MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τέλος ανοχής για τις «έξυπνες» ταμειακές: Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης

Εντός του Σεπτεμβρίου, οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ θα εστιάσουν σε μπαρ και εστιατόρια για τον εντοπισμό τυχόν μη διαβίβασης αποδείξεων στο σύστημα e-send.

Monopoli Team

Σιωπηρή παράταση τέλος σε 3 μέρες, για τους επαγγελματίες της εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ.), προκειμένου να αντικαταστήσουν τις τελευταίες παλαιού τύπου ταμειακές με τις νέες «έξυπνες» μηχανές.

Με τον ερχομό του νέου μήνα, αρχίζουν και οι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η φορολογική νομοθεσία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των επαγγελματιών, έχουν αντικαταστήσει τις παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές, αλλά υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα (όπως η έλλειψη τεχνικών) τα οποία καθυστερούν, κάποιες χιλιάδες αντικαταστάσεις ταμειακών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν αντικατασταθεί περίπου 60.000 παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές στον χώρο της εστίασης, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 με 8.000 επιχειρήσεις δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη στις νέες απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ΑΑΔΕ ενεργοποιεί την «έξυπνη» βόμβα κατά της φοροδιαφυγής με το Appodixi12.09.2018

Οι νέες ταμειακές μηχανές στην εστίαση κλείνουν τον δρόμο στα «κόλπα» της φοροδιαφυγής, καθώς δεν επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να κλείσουν ταμείο, εάν έχουν ανοιχτά τραπέζια και δελτία παραγγελίας που δεν έχουν γίνει αποδείξεις. Η απόδειξη εκτυπώνεται μόνο από τον ενσωματωμένο εκτυπωτή, οι εκκρεμείς παραγγελίες και οι προς έκδοση αποδείξεις καταγράφονται στη φορολογική μνήμη, ενώ εκδίδεται «Ζ» μόνο εφόσον έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά τραπέζια.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τέμπη: Η δίκη αναβάλλεται για την 1η Απριλίου
Επίκαιρα
Τέσσερα μέτρα για τους επόμενους δύο μήνες – Fuel pass και επιδότηση στο diesel κίνησης
Επίκαιρα
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Επίκαιρα
NielsenIQ: Οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για αυξήσεις τιμών και ελλείψεις βασικών αγαθών
Επίκαιρα
Κακοκαιρία και λασποβροχή σε όλη την Ελλάδα – Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Επίκαιρα
Τέμπη: Έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου – Κάλεσμα συγγενών για μαζική παρουσία
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας
Επίκαιρα
4ήμερη εργασία και car pooling: Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προωθούν μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Επίκαιρα
Χωρίς ταξί η χώρα: Πανελλαδική απεργία όλη την εβδομάδα
Επίκαιρα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοίγει ξανά στο κοινό τους ιστορικούς του χώρους
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Άνοιξαν οι αιτήσεις εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το 2026-2027
Επίκαιρα
Κυκλάδες: Στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Γερμανούς – Ποια νησιά ξεχωρίζουν