MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
10
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Demons σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το “Demons” ένα συνταρακτικό δράμα και απο τα πιο εμβληματικά έργα του Λάρς Νόρεν, έρχεται το φθινόπωρο στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη.

| Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Το “Demons”, το συνταρακτικό δράμα του Λαρς Νόρεν, έρχεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 16 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με τον Ιωάννη Παπαζήση, την Ιωάννα Παππά, τον Γιάννη Κουκουράκη και την Μαρίζα Τσάρη.

To έργο

Την παραμονή μιας κηδείας, δύο ζευγάρια συναντιούνται για “χαλαρό” ποτό, σε ένα υπέροχο αστικό loft της Στοκχόλμης. Καθώς η νύχτα εξελίσσεται και υπό την επήρεια του αλκοόλ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να προβάλλουν τις απογοητεύσεις για τη ζωή τους, δοκιμάζοντας σταδιακά όλο και πιο σουρεαλιστικά και μοχθηρά κοινωνικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα τις μεταξύ τους συγκρούσεις και τη ρήξη με τους προσωπικούς τους δαίμονες.

To “Demons” είναι ένα γκροτέσκο, συγκρουσιακό και προκλητικό έργο που σταδιακά κορυφώνεται και αγγίζοντας πιο σκοτεινά εδάφη, για να δοκιμάσει το χιούμορ και την ειλικρίνειά μας.

Το ελκυστικά νοσηρό αυτό αριστούργημα του Λαρς Νόρεν – “εγγονού του Στρίνμπεργκ” για τους Σκανδιναβούς – φέρει όλη την παράνοια της “Στρινμπεργκικής” δραματουργίας, παράλληλα όμως αποκαλύπτεται ως ένα μοναδικό δείγμα μαεστρικού ψυχογραφήματος, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τα ζητήματα της οικειότητας, της απώλειας, του μισογυνισμού, της ενδοοικογενειακής βίας, του εφησυχασμού, του τραύματος και του άγχους.

Λίγα λόγια για τον Λαρς Νόρεν

Ο Λαρς Νόρεν ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Ευρώπης, με περισσότερα από 50 θεατρικά έργα στη διαδρομή του, με εμμονή στην παθολογία των δυσλειτουργικών οικογενειών, το έρεβος των οικογενειακών θεσμών και τη σχέση των δύο φύλων. To “Demons” είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του και έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σκανδιναβίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Μέσα σε εξαιρετικής αισθητικής κλουβιά-loft, νέοι άνθρωποι διαβιούν, απομυζώντας συναισθηματικά, οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά τους συντρόφους τους. Η βία, κυρίως λεκτική, είναι καθημερινό φαινόμενο. Κοινωνικές ομάδες και μορφές, απολύτως τακτοποιημένες και λειτουργικές στο “φαίνεσθαι”, αλλά σαθρές, συναισθηματικά αποστεωμένες, βίαιες και δυσλειτουργικές στο “είναι”.
Το σπουδαίο αυτό θεατρικό έργο, αποτελεί μια ιδανική συνθήκη μελέτης της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας και των πολιτών της. Μιας κοινωνίας η οποία ευνοεί την ιδιώτευση, την ατομικότητα, την αποξένωση, τη βία και την απάθεια, απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τον άλλον. Και όλο αυτό με εξαιρετικά στυλιζαρισμένη αισθητική.»
Χρήστος Σουγάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τυχαίοι Έρωτες του Ζαν Πωλ Σαρτρ, του Θεοδόση Πελεγρίνη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Lars Noren
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου, Έμιλυ Κουκουτσάκη
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: RSN
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Ιωάννης Παπαζήσης, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Κουκουράκης, Μαρίζα Τσάρη *live video camera ο Πάνος Νικολακόπουλος

Διάρκεια: 90'
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α: 23€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη Γ: 15€ έως 17€
Πληροφορίες: Ηλεκτρονική προπώληση: more.com, Τηλεφωνικά:2118005141, Η προπώληση έχει ξεκινήσει
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Σίλια Κόη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/demons/
Πληροφορίες Χώρου: Ακαδημίας 3, 2103636144
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
Θεατρικά Νέα
«Μακμπέθ» της Κατερίνας Ευαγγελάτου: Πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της πολυαναμενόμενης παράστασης
Θεατρικά Νέα
MIRfestival 2026: Η διεθνής ανεξάρτητη σκηνή των παραστατικών τεχνών δίνει ραντεβού στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η Αλήθεια Είναι: Ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη στο ΠΛΥΦΑ
Cine News
Η «Ηλέκτρα» του Τάρλοου έγινε ταινία και ταξιδεύει στο εξωτερικό
Θεατρικά Νέα
Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Αυλαία με απονομή βραβείων και τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
Θεατρικά Νέα
Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Επιπλέον ημερομηνίες για την παράσταση της Στεφανίας Γουλιώτη
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Cleansed»
Θεατρικά Νέα
Το «Kontakthof» της Pina Bausch επιστρέφει για 2η χρονιά στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Όλα όσα φέρνει η νέα θεατρική σεζόν – Προπώληση με early bird εισιτήρια
Θεατρικά Νέα
ΕΒΕ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για την ιστορία και την τέχνη του βιβλίου