MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
19
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωσταντίνου Ντέλλα για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σταθμός

Οι «Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μυστικές ιστορίες των γυναικών της Θεσσαλίας, επιστρέφουν, λόγω επιτυχίας, για 2ο χρόνο, στον Θέατρο Σταθμό, σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα.

Monopoli Team

«Οι Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», η  sold – out παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα που ξεκίνησε από την Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει, από τις 9 Οκτωβρίου 2024, στο Θέατρο Σταθμός.

«Οι Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα»: Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείο μυστικό κώδικα της περιοχής της Θεσσαλίας. Στη σκιά της ανδροκρατικής εξουσίας, οι γυναίκες παρέμειναν στο περιθώριο χωρίς να μπορούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις που ήταν αποκλειστικά δικαίωμα των ανδρών.

Πέρα από τις υπόλοιπες εργασίες, με τις οποίες συνέβαλλαν στην οικονομική παραγωγή της οικογένειας και της κοινότητας ως εργάτριες, είχαν και την ευθύνη της τροφοδοσίας των μελών της οικογένειάς τους, πάντα όμως εντός του οίκου. Έτσι, ανέπτυξαν έναν μυστικό κώδικα, μια λανθάνουσα εξουσία, που στηριζόταν στη χρήση της μαγείας, των «πρακτικών», του ξεματιάσματος και άλλων δεξιοτήτων, μέσα από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούσαν και στη μαγειρική, τα βότανα και τα χόρτα της περιοχής, το λάδι, το νερό και το αλεύρι. Στη Θεσσαλία, η παράδοση θέλει τις μάγισσες της περιοχής να έχουν παραλάβει τις μυστικές δεξιότητές τους από τη Μήδεια και να ειδικεύονται στο «κατέβασμα» του φεγγαριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Σταθμός: 8 νέες παραγωγές, 8 επαναλήψεις και προσφορά προπώλησης για τη σεζόν 2024-2512.09.2018

Τρεις νεαροί ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνικά το γυναικείο σώμα, όπως έχει καταγραφεί στο δικό τους σώμα, μέσα από τις αναφορές στις δικές τους γιαγιάδες. Με εκφραστικά εργαλεία τις πρώτες ύλες της τελετουργικής διαδικασίας, δηλαδή τη μάσκα και τον συντονισμό του λόγου και του σώματος, και έχοντας ως αφετηρία τα στάδια της παρασκευής της πίτας, αφηγούνται ιστορίες από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και τα Φαρσάλια του Λουκανού, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και έρευνας, από παραδοσιακά τραγούδια και συνεντεύξεις γυναικών έως ιατροσοφικούς κώδικες του 19ου αιώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δραματουργία: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Παίζουν: Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, Μιχάλης Αναγνώστου

Διάρκεια: 80΄
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 60), 10 ευρώ (ομαδικό), 5 ευρώ(ατέλεια)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Οκτωβρίου έως και 28 Noεμβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00. Από 12 Φεβρουαρίου έως 9 Απριλίου, κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15, Σάββατο, 12 Απριλίου & Κυριακή 13 Απριλίου στις 18:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαντώ Κατσούγκρη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/oi-gries-pou-mazeuoun-tin-tsouknida-4/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 . E-mail:[email protected] | http://stathmostheatro.gr/
Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Βλαχοδήμος, Ηλίας Λαχανάς
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Σεσουάρ για δολοφόνους: Η μακροβιότερη παράσταση του ελληνικού θεάτρου επιστρέφει
ΘΕΑΤΡΟ
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανάστασις, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Noūs Creative
ΘΕΑΤΡΟ
Ιεροτελεστία, του Γκιγιώμ Πουά σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη στο Εθνικό
ΘΕΑΤΡΟ
Η δύναμη της συνήθειας vol.2, του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Bull, του Mike Bartlett στο Από Μηχανής Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Χαμένη Άνοιξη: Νέος Κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Η Δημοπρασία: Το μονόπρακτο του Τσιώλη με τον Αργύρη Μπακιρτζή ανεβαίνει ξανά στο Baumstrasse
Θεατρικά Νέα
Η Δούκισσα της Πλακεντίας: Συνεχίζεται η παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τη Μαρία Κίτσου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Δέντρο που Ματώνει, του Άνγκους Τσερίνι στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
ΘΕΑΤΡΟ
24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει: Η νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Στο εσωτερικό του Maurice Maeterlinck, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Ελένης Παργινού στο Bios