MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Οι Ελληνες γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι για την κλιματική κρίση, όχι όμως και στις διακοπές

Ερευνα έδειξε ότι θεωρούμε την κλιματική κρίση, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα πιο σημαντικά παγκόσμια προβλήματα.

Monopoli Team

Την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κλιματική κρίση και τη βιωσιμότητα, ανέδειξαν τα αποτελέσματα νέας πανελλαδικής έρευνας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε συνεργασία με τη METRON ANALYSIS.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 13 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2024 και βασίστηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 έως 70 ετών, από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές τους αντιλήψεις, τα κριτήρια επιλογής καταλυμάτων και την προθυμία τους (ή όχι) να υποστηρίξουν βιώσιμες τουριστικές πρακτικές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Έλληνες θεωρούν την κλιματική κρίση (17%), την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος (14%) και τα ακραία καιρικά φαινόμενα (15%) ως τα πιο σημαντικά παγκόσμια προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί η Ελλάδα ακολουθεί τα χειρότερα σενάρια διαχείρισης αποβλήτων;12.09.2018

Αυτή η ευαισθησία είναι εντονότερη στις γυναίκες και στους πιο νέους.

Ωστόσο, όταν οι πολίτες εστιάζουν στα εθνικά ζητήματα που τους απασχολούν, η οικονομική πίεση υπερισχύει, με την ακρίβεια (56%) να παραμένει η κυριότερη ανησυχία, ιδιαίτερα για τις νέες ηλικίες, ενώ η τριάδα των περιβαλλοντικών προβλημάτων υποχωρεί σημαντικά στην ιεράρχηση.

Ναι μεν αλλά όχι στις διακοπές

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα βιωσιμότητας στον τουρισμό, παρά την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, τους παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή καταλύματος φαίνεται ότι προέχει ο οικονομικός παράγοντας και οι ανέσεις που προσφέρει το κατάλυμα.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
Σχετικά Θέματα
Περίεργα
Ταξί χρέωσε 90 ευρώ για τη διαδρομή Πειραιάς – Λ. Συγγρού
Περίεργα
Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης – Υπάρχει η Ελλάδα στη λίστα;
Περίεργα
Περσείδες 2025: Απόψε κορυφώνεται η πιο θεαματική βροχή διαττόντων αστέρων
Μουσικά Νέα
Σουηδία: Sold out φεστιβάλ ανταλλάζει ένα εισιτήριο για ενα… νεφρό
Επίκαιρα
Bella Ciao#28: Ο καλλιτέχνης πολυεργαλείο
Περίεργα
Ρέθυμνο: Λοιμωξιολόγος μετατρέπει ληγμένα χάπια σε έργα τέχνης
Επίκαιρα
Βενετία: Αίτημα για αύξηση του τέλους εισόδου ώστε να περιοριστεί η εισροή τουριστών
ShowBiz
Coldplay: H προειδοποίηση του Chris Martin, μετά το viral περιστατικό με τον CEO
Περίεργα
Γαλλία: Νέα τοιχογραφία δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας να κλείνει τα μάτια του από ντροπή
Περίεργα
Μετεωρίτης που βρέθηκε από τον Άρη στη Γη, πουλήθηκε για 5,3 εκ.  δολάρια στη Νέα Υόρκη
Περίεργα
Ηλεκτροκίνητα οχήματα παντού στο Όσλο – Τι έχει κάνει διαφορετικά η Νορβηγία;
Επίκαιρα
Τεχνητή Νοημοσύνη: 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει ότι «είναι κακή για την ανθρωπότητα»