MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Demons σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το “Demons” ένα συνταρακτικό δράμα και απο τα πιο εμβληματικά έργα του Λάρς Νόρεν, έρχεται το φθινόπωρο στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη.

| Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Το “Demons”, το συνταρακτικό δράμα του Λαρς Νόρεν, έρχεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 16 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με τον Ιωάννη Παπαζήση, την Ιωάννα Παππά, τον Γιάννη Κουκουράκη και την Μαρίζα Τσάρη.

To έργο

Την παραμονή μιας κηδείας, δύο ζευγάρια συναντιούνται για “χαλαρό” ποτό, σε ένα υπέροχο αστικό loft της Στοκχόλμης. Καθώς η νύχτα εξελίσσεται και υπό την επήρεια του αλκοόλ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να προβάλλουν τις απογοητεύσεις για τη ζωή τους, δοκιμάζοντας σταδιακά όλο και πιο σουρεαλιστικά και μοχθηρά κοινωνικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα τις μεταξύ τους συγκρούσεις και τη ρήξη με τους προσωπικούς τους δαίμονες.

To “Demons” είναι ένα γκροτέσκο, συγκρουσιακό και προκλητικό έργο που σταδιακά κορυφώνεται και αγγίζοντας πιο σκοτεινά εδάφη, για να δοκιμάσει το χιούμορ και την ειλικρίνειά μας.

Το ελκυστικά νοσηρό αυτό αριστούργημα του Λαρς Νόρεν – “εγγονού του Στρίνμπεργκ” για τους Σκανδιναβούς – φέρει όλη την παράνοια της “Στρινμπεργκικής” δραματουργίας, παράλληλα όμως αποκαλύπτεται ως ένα μοναδικό δείγμα μαεστρικού ψυχογραφήματος, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τα ζητήματα της οικειότητας, της απώλειας, του μισογυνισμού, της ενδοοικογενειακής βίας, του εφησυχασμού, του τραύματος και του άγχους.

Λίγα λόγια για τον Λαρς Νόρεν

Ο Λαρς Νόρεν ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Ευρώπης, με περισσότερα από 50 θεατρικά έργα στη διαδρομή του, με εμμονή στην παθολογία των δυσλειτουργικών οικογενειών, το έρεβος των οικογενειακών θεσμών και τη σχέση των δύο φύλων. To “Demons” είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του και έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σκανδιναβίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Μέσα σε εξαιρετικής αισθητικής κλουβιά-loft, νέοι άνθρωποι διαβιούν, απομυζώντας συναισθηματικά, οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά τους συντρόφους τους. Η βία, κυρίως λεκτική, είναι καθημερινό φαινόμενο. Κοινωνικές ομάδες και μορφές, απολύτως τακτοποιημένες και λειτουργικές στο “φαίνεσθαι”, αλλά σαθρές, συναισθηματικά αποστεωμένες, βίαιες και δυσλειτουργικές στο “είναι”.
Το σπουδαίο αυτό θεατρικό έργο, αποτελεί μια ιδανική συνθήκη μελέτης της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας και των πολιτών της. Μιας κοινωνίας η οποία ευνοεί την ιδιώτευση, την ατομικότητα, την αποξένωση, τη βία και την απάθεια, απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τον άλλον. Και όλο αυτό με εξαιρετικά στυλιζαρισμένη αισθητική.»
Χρήστος Σουγάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τυχαίοι Έρωτες του Ζαν Πωλ Σαρτρ, του Θεοδόση Πελεγρίνη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Lars Noren
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου, Έμιλυ Κουκουτσάκη
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: RSN
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Ιωάννης Παπαζήσης, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Κουκουράκης, Μαρίζα Τσάρη *live video camera ο Πάνος Νικολακόπουλος

Διάρκεια: 90'
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α: 23€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη Γ: 15€ έως 17€
Πληροφορίες: Ηλεκτρονική προπώληση: more.com, Τηλεφωνικά:2118005141, Η προπώληση έχει ξεκινήσει
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Σίλια Κόη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/demons/
Πληροφορίες Χώρου: Ακαδημίας 3, 2103636144
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η θρυλική μορφή της Νίνα Σιμόν ζωντανεύει επί σκηνής τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 27/6-3/7
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά: Η παράσταση-φαινόμενο ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία
Art & Culture
«Η όπερα του μέλλοντος από τη μήτρα του παρελθόντος»: Η Λυρική παρουσιάζει το πρόγραμμά της για τη σεζόν 2025-26
Art & Culture
Στην πρόβα: «Ηλέκτρα» για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Το πένθος της ταιριάζει
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Πέτρας 2025: Αυτό είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»: Η βραβευμένη με Αργυρό Λέοντα Καρολίνα Μπιάνκι στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Impermenance: Sydney Dance Company και Zaïde Quartet στο Ηρώδειο με μια παράσταση χορού για το εφήμερο των πραγμάτων
Θεατρικά Νέα
Το Μεγάλο μας Τσίρκο: Η θρυλική παράσταση έρχεται τον Οκτώβριο στον «Ελληνικό Κόσμο» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια
Art & Culture
Καλοκαίρι με θέατρο: Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Art & Culture
Σφήκες: Όταν ο αριστοφανικός λόγος γίνεται έκκληση για δικαιοσύνη - μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού