MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης: Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Συντεχνία του Γέλιου, επιστρέφει δυναμικά με την πολυαγαπημένη κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι.

Credits: Αντώνης Μπυριτζάς
Credits: Αντώνης Μπυριτζάς
Monopoli Team

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της περσινής σεζόν, η Συντεχνία του Γέλιου, εκπροσωπώντας με πίστη και συνέπεια την ιδέα ενός χειραφετημένου και κοινωνικού θεάτρου για παιδιά και νέους, επιστρέφει δυναμικά με την πολυαγαπημένη κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι και με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά.

‘Ενα από τα πιο γνωστά έργα του Volker Ludwig, το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», που έχει αγαπηθεί πολύ από κοινό και κριτικούς για την ικανότητά του να αγγίζει σημαντικά κοινωνικά θέματα με τρόπο χιουμοριστικό και συγχρόνως βαθύ, αναβιώνει για άλλη μια φορά, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική θεατρική εμπειρία, γεμάτη γέλιο, συγκίνηση και κοινωνικά μηνύματα.

Credits: Αντώνης Μπυριτζάς

Μια ιστορία-χαιρετισμός στην παντοδυναμία της παρέας…

Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο. Το έργο, που γράφτηκε το 1971 και παραμένει απόλυτα επίκαιρο, επαναφέρει το αίτημα για επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και για διεκδίκηση του ελεύθερου χρόνου και του παιχνιδιού, αναδεικνύει τις αξίες της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, και κυρίως, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας, «θέλει να ερεθίσει την κοινωνική τους φαντασία, να τα κάνει να νιώθουν πως δεν είναι μόνα στις δυσκολίες τους και προπάντων ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν». Η ξέφρενη κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» σε σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι, με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά «Ένας ίσον κανένας» και «Αγόρια – Κορίτσια», θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

*Το “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης” είχε κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου 2013 στο Θέατρο Πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ματίας ο Πρώτος», της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη12.09.2018

Credits: Αντώνης Μπυριτζάς

Λίγα λόγια για την ιστορία…

Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν … να παίξουν…Τα 4 φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τσιμεντένιο περιβάλλον σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε: 2 κάδοι, 99 σκύλοι, 22 στύλοι της ΔΕΗ, 2 γραμματοκιβώτια, 1 περίπτερο, 33 γκρινιάρηδες, τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα, 33 φωνακλάδες, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών! Δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά!!! Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Και οι πλατείες είναι μόνο για τους φραπέδες! Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Credits: Αντώνης Μπυριτζάς

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, του Λιούις Κάρολ με την Αναστασία Τσιλιμπίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Volker Ludwig
Μετάφραση: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: ραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς. Ενορχήστρωση Μουσικής: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10€, Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8€
Πληροφορίες: Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών. | Προπώληση: more.com, Συντεχνία του Γέλιου και στο ταμείο Θεάτρου. Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Τηλέφωνα: 2106644250, 6943236032
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 14:30 *Καθημερινές για σχολεία
Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/tzela-lela-kornas-kai-kleomenis/
Πληροφορίες Χώρου: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/
Φωτογραφίες: Αντώνης Μπυριτζάς
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
LuLe, της Κατερίνας Μπιλιούρη και του Βασίλη Τσιάκα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Μαζί στη Ζωή, Μαζί στη Σκηνή: Μια παράσταση ισότιμης συμπερίληψης στο Μέγαρο Μουσικής
Θεατρικά Νέα
Sexy Laundry: Η παράσταση με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ρένια Λουιζίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Latent: Το χορογραφικό έργο της Μαρίας Κολιοπούλου έρχεται στο Mammot