MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θέατρο Ντοκουμέντο

Τανκ/Όλη η Νύχτα Εδώ: Η βραβευμένη παράσταση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά την συγκινητική επιτυχία που σημείωσε ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η βραβευμένη παράσταση της ομάδας RMS Μataroa, «Τανκ/Όλη η Νύχτα Εδώ», επανέρχεται, στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Monopoli Team

Μετά την συγκινητική επιτυχία που σημείωσε ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η βραβευμένη παράσταση «Τανκ/Όλη η Νύχτα Εδώ» επανέρχεται στη Σκηνή Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης για τέσσερις μόνο παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 2-3 και 9-10 Δεκεμβρίου στις 9μμ.

Η παράσταση σε δραματουργία της ομάδας RMS Μataroa βασισμένη στο βιβλίο «Όλη Νύχτα Εδώ» σε επιμέλεια Ιάσονα Χανδρινού και σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης κατά την θεατρική περίοδο 2023-24 και βραβεύτηκε πρόσφατα με το Βραβείο Επιτελεστικών Τεχνών 2024 από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ).

Λίγα λόγια για το έργο

Μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες-μνήμες πρωταγωνιστών των γεγονότων, όπως τις κατέγραψε ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός και περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο «Όλη Νύχτα Εδώ» αλλά και αρχειακό υλικό, ξετυλίγεται ο μίτος της αφήγησης στον λαβύρινθο της μνήμης. Η παράσταση αφηγείται τα γεγονότα της εξέγερσης με πρωτότυπο τρόπο, που συγκινεί θεατές κάθε ηλικίας. Μουσικά αποσπάσματα, δραματοποίηση μαζί με αφήγηση, φανερώνουν πως η προσωπική εμπειρία όταν μεταφέρεται στις μεταγενέστερες γενιές, συνθέτει μια πληρέστερη εικόνα της Ιστορίας και καταφέρνει να αφυπνίζει αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση και η ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετά τα sold out, το “Κόκκαλο” προσθέτει νέες παραστάσεις στο Θέατρο Σημείο12.09.2018

Να σημειωθεί ότι η παράσταση που απευθύνεται σε θεατές από 12+ ετών, παρουσιάζεται όλη τη θεατρική σεζόν σε ομάδες μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια, σε καθημερινό πρωινό ωράριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Σκηνικά: Μαρίνα Νικητοπούλου
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Παίζουν: Κατερίνα Ζησούδη, Ειρήνη Μακρή, Μάνος Βαβαδάκης

Τιμές Εισιτηρίων: 17 ευρώ-15 ευρώ μειωμένο-12 ευρώ για παιδιά έως 16 ετών
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 10 Δεκεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com. Για ομαδικές κρατήσεις σε ειδικές τιμές για καθημερινές πρωϊνές παραστάσεις σε σχολεία, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210-8674657,210-8665144 (Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-15.30). Μετά την παράσταση δίνεται η δυνατότητα για συζήτηση με τους θεατές– μαθητές/τριες.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 2-3 και 9-10 Δεκεμβρίου στις 9μμ.
Βοηθός Σκηνοθετη: Ειρήνη Μπαζάνη, Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/tank/oli-nyxta-edo-1/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Τέχνης - Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732 | Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/
Φωτογραφίες: Φώτης Σκουρλέτης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη