MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
23
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, του Γιάννη Κεντρωτά για 2ο χρόνο στο Θέατρο Olvio

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κοιλάκος, μαζί με τους συνεργάτες του από την ομάδα Ξανθίας, επιχειρούν στο Θέατρο Olvio μια αναμέτρηση με τις προκλητικές και ιδιοφυείς ιστορίες που συνθέτει και μας αφηγείται ο Γιάννης Κεντρωτάς, την ιστορία του «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι».

Monopoli Team

Το «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» του Γιάννη Κεντρωτά, είναι ένα εκκεντρικό αστυνομικό θρίλερ, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, στην ειρωνεία και την τρυφερότητα, την αλήθεια και το ψέμα, το μακάβριο και τη φάρσα. Από τις 14 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ήρωες που απέχουν ένα βήμα από την ηλιθιότητα και άλλο τόσο από το να χαρακτηριστούν «άνθρωποι της διπλανής πόρτας», ξεκινούν ένα «αθώο» όσο και επικίνδυνο παιχνίδι, που σύντομα θα εξελιχθεί σε ένα φαύλο κύκλο αίματος. Στο κέντρο του ένας καλοκάγαθος γίγαντας ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, όπου μετά το θάνατο της μητέρας του, ψάχνει στη Λακκοσπηλιά, ένα απομονωμένο χωριό της ελληνικής επαρχίας, να βρει τον Ιάπωνα πατέρα του, ο οποίος τους είχε  εγκαταλείψει όταν ήταν μωρό. Πίσω απ’ όλα αυτά, ένας ολόκληρος κόσμος λάσπης, σιωπής και απόλυτης απάθειας.

Το όνομα και μόνο του πρωταγωνιστή είναι ικανό να μας πείσει ότι βρισκόμαστε σε μία κωμωδία, η υπογραφή του συγγραφέα, από την άλλη, μας προειδοποιεί ότι είμαστε και κάπου αλλού. Με ένα κείμενο που ακολουθεί τεθλασμένη γραμμή, περνώντας από καλά κρυμμένα κομβικά σημεία, ο Κεντρωτάς στήνει ένα παζλ σχέσεων, ιδεών και μικρών προσωπικών ιστοριών, οι οποίες, διαπλεκόμενες μεταξύ τους μεταμορφώνονται σε τραγικά γεγονότα. Το ήσυχο, αχανές και ομοιόμορφο τοπίο της Λακκοσπηλιάς κρύβει κάτω από ένα παχύ στρώμα λάσπης, πολλές εκπλήξεις και ο θεατής είναι εδώ για να τις ξεθάψει μία προς μία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτρακαστρούκες, του Δημήτρη Σαμόλη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια12.09.2018

Ο Κεντρωτάς και σε αυτό το έργο αποδεικνύει ότι διασκεδάζει αφάνταστα, δοκιμάζοντας τις συμβάσεις και τις σταθερές όλων των θεατρικών ειδών. Αφηγείται μια ιστορία με ένα τρόπο που το κέντρο της δεν είναι ποτέ εκεί που το περιμένει ο θεατής. Η οικειότητα του γνώριμου εναλλάσσεται με το άρωμα του απροσδόκητου και τα κλισέ «ξεκλειδώνονται» ένα προς ένα με μία διακριτική, σχεδόν αόρατη εκκεντρικότητα. Το «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» ξεκινώντας από μια απλή, σε πρώτη ματιά κοινότοπη, συνθήκη, αναδεικνύεται σε ένα εφιαλτικό και γεμάτο παγίδες, ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Κεντρωτάς
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος

Σκηνικά: Άννα Σάπκα, Μαργαρίτα Τζαννέτου
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου

Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Μαρία Μπαλούτσου, Σήφης Πολυζωΐδης, Φοίβος Συμεωνίδης

Τιμές Εισιτηρίων: Από 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 14 Οκτωβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/giosirou-1/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ: (+30) 210 3414118, (18:00 - 21:00). Ε: [email protected] | https://www.olviotheater.gr
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Η «Έρημη Χώρα» του T.S. Eliot ως σκηνική σύνθεση με τον Ακύλλα Καραζήση
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι: Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams στο Θέατρο Πορεία με τη Νάντια Κοντογιώργη
ΘΕΑΤΡΟ
Φλαντρώ, του Παντελή Χορν στο Θέατρο Αλάμπρα
ΘΕΑΤΡΟ
διήγηΜΑΣ, της Δέσποινας Μπισχινιώτη για 2η χρονιά στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Evelyn Evelyn: Το διάσημο concept album γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Το Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
"Αστόρια": Μια μεγάλη παραγωγή ζωντανεύει την ιστορία της μετανάστευσης στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της στο θέατρο Βεάκη
Θεατρικά Νέα
Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα: Eντυπωσιακές φωτογραφίες από την εμβληματική παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου
ΘΕΑΤΡΟ
Αρμπάιτ: Η παράσταση των Παλούμπη και Τσιοτσιόπουλου ξανά στο Θέατρο Σταθμός