MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Matilda: Το αγαπημένο μιούζικαλ έρχεται στο Παλλάς τη νέα σεζόν 2024-25

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda», που είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς, σε κείμενο, στίχους και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Tο πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda» έρχεται τη νέα σεζόν 2024-25 στο Θέατρο Παλλάς, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. 

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η πολυσυζητημένη παράσταση έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας τους κριτικούς και το κοινό στο West End, το Broadway και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έχει αποσπάσει περισσότερα από 50 σημαντικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ από το 2012 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία επτά θεατρικά βραβεία Olivier την ίδια χρονιά στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου, που απονεμήθηκε στα κοριτσάκια που ερμήνευσαν το ρόλο της Matilda.

Η ιστορία της μικρής Matilda που λατρεύει τα βιβλία και έχει το χάρισμα της τηλεκίνησης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με τεράστια επιτυχία από την Θέμιδα Μαρσέλλου, το 2018 στο Θέατρο Ακροπόλ. Περισσότεροι από 80.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση.

Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία του μιούζικαλ σε παραγωγή Netflix, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και πολλά βραβεία, ενώ παράλληλα σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χάρης Ρώμας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και οι μικρές πρωτοεμφανιζόμενες Νάρια Αθανασοπούλου και Μυρτώ Φαραζή, εναλλάξ στο ρόλο της Μatilda.

Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνει ένας 40μελής θίασος με ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, παιδιά και ζωντανή ορχήστρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέμις Μαρσέλλου: «Όλα μου τα μιούζικαλ ήταν υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα» (vid)12.09.2018

Το έργο

Η Matilda Wormwood είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Το μυαλό, τα συναισθήματα και οι ικανότητες της λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Λατρεύει το διάβασμα, έχει τηλεκινητικές ικανότητες, δημιουργεί ιστορίες με το μυαλό της και απεχθάνεται την αδικία, μεγαλώνοντας μέσα σε έναν άδικο κόσμο, δίπλα στους λάθος ανθρώπους, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα ξεχωριστά πλάσματα.

Η Matilda, με το μυαλό και την αγνότητα της, παλεύει σηκώνοντας το μικρό της ανάστημα για το σωστό και το δίκαιο, εναντιώνεται στα εμπόδια που υψώνονται μπροστά της από την οικογένεια και την παρανοϊκή διευθύντρια του σχολείου της και βοηθάει την αγαπημένη της δασκάλα να κερδίσει ξανά τη ζωή της.
Γιατί «κάποιες φορές, η τάξη θέλει… αταξία».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Dennis Kelly , βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl
Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική Διεύθυνση: Nικόλας Γουάστωρ, Βασίλης Αλεβίζος
Μουσική: Tim Minchin
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χάρης Ρώμας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και οι μικρές πρωτοεμφανιζόμενες: Νάρια Αθανασοπούλου και Μυρτώ Φαραζή εναλλάξ στο ρόλο της Μatilda.

Τιμές Εισιτηρίων: Vip: 60€, A Ζώνη: 50€, Β Ζώνη: 40€, Γ Ζώνη: 35€, Δ Ζώνη: 27€, Ε Ζώνη: 20€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Νοεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο more.com
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 11:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Βασιλάτου, Ντόρα Γκέγκα
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/matilda-the-musical/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα 105 64, 2103213100
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια
Θεατρικά Νέα
Ακυρώθηκαν οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο λόγω των πυρκαγιών στην Αργολίδα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Θεατρικά Νέα
Σύγχρονο Θέατρο: Νέα σεζόν με τρεις παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό
Θεατρικά Νέα
«Για Τρία Ψυγεία και Ένα Πλυντήριο»: Η παράσταση-ντοκουμέντο που συγκλόνισε το Λονδίνο έρχεται το Νοέμβριο στην Αθήνα