MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
31
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Linda, από την Ομάδα Νάμα στο Επί Κολωνώ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H «Linda», ένα έργο της Penelope Skinner για όσους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές επιταγές και να βρουν την «ευτυχία» μέσα σε μια αμείλικτη πραγματικότητα, κάνει πρεμιέρα στο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

| Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση «Linda» της Penelope Skinner σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου στη Κεντρική Σκηνή.

Η «Linda» πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στο Royal Court Theater του Λονδίνου και απέσπασε το βραβείο Berwin Lee ενώ επιλέχθηκε και ως υποψήφιο για το βραβείο Susan Smith Blackburn. Η παράσταση επαναλήφθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες θεατρικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Βραβευμένη για τις δράσεις μου στην επιχείρηση χωρίς καν να έχω βγάλει πανεπιστήμιο. Μητέρα δύο παιδιών. Με έναν υπέροχο σύζυγο. Που ξέρω να αλλάζω λάστιχο, που έχω δικό μου σπίτι, που όλοι θαυμάζουν την μαγειρική μου και που μπορώ να φοράω το ίδιο νούμερο ρούχα όπως πριν από 15 χρόνια. Τα κατάφερα. Έφτασα πλέον στην κορυφή!».

Λόγια της Λίντα Γουάιλντ, μίας πετυχημένης γυναίκας, που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την κορυφή και ότι αυτή θα της ανήκει στο διηνεκές. Κι όμως το έργο της Skinner δεν αποτελεί ένα success story. Πρόκειται για την ιστορία της εκκωφαντικής πτώσης μιας σύγχρονης τραγικής ηρωίδας.

Η Skinner με γραφή αιχμηρή, με σατιρικό βρετανικό χιούμορ και με μια πλοκή με χαρακτηριστικά θρίλερ, δεν εστιάζει μόνο στις δυσκολίες μίας γυναίκας να πετύχει και να επιβιώσει. Στις δυσκολίες δηλαδή που ορθώνουν ο σεξισμός, τα ταμπού της ηλικίας, της ομορφιάς, της οικονομικής ανεξαρτησίας. Συνέθεσε ένα έργο που αφορά όλους όσοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές επιταγές και να βρουν την «ευτυχία» μέσα σε μια αμείλικτη πραγματικότητα. Ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εξαρτήματα μιας απάνθρωπης παραγωγικής διαδικασίας και όπου θα αντικατασταθούν όταν αρχίσουν να «παλιώνουν». Είναι μια κραυγή αγωνίας για τους ανθρώπους που μεγαλώνοντας γίνονται αόρατοι, χάνουν τη δύναμη της φωνής τους και συνειδητοποιούν τον χαμένο χρόνο αλλά και τη ματαιότητα της διαδρομής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπί Κολωνώ: Οι παραστάσεις που θα δούμε την καλλιτεχνική σεζόν 2024-202512.09.2018

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Penelope Skinner (1978), μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της βρετανικής δραματουργίας που έχει χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως η πιο σημαντική φεμινίστρια συγγραφέας της γενιάς της, έγινε γνωστή με το έργο της Fucked που παρουσιάστηκε το 2008 στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Στη συνέχεια τα έργα της γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στις σκηνές του Λονδίνου και του εξωτερικού ενώ το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο Evening Standard Award για τον πιο υποσχόμενο συγγραφέα.  Είναι επίσης διακεκριμένη σεναριογράφος.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Penelope Skinner
Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Κοστούμια: Μαρία Αναματερού
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Κατερίνα Λέχου, Άλκης Κούρκουλος (επί οθόνης), Μιχάλης Μαρκάτης, Νεφέλη Κουρή, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Καζής, Μαριέλα Δουμπού

Τιμές Εισιτηρίων: Από 16€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 Οκτωβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15, Κυριακή 18:15 | Νέες Ημερομηνίες Παραστάσεων: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 21.00 και Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Χατζηνικολάου, Βάλια Ιωαννίδου, Ελωρίς Αλπανίδου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/linda/
Πληροφορίες Χώρου: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, 10444 Αθήνα τηλ κρατήσεων 210 5138067
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Άμμος: Βραδιές ανάγνωσης του νέου έργου του Μάνου Θηραίου στο Θέατρο Άβατον
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Η παράσταση για όλη την οικογένεια επιστρέφει στο Θέατρο Αλάμπρα
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κωμωδία του Marc Camoletti για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Manolis – καρδιά σε τέσσερις χορδές: Για λίγες τελευταίες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
Θεατρικά Νέα
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ: Οι σταθμοί της περιοδείας στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μωβ Ομπρέλα, της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πολύ καλύτερα τώρα: Η stand up comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Ρεματιάς
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο