορέστη Καραμανλή – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Εκδηλώσεις
Moonlight party στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με τον Pan Pan