MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
10
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η γραμμή του ορίζοντος, του Χρήστου Βακαλόπουλου στο Θέατρο Χώρα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η «Γραμμή του ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου σκηνοθέτη Γιώργου Παύλου παρουσιάζεται φέτος από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο θέατρο Χώρα, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Μετά την επιτυχία που σημείωσε την περασμένη θεατρική σεζόν στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου, η «Γραμμή του ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου σκηνοθέτη Γιώργου Παύλου παρουσιάζεται φέτος από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στο θέατρο Χώρα.

Λίγα λόγια για το έργο

«Μια ιστορία φυγής» χαρακτήριζε ο πρόωρα χαμένος συγγραφέας (αλλά και κριτικός, δοκιμιογράφος, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός) το εν πολλοίς βιωματικό και ίσως ωριμότερο έργο του. Μια 32χρονη γυναίκα, η Ρέα Φραντζή, βρίσκεται σε μια μεταιχμιακή στιγμή της ζωής της: έχει μόλις χωρίσει – χωρίς να ξέρει γιατί – και καταφεύγει στην Πάτμο, στο μυσταγωγικό νησί της Αποκάλυψης, όπου καταδύεται σε έναν επώδυνο απολογισμό ζωής. Η αναδρομή της δεν είναι μόνο μια καταμέτρηση προσωπικών απωλειών, αλλά και ένας αποχαιρετισμός σε μια γενιά που συνθηκολόγησε, μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς, μια Ελλάδα που απορροφήθηκε από τον υλισμό, μια κοινωνία που παρέδωσε την ταυτότητά της στην επίφαση.

Η «Γραμμή του ορίζοντος» γράφτηκε το 1991 σε μία γλώσσα αφοριστική και αφοπλιστική, γεμάτη ολοζώντανες εικόνες και υποβλητική σιωπή, με έντονη χρήση ποιητικής ειρωνείας και επαναλήψεων, με υπονομευτικό χιούμορ και ιδιότυπο ρυθμό. Είναι ένα έργο που βρίθει από προφητικές ενοράσεις, εντυπωσιάζει με τη σκληρή αλήθεια του, μιλάει για το σήμερα όπως λίγα τωρινά, και δεν διστάζει να φέρει όλους ενώπιον των ευθυνών μας για την ύψωση του τόπου μας σε μια φαντασιακή χώρα, όπου όλοι θέλουν να ζήσουν.

Βιογραφικό σημείωμα σκηνοθέτη

Ο Γιώργος Παύλου γεννήθηκε το 1995 στην Κόρινθο. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2022) και της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (2017). Είναι ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Who Am I To με την οποία έχει δημιουργήσει και παρουσιάζει την παράταση ΠΑΜΕ ΣΤΟΪΧΗΜΑ; Μια παράσταση για την Ελλάδα του Τζόγου (2023).

Τον Μάιο του 2024 σκηνοθέτησε την παράσταση «Η γραμμή του ορίζοντος» του Χριστού Βακαλόπουλου στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το 2024 με τους Who Am I To δημιούργησε και παρουσίασε την παράσταση Πλιτς Πλατς Πλουτς, ένα κοκτέιλ απ’ τους εργαζομένους στον τουρισμό, στα πλαίσια του όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός, τον Νοέμβριο του 2024 η παράσταση θα ξανά παρουσιαστεί στο Πλύφα.

Το 2023-2024 συνεργάστηκε με το 4ο έτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών στο μάθημα της δημιουργικής γραφής 2024. Έχει επίσης σκηνοθετήσει την παράσταση Μια εποχή βροχής (2018) του Τένεσι Ουίλιαμς. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: Σπασμένη Στάμνα σε σκηνοθεσία Α. Καραζήση και Ν. Χατζόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, 154 Bertha σε σκηνοθεσία Θ. Αμπαζή στο Θέατρο Τέχνης, Οιδίπους Τύραννος σε σκηνοθεσία Σ. Κακάλα για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Η προξενήτρα σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Εθνικό Θέατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνεξάρτητα Κράτη, των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργο Παλούμπη στο Θέατρο Χώρα12.09.2018

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: Equus (2018) του Peter Shaffer, σκηνοθεσία: Γ. Παπαστεφάνου, Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει (2017), σκηνοθεσία: Μ. Νίκας. Έχει σκηνοθετήσει την ταινία μικρού μήκους Σας ζητώ συγγνώμη για την ενοχλητική μου ύπαρξη στο Παράλληλο Τμήμα 5ου Πανοράματος Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χρήστος Βακαλόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παύλου

Σκηνικά: Όλγα Βλάσση – Άννα Ζήση
Κοστούμια: Ουρανία Φραγγέα
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Μαίρη Γιαννούλα

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Σπύρος Μπόσγας, Άγγελος–Προκόπιος Νεράντζης, Αθηνά Παπαδάκη, Αλεξάνδρα Ρουβέλα, Ειρήνη Μαυρικάκη | Μουσικός επί σκηνής Ανδρομάχη Φουντουλίδου

Τιμές Εισιτηρίων: Από 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Νοεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νικόλας Λαμπάκης | Β΄ βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Παπαδοπούλου
Link Εισιτηρίων: : https://nkt.gr/plays/h-grammh-toy-orizontos/ & https://www.more.com/theater/i-grammi-tou-orizontos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Αθήνα. Τηλ: 21 0867 3945
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τέλειος Φόνος: To αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ για 2η σεζόν στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πατέρας μου, του Φλοριάν Ζελλέρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Στοά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καραφλομπέκατσος, της Λένας Κιτσοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Ομόνοια — μια μυθοπλασία: Η νέα παραγωγή του Εθνικού σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά – Πρόδρομου Τσινικόρη στο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Η ομάδα Contratiempo φέρνει ξανά τον «Έμπορο της Βενετίας» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Βαβέλ: Νέο έργο από την ομάδα blindspot και τη Γιώτα Αργυροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Όλα… Λάθος!: Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνά
ΘΕΑΤΡΟ
Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα, του Ανδρέα Ζαφείρη στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Prison… Κέικ, της Μαρίας Ν. Κίτρα για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρομπέν, η Καρδιά του Δάσους: Η νέα οικολογική περιπέτεια του Μικρού Εθνικού στο Θέατρο REX
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γυναίκα της Ζάκυθος, από την Ομάδα «Σημείο Φυγής» στο Θέατρο Φούρνος