MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

I am falling in love-Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαλαή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει, στη Σκηνή Ωμέγα, τη νέα περφόρμανς του τολμηρού δημιουργού Γιώργου Βαλαή, «I am falling in love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει στη Σκηνή Ωμέγα και μόνο για 15 παραστάσεις, τη νέα περφόρμανς του τολμηρού δημιουργού Γιώργου Βαλαή, «I am falling in love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα». Μια δομική αποσυναρμολόγηση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ιδωμένη μέσα από τις σχέσεις των βασικών ηρώων. Σχέσεις που φανερώνουν την ίδια τη φύση της επιθυμίας, η οποία παραμένει αιωνίως και ασταμάτητα ρευστή. Η εξ αναβολής πρεμιέρα του έργου ορίζεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Στη Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ η Βιόλα και ο δίδυμος αδελφός της Σεμπαστιάν έχουν ναυαγήσει – ο ένας πιστεύει ότι ο άλλος έχει πνιγεί. Η Βιόλα μεταμφιέζεται σε νεαρό άνδρα και με το όνομα Σεζάριο, βρίσκει δουλειά ως υπηρέτης στον δούκα Ορσίνο. Ο Ορσίνο είναι ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια, αλλά εκείνη πενθεί για τον νεκρό αδελφό της και απορρίπτει όλες τις προτάσεις του. Ο Ορσίνο στέλνει τον Σεζάριο/Βιόλα, για να προσελκύσει την Ολίβια εκ μέρους του…αλλά η Ολίβια ερωτεύεται τον Σεζάριο/Βιόλα που έχει όμως ήδη ερωτευτεί με τον Δούκα Ορσίνο. Ο αδελφός της Βιόλα, ο Σεμπαστιάν, έχει σωθεί από το ναυάγιο. Ο Αντόνιο, φίλος και προστάτης του Σεμπάστιαν, του μιλάει συνέχεια για την αγάπη του για εκείνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Καρδιά του Σκύλου, του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στο Θέατρο Κιβωτός12.09.2018

Οι σχέσεις των ηρώων του Σαίξπηρ φανερώνουν την ίδια τη φύση της επιθυμίας, που από τότε μέχρι σήμερα παραμένει ρευστή: γυναίκες που έχουν ντυθεί άνδρες ερωτεύονται άλλους άνδρες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και οι ίδιες απρόσμενοι στόχοι δυναμικών γυναικών. Όλοι επιθυμούν κάποιον άλλον από αυτόν που πρέπει ή από αυτόν που τους διεκδικεί.

Ο έρωτας είναι μόνο η επιθυμία μας, η προβολή μιας ψευδαίσθησης πάνω σε κάποιον που εμείς οι ίδιοι επινοήσαμε. Ο Σαίξπηρ επιμένει ότι υπολογισμένο πάθος δεν είναι πάθος. Το πάθος μας είναι η ερωτική θυσία για κάποιον που δεν την χρειάζεται, μια πάλη για κάποιον που δεν θα είναι ποτέ εκεί, αλλά εμείς θα πιστεύουμε ότι τον βλέπουμε.

Μιλώντας για αυτό το πάθος, ακούγοντας δίσκους βινυλίου, μεταφράζοντας στίχους τραγουδιών και σονέτα του Σαίξπηρ, μέσα από αφηγήσεις, ερωτικά γράμματα και σκηνές από τη Δωδέκατη Νύχτα, οι ηθοποιοί μιλούν για την ερωτική επιθυμία και την ερωτική απελπισία των ηρώων της παράστασης.

Το I am falling in love αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απρόσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα – κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική.

Μια παράσταση για όσους επέμεναν στην επιθυμία τους ενώ όλοι γύρω, τους αρνήθηκαν αυτήν την επιθυμία.

*Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βαλαής

Σκηνικά: Ελένη Στρούλια, Βοηθός Σκηνογραφίας: Αλεξάνδρα Ντεληθέου
Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Μουσική Διεύθυνση: Voltnoi Brege, Γιώργος Βαλαής
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Μαρία Κοραχάη, Στράτος Νταλαμάγκος, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών), 8€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ομαδικό άνω των 6 ατόμων), 5 € (ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο more.com
Παραστάσεις: Aπό 18/9 έως 29/9 Τετάρτη- Κυριακή στις 19.00. Aπό 2/10 έως 6/10 Τετάρτη & Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Σακελάρη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/i-am-falling-in-love/
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Σκηνή Ωμέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32
Φωτογραφίες: Ελένη Στρούλια
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μανώλης Χιώτης: Η ζωή και η μουσική του γίνονται παράσταση στον «Ελληνικό Κόσμο»
ΘΕΑΤΡΟ
Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Η Στεφανία Γουλιώτη ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το διήγημα του Δημήτρη Χατζή
ΘΕΑΤΡΟ
Πώς κατοικώ, της Αρίστης Τσέλου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι , του Άρη Κακλέα στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
όμικρονγιώτα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διδασκάλου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Carcoma, της Αλεξίας Παραμύθα στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Μήδεια: Η Λυρική Σκηνή αναβιώνει τη θρυλική όπερα του Κερουμπίνι στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
O βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
“Ρούντυ”. Το σώμα που δεν υπάκουσε: Ένας μονόλογος για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ στο θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Willem Dafoe και ένα διεθνές καστ φέρνουν τον «Εχθρό του Λαού» στο SNF Nostos 2026
ΘΕΑΤΡΟ
Ραχοκοκκαλιά: Μια παράσταση χορού της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Πουστάρα: Μια παράσταση στο Θέατρο Μαβίλη για το τι σημαίνει να είσαι γκέι άντρας στην Ελλάδα του σήμερα