MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 2η χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή ξεκινά έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο «Μεταξουργείο» με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο.

Monopoli Team

Έπειτα από τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών της περασμένη σεζόν, η «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη ξεκινά έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο «Μεταξουργείο».

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ερμηνεύει έναν συγκλονιστικό μονόλογο για την ιστορία μιας γενιάς που στις ταραγμένες δεκαετίες του νεοελληνικού βίου (1940-1970) επέλεξε, με βαρύ τίμημα, να αλλάξει τον κόσμο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φώτης Μακρής.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα παρουσιάζεται επί σκηνής.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η κεντρική ηρωίδα, η «αρραβωνιαστικιά», καταφεύγει στη μνήμη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αφηγηθεί την εμπειρία της αλλά και την εμπειρία της γενιάς της, προσπαθώντας να βρει το νόημα της Ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιασεμί Κηλαηδόνη: Η «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» δεν αφορά μόνο την Αριστερά12.09.2018

Σ’ όλη αυτή την διαδρομή, η ηρωίδα αναπλάθει εμπειρίες από την προπολεμική Ελλάδα, από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου, από την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο, τη μετεμφυλιακή περίοδο και τη Χούντα των Συνταγματαρχών, αλλά και από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα (μετανάστευση, πολυπολιτισμικές κοινωνίες κ.ά.).

Η διασκευή του μυθιστορήματος, που έχει γίνει από τον Φώτη Μακρή, την Κλεοπάτρα Τολόγκου και τη Στέλλα Κρούσκα, πλέκεται στον διπλό ιστό της προσωπικής και της συλλογικής περιπέτειας.

Πρόσωπα κοινά, αθέλητοι πρωταγωνιστές ή ανίδεοι κομπάρσοι του δράματος: Αντίσταση, εμφύλιος, διώξεις. Μεγάλα οράματα και διαψεύσεις, διάλυση πολλών ψευδαισθήσεων. Η Ελλάδα, ο κόσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Μεταξουργείο: Γιορτάζει 25 χρόνια με ένα πλούσιο επετειακό πρόγραμμα12.09.2018

Σ’ ένα μεταίχμιο της ζωής της και της πρόσφατης ιστορίας μας –στη διάρκεια της δικτατορίας– η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, ανασύροντας τις μνήμες της πετράδι-πετράδι, συνθέτει το ψηφιδωτό της τριακονταετίας.

*Το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής

Σκηνικά: Μάριος Σπηλιόπουλος
Μουσική: Νείλος Καραγιάννης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη

Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Προσφορά προπώλησης: 10 € (έως και Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ) | 18 € (γενική είσοδος), 15 € (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι)
Διάρκεια Παραστάσεων: Έως 22 Φεβρουαρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Σάββατα στις 20:30 και Κυριακές στις 19:00
Διασκευή: Στέλλα Κρούσκα, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Φώτης Μακρής
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα. Τηλ: 210 5234382
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φόνισσα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος στο Baumstrasse με τη νέα τους παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη βρίσκουν νέα θεατρική στέγη
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγωνία Ιερή: Εύα Palmer Σικελιανού στο θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ζιζέλ» του Μαριύς Πετιπά σε νέα παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πιγκουίνος του Γιόχαν: Μια παιδική παράσταση για την κλιματική αλλαγή στο Θέατρο Παραμυθίας
ΘΕΑΤΡΟ
Το αμάρτημα της μητρός μου, του Γεώργιου Βιζυηνού για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Ζιζέλ: Μια διαδραστική μουσική και χορευτική εμπειρία για παιδιά στην Λυρική Σκηνή