MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Μαχαίρι στο κόκαλο, από την ομάδα Θεάτρου Ça Va στο Θέατρο 104

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο» της ομάδας Θεάτρου Ça Va, βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά, επιστρέφει, στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη.

| Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο», από την ομάδα Θεάτρου Ça Va, σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί μαζί με την Σάντρα Λειβαδάρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2023-2024 με μεγάλη επιτυχία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Με το κοινό να γεμίζει το Black Box του θεάτρου. Μετά τη μεγάλη ζήτηση «Το μαχαίρι στο κόκαλο» επιστρέφει για λίγες παραστάσεις από τις 21 Σεπτεμβρίου 2024 στο Black Box του θεάτρου 104, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά.

Μαχαίρι στο κόκαλο, από την ομάδα Θεάτρου Ça Va στο Θέατρο 104

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

«1973 – 2023

Μισός αιώνας από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μισός αιώνας από τους αγώνες που οδηγούν στην Μεταπολίτευση. Μισός αιώνας από τότε που ο Κώστας Μουρσελάς βάζει το «Μαχαίρι στο κόκαλο» και γράφει για ανθρώπους που έχουν χάσει από καιρό το «ανθρώπινο» μέσα τους. Μέλη μιας κοινωνίας και αυτοί, «ζουν» απολαμβάνοντας τα λαμπρά χρόνια της «κοινωνικής ευημερίας». Απολαμβάνουν και ανέρχονται αδιάκοπα. 

 « Είναι και που διψάς να ζήσεις, όλο και πιο έντονα, όλα αυτά  που προκλητικά και επίμονα σου προτείνει η σύγχρονη κοινωνία (..) Δεν έχεις να παλέψεις μόνο για την επιβίωσή σου, που στο κάτω κάτω θα είχες κι ένα κάποιο άλλοθι για το όποιο έγκλημά σου, αλλά έχεις να ικανοποιήσεις και όλα αυτά τα δαιμόνια, που μοιραία πάλι θα σε οδηγήσουν στο έγκλημα και στη διαφθορά, και μάλιστα χωρίς και τόσο πειστικό άλλοθι αυτή τη φορά. »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Eliart: Όσα θα δούμε στην έναρξη της νέας σεζόν12.09.2018

Μια χώρα που πασχίζει για πρόοδο και ανάπτυξη. Μια «οικογένεια» που παλεύει για άνοδο και προαγωγή. Απόκριες, μέρα μεταμφιέσεων,  ο Λεωνίδας και η Ελένη περιμένουν καλοντυμένοι τον «υψηλό» προσκεκλημένο του πάνω ορόφου. Περιμένοντας ευελπιστούν να πατήσουν το επόμενο σκαλί. Να μπουν στον κύκλο. Να γίνουν αναγκαίοι. Κι όλα αυτά μέχρι να δουν ότι προσαρμόζονται σε χαλάσματα. Πως αυτό το βήμα οδηγεί στο γκρεμό. Πως ζουν σαν δύο γελοίοι τσαρλατάνοι με αντιδράσεις υπάνθρωπες σ’ έναν απάνθρωπο κόσμο. Μέχρι να δουν στο φως εν τέλει ότι  μένουνε δύο νικημένοι με ολιγόπιστα μάταια φερσίματα».
Βασίλης Καλφάκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Βασίλης Καλφάκης

Σκηνικά: Ηλιάνα Μπαφέρου
Κοστούμια: Ηλιάνα Μπαφέρου
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Φωτισμοί: Βασίλης Γιαννακόπουλος
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σιέτου

Παίζουν: Σάντρα Λειβαδάρα και Βασίλης Καλφάκης.

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ.. Φοιτητικό/ανέργων: 10 ευρώ.. Ατέλεια ηθοποιών – σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών: 8 ευρώ.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 21 Σεπτεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Σάββατο 18:15 και Κυριακή 21:00
Διασκευή: Βασίλης Καλφάκης
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/maxairi-sto-kokalo/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3455020 | https://www.104.gr/
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας.
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies
ΘΕΑΤΡΟ
Το “As If” τιμά τον Tennessee Williams στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Stand-upάντεχα με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, στο Θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Lee Miller in Hitler’s Bathtub: Η μουσική παράσταση των Γιαν Λάουερς και Μάαρτεν Σέχερς στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
The Shadows, της Afsaneh Mahian στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία