MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Aurora, από τους Σπύρο Κουβαρά και Synthesis 748 Dance Co. στο ΠΛΥΦΑ

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 Dance Co. επιστρέφουν στο ΠΛΥΦΑ, με τη νέα τους δουλειά και υπογράφουν το έργο “Aurora”.

Credits: Γιώργος Μπακάλης
Credits: Γιώργος Μπακάλης
Monopoli Team

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 Dance Co. επιστρέφουν στο ΠΛΥΦΑ, στον Βοτανικό, με τη νέα τους δουλειά και υπογράφουν το έργο “AURORA”, που θα παρουσιαστεί, για πέντε παραστάσεις, από 14 έως και 18 Δεκεμβρίου.

Το “AURORA”, τρίτο μέρος της χορογραφικής σειράς,“Sacred bodies of a new ecotopia” αντλεί έμπνευση από τον φυτικό κόσμο και το βιβλίο, Οι τρεις οικολογίες, του Félix Guattari, εξετάζοντας συμβιωτικές δυνατότητες μεταξύ φύσης και πολιτισμού σε μια εποχή έκτακτης οικολογικής ανάγκης. Ο Σπύρος Κουβαράς δημιουργεί μια χορογραφική μετα-μυθοπλασία, έναν τεχνοφυσικό τόπο ανάμεσα στο ονειρικό και στο πραγματικό που μοιάζει ξεκομμένος από το συμβατικό χωροχρονικό συνεχές. Σ’ έναν σκηνικό χώρο στον οποίο αλληλεπιδρούν πρωτογονικά και φουτουριστικά στοιχεία, οι ερμηνευτές φαντάζονται μια νέα εποχή που ανατέλλει. Τα σώματά τους μοιάζουν ταγμένα στην διαιώνιση της κίνησης τους και μέσα από τη συνεχή ανταλλαγή των αισθητηριακών ερεθισμάτων ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο χαράσσουν τα ίχνη μιας εναλλακτικής “γεωλογίας της ύπαρξης”. Το “AURORA” δεν είναι απλώς ένα έργο για το περιβάλλον, είναι ένα αυθύπαρκτο περιβάλλον. Μια αναδυόμενη κοινότητα έμβιων όντων που, προσεγγίζοντας τον κόσμο μας με μια ποιητική αφαίρεσης και φαντασίας, υποβάλλει αναστοχαστικά ερωτήματα για την πολιτισμική πραγματικότητα που έχουμε διαμορφώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMatch, από την ομάδα b.p.m. theater group στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Synthesis 748 Dance Co.

Credits: Γιώργος Μπακάλης

H Synthesis 748 Dance Co. ιδρύθηκε το 2010 στο Παρίσι από τον χορογράφο, χορευτή, Σπύρο Κουβαρά με την υποστήριξη του CND-Γαλλικού Εθνικού Κέντρου. Από το 2017 η ομάδα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και βάση της είναι η Αθήνα. Η Synthesis 748 Dance Co. έχει αναπτύξει διεθνή πορεία και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, μουσεία, γκαλερί, αρχαιολογικούς χώρους και φεστιβάλ σε ευρωπαϊκές χώρες, στη Νότια Αμερική, στον Λίβανο και πρόσφατα στο CICA Museum στη Νότια Κορέα. Η χορογραφική έρευνα και πρακτική του Σπύρου Κουβαρά εμπνέεται από τον μύθο και τις μετανθρωπιστικές θεωρίες και εστιάζει στο κοινωνικό φαντασιακό, αγκαλιάζοντας ουτοπικές κοινότητες του παρόντος και του μέλλοντος. Το χορευτικό λεξιλόγιο αποκλίνει από τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις σώματος, ήχου και εικόνας δημιουργώντας κινητικά περιβάλλοντα νεοτελετουργικής αισθητικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Kenneth Haarstring - Hoodie Lab
Μουσική: Θανάσης Κουμεντέρης
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Χορογραφία: Σπύρος Κουβαράς

Παίζουν: Κατερίνα Γεβετζή, Στέλλα Δημητρακοπούλου, Ελεάννα Ζώη, Σοφία Πούχτου, Elton Petri, Σπύρος Κουβαράς, Κορίνα Κοτσίρη

Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15€, Μειωμένο: 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: 14 - 18 Δεκεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Σάββατο, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/dance/aurora/
Πληροφορίες Χώρου: Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός. Τηλέφωνο: 693 869 0612 / [email protected]
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
ζ – η – θ, ο Ξένος: Η παράσταση του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Η θρυλική μορφή της Νίνα Σιμόν ζωντανεύει επί σκηνής τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ιαχές, των Χρήστου Στέργιογλου και Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
ΘΕΑΤΡΟ
Inhale Delirium Exhale: Η Μιτ Βάρλοπ στην Πειραιώς 260 με έναν συνδυασμό χορού, θεάτρου, εικαστικών και μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ
Πολεμικοί Ανταποκριτές: Μια αντιπολεμική παράσταση των Χρήστου Θάνου και Ηρώς Μπέζου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Η πόλη των τυφλών: Η Έμιλυ Λουίζου σκηνοθετεί Ζοζέ Σαραμάγκου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αινιγματικές Παραλλαγές: Η παράσταση με Μπέζο και Δαδακαρίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά: Η παράσταση-φαινόμενο ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ελένη – Η δίκη μιας πόρνης: Το συγκλονιστικό έργο του Μιγκέλ Ντελ Άρκο με τη Λυδία Κονιόρδου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»: Η βραβευμένη με Αργυρό Λέοντα Καρολίνα Μπιάνκι στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Θήβα μοναξιά: Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί στη Μικρή Επίδαυρο μια λαϊκή παραλογή του μύθου της Αντιγόνης