MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Paul Di’ Anno: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ήταν 66 ετών. Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Paul Di’Anno, τραγουδιστής των Iron Maiden στα δύο πρώτα άλμπουμ τους, πέθανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του για λογαριασμό της οικογένειάς του. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου, αλλά πάλευε με ασθένεια εδώ και αρκετά χρόνια- ήταν 66 ετών.

Ο Paul Di’Anno ήταν ο τραγουδιστής των Iron Maiden από το 1978 έως το 1981 και τραγούδησε στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος και στο εμβληματικό επόμενο, το “Killers”. Τον αντικατέστησε ο Bruce Dickinson, ο οποίος παρέμεινε τραγουδιστής του συγκροτήματος έκτοτε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Di’Anno ήταν μπροστάρης των συγκροτημάτων Battlezone και Killers και κυκλοφόρησε αρκετά σόλο άλμπουμ. Υπέφερε από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να δώσει περισσότερες από 100 συναυλίες από το 2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του που ακολουθεί.

“Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με λύπη επιβεβαιώνει το θάνατο του Paul Andrews, επαγγελματικά γνωστού ως Paul Di’Anno”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Ο Paul έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών.

Γεννημένος στο Chingford του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Paul έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως τραγουδιστής του αγγλικού heavy metal συγκροτήματος, Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ τους Iron Maiden και στο επιδραστικό επόμενο άλμπουμ Killers.

Μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden, ο Paul Di’Anno είχε μια μακρά και περιπετειώδη δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και Killers, καθώς και πολυάριθμες σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον περιόρισαν να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Paul συνέχισε να διασκεδάζει τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, μετρώντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, The Book of the Beast, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα σημαντικότερα σημεία των ηχογραφήσεών του μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden.

Η Conquest Music είναι περήφανη που είχε τον Paul Di’Anno στην καλλιτεχνική της οικογένεια και ζητά από τη λεγεώνα των οπαδών του να υψώσουν ένα ποτήρι στη μνήμη του”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Μικρά Ασία του Μίκη Θεοδωράκη: Αναβάλλεται η συναυλία στο Θέατρο Πέτρας
Μουσικά Νέα
Παύλος Παυλίδης: Αποκαλύπτει δύο νέα τραγούδια και το εξώφυλλο της «Πανσελήνου»
Μουσικά Νέα
30 Χρόνια Μικρή Πατρίδα: Γιώργος Ανδρέου και Παρασκευάς Καρασούλος ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους – Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη
Μουσικά Νέα
8ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ευρωπαϊκή Πολυφωνία»: Η Ρόδος μεταμορφώνεται σε ανοιχτή πολιτιστική σκηνή
Μουσικά Νέα
Το μπαλκόνι του Papazó έγινε album – Πού θα ακούσεις όλα τα τραγούδια
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Νέα ημερομηνία στο Βεάκειο μετά τα αλλεπάλληλα sold out
Μουσικά Νέα
Ημέρα Πεταλούδας: Το ιστορικό εργοστάσιο στον Κηφισό γίνεται μουσικό φεστιβάλ
Έξοδος
Νέα εποχή Baraonda με το «Bijoux»: Το πιο glam cabaret dinner show έρχεται με την υπογραφή του Γιώργου Βάλαρη
Μουσικά Νέα
Parra for Cuva: Το «Nacar» φτάνει στο Θέατρο Βράχων για το πιο ατμοσφαιρικό κλείσιμο του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Photo Stories
Μετράμε αντίστροφα για το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ μέσα από 10+1 κλικς από τις πρόβες
Μουσικά Νέα
«Καρδιά μου κράτα»: Η Πολυξένη Καράκογλου ερμηνεύει Ναταλία Γερμανού – Alex Sid