MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Έρχονται μέτρα για τη λύση του δημογραφικού

«Θα χρηματοδοτήσουμε κατοικίες και επιχειρήσεις για άτομα με αναπηρία», προανήγγειλε η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη.

Credits: Bonnie Kittle/Unsplash
Monopoli Team

«Θα χρηματοδοτήσουμε κατοικίες και επιχειρήσεις για άτομα με αναπηρία», προανήγγειλε η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής. 

«Σε όλες τις χώρες βλέπουμε να κατρακυλάει ο μέσος όρος γονιμότητας, ακόμη και σε αυτές που επενδύουν δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση του δημογραφικού», επεσήμανε το πρωί της Παρασκευής (9/8) η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜειώνεται στα 7,7 εκατ. ο πληθυσμός στην Ελλάδα12.09.2018

Προσέθεσε ότι το δημογραφικό δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό, αλλά και επιλογών ή αλλαγών στάσης ζωής ως προς την τεκνοποίηση, ενώ ως προς τα μέτρα και το συλλογικό σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση ανέφερε: «Εκπονούμε και επικαιροποιούμε από το 2022 μια Εθνική Στρατηγική που φτάνει τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως το δανειακό πρόγραμμα “Σπίτι Μου”. Πάνω από 6.988 ζευγάρια έχουν ήδη εκταμιεύσει το δάνειό τους κι έχουν πάρει το σπίτι τους. Μέχρι το τέλος του χρόνου αυτός ο αριθμός θα έχει ανέλθει στα 9.155, καθώς στόχευσή μας είναι να διευρύνουμε και το ηλικιακό».

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Επίκαιρα
Στο Top 10 της Ευρώπης το μποτιλιάρισμα της Αθήνας
Επίκαιρα
Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Τα «σημεία – κλειδιά»
Επίκαιρα
Ταξί: Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Αττική
Επίκαιρα
Υποχρεωτικό από σήμερα το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις – Πώς θα γίνονται οι πληρωμές
Επίκαιρα
Επιστροφή ενοικίου: Τα λάθη και το χρονοδιάγραμμα για διορθώσεις
Επίκαιρα
Mερική στάση εργασίας σε εξέλιξη σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ
Επίκαιρα
Λειψυδρία προ των πυλών στην Αττική
Επίκαιρα
Απάτες στις online αγορές: Οι Έλληνες χάνουν χρήματα κυνηγώντας τις προσφορές της Black Friday
Επίκαιρα
Δημογραφικό: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εισέρχεται σε φάση «υπεργήρανσης» – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας
Επίκαιρα
Προσωπικός αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία – Τον διαθέτουν 9,3 εκατ. πολίτες
Επίκαιρα
AI και απολύσεις: Οι εταιρείες κόβουν τις junior θέσεις – Κίνδυνοι για τη νέα γενιά